Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Návrh ohledně banování hráčů ve hře

susikom

Hráč

2
3.11.2024 14:43, naposledy upraveno 3.11.2024 14:46 uživatelem susikom

Zdravím, před chvilkou jsem dostal ban za OOC nadávky, sice je jedno za jaký důvod jsem ho dostal, ale chtěl bych se podělit o můj nápad ohledně banování hráčů, kteří jsou ve hře.

Když hráč poruší pravidlo a byl například nahlášen jiným hráčem, co takhle místo toho aby hned ve hře dostal ban si s ním promluvit o tom co udělal a vyslechnout příběh z jeho strany? Někdy hráči co nahlašují jiné hráče adminovi pošlou důkaz, který nezahrnuje celou situaci a hráč by mohl být zbytečně neoprávněně potrestán. Nebo co takhle hráčovi před banem / trestem dát vědět, ať v klidu může dokončit to co momentálně dělá? Když je nahlášený hráč zrovna v důležité RP situaci, hráči, kteří s ním v té době Roleplayují budou mit RP akci zkaženou, a nic z toho nebudou mít...

3.11.2024 19:09

Ty si pravdepodobne porušením pravidiel skazil niekomu inému RP zážitok, tak to bude aspoň 50/50, nie ? Okrem toho, admini zvyknú niekedy vyriešiť porušenie pravidiel aj dohovorom. Pokiaľ admin z dôkazov usúdi bezprostredne, že je ban oprávnený a netreba ho konzultovať, tak je rozhovor zbytočný.

susikom

Hráč

2
3.11.2024 19:59, naposledy upraveno 3.11.2024 20:00 uživatelem susikom

Nikomu jsem RP zážitok nezkazil.

Právě, že hráč, který jiného hráče nahlašuje adminovi může poslat důkaz který nezahrnuje celou situaci a může zahrnovat pouze jeho stranu a může i adminovi nalhat o tom co se stalo - admin si nevyslechne stranu druhého hráče a jak jsem říkal, tak nahlášený hráč zbytečně může dostat neoprávněný ban. Myslím si, že by nahlášený hráč vždycky měl mít  právo se na situaci vyjádřit a admin by ho měl vyslechnout před trestem a prověřit důkazy obou stran.

3.11.2024 20:09

Neoprávněný bany jsou mýtus. Slyším to 8x denně, že někdo dostal neoprávněný ban. Přitom skutečně neoprávněný ban padne maximálně párkrát do roka a to většinou kvůli tomu, že si nějaký administrátor splete ID. Bany dáváme na základě důkazů, ne nějakého povídání jedné strany. Logy obvykle mluví za vše. Vyjádření druhé strany si vyslechneme, když je to na místě. Většinou je to ale ztráta času, těch banů se denně rozdává tolik, že nemá smysl se s každým dohadovat. Pokud je to něco méně závažného tak já osobně se to snažím člověku vysvětlit, a až když si to vysvětlit nenechá, tak pak padá ban. Někdy je ale admin na serveru sám, visí mu tam 10 reportů ve frontě a nemá čas vyslechnout si tvůj pohled na věc (byť by to bylo hezké), když má jasné důkazy k porušení pravidel - prostě ban udělí. U závažnějších věcí pak také není důvod k diskuzi. A s kým není rozumná řeč, s tím nic diskutováno nebude. Pokud však kazíš hru ostatním, tak přijde trest. Pokud jsi porušil pravidla, tak je ban oprávněný. Pokud jsi naše pravidla neporušil, choval ses slušně a administrátor ti skutečně dal ban neoprávněně, můžeš si podat žádost o unban s prosbou o přezkoumání situace nebo stížnost na daného administrátora.

jan38

VIP

47
3.11.2024 21:20, naposledy upraveno 3.11.2024 21:22 uživatelem jan38

Pokud je ban neprávem nebo sám porušil pravidlo ale nezaslal ho adminovi a zaslal jen tve porušení. Musíš mit sám k tomu dukaz že porušil take pravidla serveru. od toho tu je sekce stižnosti na hrace v kategorii MTA SKIMO.
Pokud máš dukaz že jsi pravidla neporušil a ban jsi dostal od toho máme Stižnosti na Administratora nebo Žádosti o unban kde zašleš dukaz o tom že si neporušil dané pravidla.

Bez důkazu neni soudce

A o tom že tvuj kamarad mi vyhrožoval reportem že jsem ho vyhodil z firmy bez sepsane IC výpovědi take bylo fajn číst