Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Na předměstí zločinu #2 "Zákon nerespektuji"

Harybo

Hráč

32
31.10.2024 20:09, naposledy upraveno 31.10.2024 20:10 uživatelem Harybo

Díl #2 “Zákon nerespektuji”

Vážení čtenáři, opět  vás srdečně vítám u pokračování Na předměstí zločinu. V dnešním díle máme slíbenou zpověď člena Mexického Kartelu “Seňóra”. Seňór se bohužel s námi nechtěl setkat osobně, tudíž jsme mu zaslali otázky přes anonmail. Přeji vám příjemné čtení. 

Co tě přivedlo k životu, který žiješ?

-K tomuto životu mě přivedly situace, které mě nutili si vydělat více peněz, pocházím z chudé země, z chudé rodiny, takže ta myšlenka se pohybovat v tomto odvětví byla už od takřka 16 let.

Jak funguje hierarchie v podsvětí ve kterém žiješ?

-Je zde několik lidí, kteří si udržují vztahy, či spolu vůbec nekomunikují, nebo se spojují a hledají cestu k výdělku, dělí se to na lidi, kteří okrádají občany, nebo ti, kteří vykrádají obchody, avšak já funguji v jiné sféře, kde myšlenka někoho okrást na bázi toho, že by mohl mít u sebe hodně peněz, není v potaz. Dá se říci, že se to dělí na Elity v podsvětí, a na lidi, kteří v tomto umí fungovat, a další bych nezařazoval.

Jaký je tvůj běžný den?

-Velmi citlivá otázka, mohu jenom říci, že pokud se nevěnuji mému odvětví, tak si den užívám s mými společníky.

Jaké máš pocity z toho, že musíš neustále skrývat svou identitu?

-Identita je v podsvětí velmi důležitá, každá chyba může vést k dopadení policií, či útoku konkurenční organizace. Proto je člověk nucen pracovat o něco chytřeji než ostatní, někdy jedna chyba, opravdu může stát odkryti identity, proto si musím dávat obrovský pozor, a někdy dokonce nevycházím ani z nemovitosti.

Jaké rizika s sebou tento život nese?

-Každý den nad vámi smrtka drží kosu, tímto myslím, že každý den vám jde o život a skutečně vás můžou zabít, musíte dodržovat daný kodex a nesmíte dávat na sebe velkou pozornost, jelikož můžete skončit ve vězení.

Jaké jsou největší výzvy, kterým čelíš?

-Stres, každodenní myšlenky, že můžete zemřít, situace u kterých se musíte rozhodovat rychle, nebo jsou natolik důležité, že jsou života ohrožující, ale musíte se problémům postavit čelem, a myslet na to.. že vám tohle přinese obrovský obnos peněz.

Máš nějakou podporu od rodiny nebo přátel, nebo jsi na to sám?

-Rodina ví co dělám, avšak mají o mě strach, přátele jsou jenom tam, kde účinkují, tedy se mnou v podsvětí.. a každý den se vídáváme, pracujeme spolu.

Existují nějaké momenty, kdy jsi uvažoval o změně?

- Určitě, každý den vás něco napadne, ale potom si řeknete, že vlastně není cesty zpět, buď budete mrtví, nebo budete žít, ale ve vězení, nebo ve věčném strachu.

Jak se cítíš ohledně legality a morálky svých činů?

- Je třeba říct, že legalita v tomto nehraje roli, utíkám před zákonem a dělám to, co musím udělat, pokud k tomu zapojím morálku, určitě si člověk řekne, že ho ostatní za to budou odsuzovat, ale musíte vědět, že tím co děláte, si bud budujete respekt, nebo naopak ne.

Co tě motivuje pokračovat v této cestě?

- To, že mohu tento stát ´´ničit´´ tam, kde mě nikdo nevidí, pokud neudělám chybu. Jsem zásadně proti státu, proti všemu, co mi nařizují a proti policii. Samozřejmě výdělek, a to že nemusím odvádět určité výdaje státu.

Co děláš, aby ses udržel v bezpečí?

-Dělám to, co mi rozum dovolí a co si řeknu, že je adekvátní. Jen to že posílám tyto otázky, je velmi rizikové. Nemohu vyzradit přesný popis, proto vyjadřuji obecně tuto otázku.

Jak reaguješ na stres nebo strach?

- Je to součást mojí kriminální kariéry, s tímhle musí počítat každý, kdo vstoupí mezi elitu. Já také mám stres, strach tady ale panuje pouze, kdy vám hrozí vězení.

Jaké poselství bys chtěl předat lidem, kteří se snaží porozumět tvému životu?

- Rozhodnutí které děláme, která mohou být nevyhnutelná, která mohou být na místě, které bychom chtěli uvést na pravou míru. Stávají se břemenem, kterého není snadné se zbavit. Možná to začne touhou po moci, penězích nebo pomstě, ale nakonec je to tak, že cena, kterou platíte, je mnohem vyšší, než jste kdy chtěli dát.

Na závěr mi Seňór sdělil tohle.
Nadále si nepřeji zveřejnit anonmail, nepřeji si aby policie či jakákoliv státní složka měla tento údaj, pane novináři!

V dalším díle Na předměstí zločinu se můžete těšit na další rozhovor, ten bude se známým zločincem Arlem Ortegou, který si odpykává doživotní trest ve státní věznici Las Payasadas.

Hakan Bardakci