Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Rozhovory #19 |helper KIK0|

DJDave

VIP

22
22.10.2024 11:28

Zdravím všechny! Dnes jsem si pozval na rozhovor @KIK0 který se nám tu krásně rozepsal a jsem hodně rád že semnou rozhovor udělal. Určitě mrkněte na oficiální discord LS a to konkrétně téma mých rozhovorů, kde můžete podávat návrhy a také si můžete zasoutěžit. Do budoucna mám opět v plánu udělat nějakou soutěž o kredity. Teď se vklidu usaďte, dejte si něco dobrého k jídlu či pití a užijte si tenhle rozhovor.

Rozhovor s Kikem

1. Jak jsi se dostal na Skimo a co tě k tomu vedlo?

Ahoj! Na začiatok by som ťa rád pozdravil, rovnako ako všetkých, ktorí si tento rozhovor budú čítať. Chcem ti tiež poďakovať za to, že si sa rozhodol uskutočniť rozhovor práve so mnou. K Skimu som sa dostal celkom náhodne. Po skončení školy som rovno nastúpil do práce, takže som nemal čas na hranie hier. Dokonca som pár rokov nemal ani počítač v izbe. Bohužiaľ, stal sa mi úraz chrbtice, ktorý ma dosť ochromil a zmenil môj život o 180 stupňov. Z aktívneho pracujúceho človeka som sa stal niekým, kto je pripútaný na stoličku. Nemal som čo robiť, a keďže som už dávnejšie hrával RP na platforme SAMP, rozhodol som sa pozrieť, či ešte funguje nejaký SAMP RP server. Bohužiaľ, nič funkčné som nenašiel, ale vtedy mi napadlo, že existuje aj MTA. Ako hrdý hráč SAMPu som to najprv odmietal, veď predsa nepôjdem hrať tam, kde je každé auto iné (vlastné modely), kde sú iné zbrane a systémy. No z veľkého zúfalstva a nudy som napísal do Googlu „MTA RP“ a voilà – našiel som Skimo. Bez váhania som sa registroval na webe a spustil hru. Hneď na začiatku som dostal kultúrny šok. SAMP RP a MTA RP sú rozdielne takmer vo všetkom, hlavne v kvalite RP. Či sa to hráčom MTA páči alebo nie, každý, kto RPil na SAMPe, mi to len potvrdí. Spawnul som sa v Montgomery, prešiel cez chodník a nejaký mafián mi už ponúkol Glock za 70 tisíc! V tom momente som si povedal, že to asi nebola správna voľba, ale dal som tomu ešte šancu. Keďže som už ovládal RP aj pravidlá (mal som niekoľko tisíc hodín odRPených na SAMPe), podal som report. Nevedel som, že existuje niečo ako mentor, tak som použil klasický report. Ozval sa mi @SovietDog. Predpokladám, že vtedy nebol k dispozícii žiadny Helper, takže mi ukázal základné veci sám – ako interakciu s NPC, základné ovládanie hry a podobne. Sovietovi patrí veľká vďaka. A tak som začal prechádzať serverom, spoznávať skripty a ľudí. Prvá vec, ktorá ma zaujala, bol Tuning modul. Absolútne som nechápal, že je možné upraviť auto priamo v hre, aby malo zmenený handling.

LeoSight.cz

2. Máš nějaký vzor mezi jinými adminy nebo hráči, který tě inspiruje? Kdo a proč?

Vzor vyložene nemám, adminov rešpektujem, aj keď niekedy s ich názormi nesúhlasím, ale to je asi bežné. Ak mi niečo nesedí, dám to vedieť, preto ma možno pár členov Admin Teamu alebo celkovo Komunity odsúdilo, ale s tým už nič nespravím. Tu by som rád použil Rytmusove slová: „Nikdy sa nezavďačíš všetkým“ (týmto pozdravujem @Dzardys – éra Bengoro v srdci). Čo sa týka inšpirácie alebo „obľúbenosti“ hlavne z hľadiska RP, určite to budú @Puding, @LadyHope a @Satann. Hoci je pravda, že sa s nimi v IC svete nestretávam často alebo že by sme spolu robili veľké RP scenáre, aj tých pár minút RP s nimi vynahradí celý týždeň nudného RP. Z hľadiska OOC inšpirácie, hlavne z Admin Teamu, sú to opäť Puding, @Wright , @Havliii a @nereznavzdy. Pri riešení problémov s nimi som nikdy nedostal arogantnú odpoveď a vždy sa snažili nájsť nejakú strednú cestu, ak mi moju žiadosť nemohli splniť na 100%

