Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Malinká reforma produktu

Reichard

Hráč

28
dnes v 00:29

Všem přeji příjemný středeční večer a po nějakých pěti měsících vás vítám u svého dalšího návrhu na vylepšení Skima. Tentokrát se návrh netýká ani illegalu, a dokonce ani jazyků. Týká se modulu produkt a jídla. Tak přejděme rovnou k věci.

Začneme menším shrnutím; na Skimu existuje jakýsi modul „product", který nám přidává možnost si pro svou frakci vytvořit buďto pasivní produkt, který spočívá v hraní si na Need For Speed a speedrunu na porušení každého jednoho silničního zákona, mnohdy i pravidel ohledně RP drivingu, a nebo aktivní produkt, který už je o něco zajímavější a může být i přínosný pro naše roleplayové prostředí. V čem je problém? V tom, že tyhle dvě diametrálně odlišné věci jsou účtovány jako sobě rovné a stojí naprosto odrazujících 700 Kč.

Co tedy navrhuji? Aktivní produkt by měl dle mého názoru v principu stát méně a mělo by se rozhodně rozlišovat i to, o jaký produkt se jedná. Rozumím, že nějaké SOS tlačítko, terminál na karty, sledovací zařízení, mohou být gamechangery a ICly asi i složité na sestrojení, tady tu cenovku 700 Kč, dejme tomu, chápu. Velkovýroba nějakého special alkoholu asi taky není v realitě jednoduchá, sice 700 se mi zdá za to moc, ale asi by to taky nemělo být úplně levné, ale pak je tu věc, kvůli které píšu tento návrh - JÍDLO. Chápu-li správně, tak 700 Kč musím platit i za vlastní jídlo. Ale jaká je složitost jídla? Stačí mít po ruce správné ingredience, volně nakoupitelné v každém obchodě, a recept po babičce. 700 Kč za každé jídlo, co není skriptově na Skimu (a že tam toho v základu moc není), mi přijde dost, když vezmeme v potaz i to, že na tom neplánuju vydělávat a jde mi jen o RP. Dá se sice vznést námitka „TAK PROČ PROSTĚ JEDNODUŠE NENAKOUPÍŠ GYROSY A NEZARPÍŠ PŘES ROLEPLAYOVÉ PŘÍKAZY, ŽE JE TO KEBAB?!", která je oprávněná a já s tím problém nemám, ale setkal jsem se už s tím, že lidi prostě neměli zájem RPit něco, co nemá vlastní item. Moje řešení je buď jídelní produkt zlevnit aspoň tak na 50 Kč, nebo udělat možnost si koupit modul, kterým by člověk mohl vytvořit nějaký custom item jídla, dát mu jméno a třeba mu i přidat obrázek. To jídlo by se pak v nějaké kuchyni dalo připravit, nejspíš klasicky nějakými minihrami a roleplayem k tomu.

Co to přinese? RP příležitosti. Na Skimu je velká rozmanitost postav, ale (téměr) žádná rozmanitost podniků. Nikdo neRPí restauraci, všude se dá koupit to samé - gyros, lasagne, hranolky, salát caesar, tacos, burger. S takovou by si třeba Ital mohl otevřít restauraci, kde by podával špagety, pizzu, risotto a podobné, Turek by si mohl otevřít třeba stánek s kebabem. Já osobně si pohrával s myšlenkou otevřít si nějakou východoslovanskou nebo balkánskou restauraci, ale v současném stavu? Zaplatil bych 2800 Kč jenom za to, abych tam měl boršč, varenyky, slepičí vývar a třeba šašlyk. Taky to otevře možnost zaměstnávat lidi jako kuchaře - asi by to nebylo úplně výdělečné, ale pokud je tu někdo fanoušek roleplaye, tak by to mohl ocenit.

Děkuji za pozornost,
Reichard