Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Rozhovor s kongresmankou a starostkou Mgr. Elizabeth Hawkins.

25.10.2024 12:52, naposledy upraveno 25.10.2024 13:14 uživatelem Mynyus

(obr.1 ilustrační obrázek kongresu)

Dobrý den, dámy a pánové, vítám vás u dnešního speciálního vydání našeho politického pořadu, ve kterém se zaměřujeme na významné osobnosti současné politiky. Dnes máme opravdu výjimečného hosta  kongresmanku Elizabeth Hawkins, která nejenže zasedá v Kongresu, ale je také starostkou obce Blueberry.

Dimitri Losevsky:

Nechám vám nyní prostor, abyste se našim čtenářům krátce představila, a poté zahájíme rozhovor.

Elizabeth Hawkins:

Dobrý večer, děkuji za pozvání. Jak již bylo řečeno, jmenuji se Mgr. Elizabeth Hawkins, jsem předsedkyní Kongresu San Andreas a starostkou obce Blueberry.

Dimitri Losevsky:

Nyní se vrhneme na první otázku, kvůli které jsem vás pozval. Jde o zákon č. 214/2024, pokud se nepletu. Jaký máte osobní názor na to, že nadpoloviční většina Kongresu může podle tohoto zákona rozpustit celé shromáždění? Nebojíte se, že by to mohlo být zneužito ke svržení Kongresu, pokud by se některým členům nelíbila současná politická situace?

Elizabeth Hawkins:

Toto ustanovení máme v ústavě zakotveno dlouhodobě a upřímně, zatím nikdy nebylo zneužito. Myslím si, že se ani nezneužije. Pokud by se některá skupina chtěla pokusit rozpustit Kongres, musela by mít k tomu velmi pádný důvod. Kdyby to udělali bez odůvodnění, poškodili by především sami sebe.

Dimitri Losevsky:

Děkuji za stručnou odpověď. Nyní bych rád položil otázku týkající se precedentů. Zákon nově umožňuje, aby rozhodnutí založené na morálnosti činu mohlo být okamžitě platné a vytvořilo precedent. Myslíte si, že je správné, aby morálnost byla měřítkem pro tresty? A jak by se podle vás dalo předejít případnému zneužití tohoto ustanovení?

Elizabeth Hawkins:

Toto pravidlo máme v ústavě již dlouhodobě, není to nic nového. Několik precedensů už máme a soudy se na morálnost činů vždy ohlížely a ohlížejí. Myslím si, že to je správné a věřím, že žádný soudce toto ustanovení nezneužije. Máme zde nestranné, schopné a profesionální soudce.

Dimitri Losevsky:

Nemyslíte si, že pan Cornell, který odmítl přeřazení k nejvyššímu soudu, jednal nevhodně? Nebo se spíše přikláníte k názoru, že udělal dobře, když odstoupil?

Elizabeth Hawkins:

To, že pan Cornell nepřijal přeřazení k nejvyššímu soudu, je jeho osobní rozhodnutí, které musíme respektovat. Upřímně, byla jsem tím smutně překvapena, protože jsme přišli o velmi schopného a zkušeného soudce, který vždy jednal se ctí. Doufám, že se mu bude v životě dařit, a jeho přínos pro soudnictví zůstane nezapomenut.

Dimitri Losevsky:

Jednání před soudem má být veřejné, ale zákon stanoví výjimky. Myslíte si, že jsou tyto výjimky dostatečně regulované? Nebojíte se, že by tím mohla být omezena veřejná kontrola nad důležitými soudními případy?

Elizabeth Hawkins:

Zákon č. 4/2020, konkrétně §11, hovoří o tom, že soudní řízení mohou být veřejná nebo neveřejná, dle povahy daného případu. Veřejnost obvykle může sledovat soudní procesy, ale pokud by šlo o nebezpečného pachatele, například masového vraha, veřejnost by tam z bezpečnostních důvodů vpuštěna nebyla. Myslím si, že tento systém zneužitelný není.

Dimitri Losevsky:

Děkuji vám za odpovědi. Rád bych se teď zeptal na obec Blueberry, kde působíte  jako starostka. Jak se snažíte naslouchat potřebám a obavám voličů ve vašem obvodu?

Elizabeth Hawkins:

Občané se mi mohou kdykoliv ozvat na moji e-mailovou adresu (elizabeth.hawkins@post.ic), a pokud je to v mých možnostech, vždy se snažím jejich prosbám vyhovět. Jsem otevřená jejich návrhům, protože bez jejich názorů nemohu vést obec správným směrem. Například jsme nedávno řešili nedostatek obytných prostor, a nyní se v Blueberry staví nová bytovka. Také jsem založila obecní bytový fond, kde občané mohou navrhovat další projekty.

Dimitri Losevsky:

Jaké konkrétní návrhy zákonů jste předložila, které se týkají přímo obce Blueberry?

Elizabeth Hawkins:

Pokud si dobře vzpomínám, žádné specifické zákony pro Blueberry jsem nepředložila. Zákony se vždy vydávají spíše všeobecně.

Dimitri Losevsky:

Dobře, a nyní snad poslední a příjemná otázka. Co vás motivovalo ke vstupu do politiky?

Elizabeth Hawkins:

Chtěla jsem dělat něco užitečného. Když jsem před dvěma lety nastoupila do Kongresu, vládlo tam přátelství mezi určitými skupinami a já chtěla být tou, která bude vždy nestranná. To občané ocenili a zvolili mě kongresmankou a starostkou.

Dimitri Losevsky:

Paní kongresmanko a starostko Hawkins, děkuji vám za velmi otevřený rozhovor. Dnes jsme získali hlubší pohled na vaši práci v Kongresu, na výzvy, kterým čelíte jako starostka Blueberry, a lépe jsme porozuměli vaší osobní motivaci a hodnotám, které vás vedou. Přeji vám mnoho úspěchů do budoucna, ať už v Blueberry, nebo na národní scéně. Děkujeme, že jste byla s námi.

Elizabeth Hawkins:

Bylo mi ctí, děkuji za pozvání. Byl to skvělý rozhovor!

Dimitri Losevsky:

Děkuji za rozhovor, to je pro dnešek  vše, za RCN Dimitri Losevsky.