3. Jaký je tvůj oblíbený hudební žánr a jaký interpret tě nejvíc oslovuje?

Môj primárny hudobný žáner je rap, ale nebránim sa ani iným štýlom, pokiaľ to nie je metal alebo techno. Rád si rovnako pustím Bengora ako Elán či Nohavicu. Ako ste si možno všimli z pár úryvkov, mám radšej oldschool rap. Do toho nového som asi ešte „nedozrel“. Samozrejme, neodsudzujem ho, ale nie je to moja šálka kávy. Radšej si pustím Bengora, Buldozera či Piráta než nový album. Ak by som mal vymenovať jedného interpreta, asi by som to nedokázal, počúvam veľa rôznych hudobníkov. Poslednú dobu si najviac idem Dyzivva. Ak by som však mal vybrať aspoň päť mien, boli by to Rytmo, Monsignor Separ, Dyzivv, Ektor a Dame. Ale ako som už spomínal, počúvam toho veľa. Kľudne si po „Škole rapu“ pustím aj „Holubí dům“.

4. Jaké je tvé oblíbené místo na serveru? Zkrátka, kde se ti dobře RPí?

Nemám vyložené obľúbené miesto na RP, skôr ide o to, s kým RPíš. Viac som si užil RP s Puding o pol šiestej ráno v PSA CPZ, kde som jej za jednu postavu pomáhal umyť umelé oko, než na nejakom peknom mieste, kde však nemáš správnych ľudí. Takže obľúbené miesto nemám, aspoň pre mňa je dôležitejšie, s kým RPíš, než kde.

foto: @Cepicka

5. Chybí ti RP v PSA? Plánuješ někdy návrat?

Samozrejme, PSA RP mi chýba. Je to asi najakčnejšie a najrozmanitejšie RP, ak si ho človek chce užiť. Za poslednú dobu som si podal k PSA dve rôzne prihlášky za iné postavy, no bohužiaľ som nedostal kladnú odpoveď. Preto som napísal Dzardysovi, či tie zamietnutia boli kvôli nejakým IC nezrovnalostiam, nedostatočnej prihláške alebo nejakému OOC zákazu. Pred nejakým časom sme sa už o tom raz bavili a povedal mi, aby som chvíľu počkal, kým sa vyšetrovanie Wilka neskončí. Bohužiaľ, už je to niekoľko mesiacov, Wilko je stále voľný a odpoveď od Dzardysa neprišla. Ak by som však dostal možnosť ísť znova k PSA, určite by som to využil. To RP ma bavilo asi najviac na Skime.

6. Jak důležitá je podle tebe improvizace v RP a jak ji zvládáš?

Improvizácia je v RP asi základná vec. Nepamätám si, že by nejaké naplánované RP vyšlo úplne podľa plánu, takže improvizácia je to jediné, čo ti zostáva. A ako ju zvládam? Vzhľadom na môj počet hodín a ban históriu si myslím, že mi to ide celkom dobre.

7. Který hráč na serveru podle tebe nabízí nejlepší RP a co ho činí tak dobrým?

Jedno meno to určite nebude, ale opäť sú to ľudia, ktorých som už spomenul vyššie – Puding, LadyHope a Satann. Ich RP je rozmanité, trefné a myslím si, že veľa ľudí z komunity by si z týchto troch mien malo vziať príklad. Veľa ľudí, bohužiaľ, žije v domnienke, že čím dlhšie napíšeš /me, tým si lepší RPer, ale to, bohužiaľ, neplatí. Základom dobrého RPer-a je dokázať sa vžiť do svojej postavy.

8. Jaká byla nejnáročnější scéna, kterou jsi kdy hrál?

Na to ti bohužiaľ nedokážem dať odpoveď. Na Skime som nezažil nejakú výrazne náročnú RP scénu, keďže sa pohybujem v ilegálnej sfére len okrajovo. Podobný zážitok by som mohol mať zo SAMPu, ale to už je mnoho rokov dozadu a nič konkrétne si nepamätám.

9. Kdyby jsi měl možnost zavítat do AT? Bral by jsi to?

Ak by som túto možnosť dostal, určite by som ju využil. Ide však o to, či by som ju dostal práve ja. RPím a bavím sa s členmi komunity, ktorí nie sú každému po chuti, a preto si myslím, že to môže byť tá stopka, ktorá mi bráni ísť ďalej, pokiaľ s nimi budem RPiť a udržiavať kontakt. Nemám to však v pláne meniť. Uvidíme, možno to niekedy príde, možno nie.

TO NEBO TO

Tímto bych ti chtěl poděkovat za rozhovor a přeju ti hodně štěstí jak v osobním životě tak v herním světě!

@KIK0