Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Inflácia?

Ricardoo

Hráč

9
31.8.2024 17:50

Zdravím, poslednou dobou sledujem ceny nehnuteľností, vozidiel atď. Fascinuje ma čo za to dokážu ľudia vysypať. VIN číšlo v tejto hre funguje ako taký poradovník podľa ktorého zistíte kedy asi auto bolo zakúpené. A práve preto ma baví hra na VIN čísielka kedy vpodstate platíš viac za auto ktoré ma nižšie VIN , čiže je staršie ako auto ktoré je nové1 a má vyššie VIN číslo. Ako príklad tu mám známeho ktorý predával Volskwagen Transporter . VIN 5xx + DHL polep. Vypýtal si za to 5,000,000czk čo je 199,752€ a cena nového1 je 780,000czk, 31,161€. Vpodstate platil za polep a VIN číšlo čo nemá vplyv na vozidlo. Ale presuniem sa na hlavnú tému kvôli ktorému som toto spísal. Dostala sa ku mne táto aukcia. Čo som tak zisťoval tak ceny na skimu sú približne podložené podľa skutočných cien. Ferrari FF sa vyrábala od roku 2011 až do 2016 a taká cena factory new vozidla sa pohybovala okolo 486,371€ až 558,694€ čiže 12,179,702 až 13,990,815czk žáležalo na výbave. Momentálna cena vozidla sa pohybuje okolo 150,000€ až 210,000€ čiže 3,756,300 až 5,258,820czk. To sú vozidlá zachované a tachometer do 30000km. Tak ma zaujímalo , že odkiaľ sa nabrala cena 200,000,000czk čo je 7,989,136€. 

Rád by som si vypočul aký názor zdieľajú ostatný.

Táto téma nikoho nemá urážať, ide len o neškodnú debatu.

1 - Vozidlá od NPC.

Ricardoo.

Holub

Hráč

51
31.8.2024 18:33

Dvě slova - omezená nabídka.

Tím, jak nastal konec unique handů, tak to logicky šlo nahoru. To samé importy. To první se částečně řeší handling blueprinty, to druhé naopak v ničem (pokud pominu bídu jménem Silverado).

Když tyhle věci začaly být pro lidi nedostupné, tak začali hledat jiné možnosti jak využít peníze - a tak se začala řešit VINka.

31.8.2024 18:36

Cena věcí, které hráči obchodují mezi sebou, se řídí základním ekonomickým principem - nabídkou a poptávkou. Jelikož je o vozidla s nízkým VIN velká poptávka (pro některé hráče je důležité mít nízké VIN) a nízká nabídka (jsou raritnější), tak jde cena logicky nahoru.

Tím Ferrari FF se ale nenech zmást. Kdokoliv si může určit prodejní cenu jakou jen chce. To neznamená, že si to někdo za takovou cenu koupí. Přesný počet postav na Skimu, které si to mohou aktuálně (bez rozprodání vlastního majetku) dovolit je 0. Žádná postava na Skimu nemá v současné době tolik peněz ani na bankovním účtu a pouze 2 postavy na Skimu mají alespoň polovinu té ceny ve volných prostředcích.

31.8.2024 18:54

Mě by spíše zajímalo proč Handling blueprint stoji 1.500 kč. Ve své podstatě to autu přidává co? No právě co? Jediný co budete moci *flexit* s tím že mate auto co má blueprint za 1.5K. Tohle je fakt přes celena cena když si to vezmu na hodiny práce je to přesně 1.5 dne. Nedělal bych nic kdyby ta cena nebyla přes celena. Přemýšlel jsem že si to koupil ale když jsem viděl že je to tak drahé, tak jsem si radši na to vybodl. Snad dostanu odpověd proč to sakra stoji 1.5k :D. 

31.8.2024 19:02, naposledy upraveno 31.8.2024 19:07 uživatelem KIK0

@Radyyym

Blueprint ti pridáva presne to čo si chceš pridať, rýchlosť, obratnosť, zatáčanie, brzdy, odpruženie atď, celkovo to ako sa to auto ovláda a nedokážeš to nastaviť v  klasickom Tuning Modulu. Chceš PTčko ktoré ide 300? Za pomoci BP to dokážeš, len potom au au peňaženka za autodiely. Prečo je to tak drahé? Preto aby tu nemal každý druhý BP auto, cena je taktiež vysoká preto že to dá prácu, vytvoriť ten BP, následne nacenenie, nahratie. 

e1. @Rataj - To samozrejme viem, myslel som to skôr obrazne povedané aby pochopil čo to BP dokáže spraviť aj keď som to trošku prestrelil.

31.8.2024 19:04, naposledy upraveno 31.8.2024 19:05 uživatelem Rataj

To je taky nabídka a poptávka, akorát v OOC. Nechceme, aby měl handling blueprint každý. Navíc si to pak může aplikovat na více vozidel stejného typu. Takže se na to třeba může složit více hráčů dohromady a udělat si firmu co dělá nějakou konkrétní úpravu populárního vozidla. Vlastně se divím, že si to většina kupuje jen pro své vlastní účely. Ale to je opět proto, protože chtějí mít něco unikátního.

Navíc jsou tu lidé, kteří aktivně přispívají na provoz serveru a díky nim ten server stále jede a díky nim tu můžete hrát zdarma. Jsou za to odměněni kredity, které často nemají za co utrácet, proto jsou zde i nějaké věci, které se můžou zdát předražené. Kdybych na tom chtěl vydělávat víc, tak to paradoxně dám levnější a koupí si to spousta lidí, ale také by to přidalo spoustu práce, která není tak přínosná jako zaměření na přidávání nových věcí pro všechny. A také by to ubralo na unikátnosti a raritě dané věci.

Každopádně se k autu s handling blueprintem můžeš dostat i IC cestou bez utracení jediné koruny OOC.

EDIT: Jen opravím @KIK0, PTčko 300 nepojede nikdy. Pomáhá mi s tím Wright, který mimo jiné dohlíží na to, aby blueprinty byly realistické a některé vyloženě zamítáme.

JardaParek

Hráč

9
20.9.2024 15:23

Jip