Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Crash MTA každých 15-30min

18.2.2025 11:20

Zdravím, MTA hraji na GTA verzi 1.0
Hraji na herním notebooku acer nitro 5 Procesor i7, 11generace/RTX 3070.
Kdykoliv se připojím na server tak se mi ta hra konstantně zasekává nebo spíš trhá, přitom FPS se mi zdají v pořádku. 
Když otevřu mapu tak mi hra vždy klesne na možná 4 fps a poté mi hra do pár minut vždy crashne.

Když mi přestane fungovat radio tak vím že mě do 5 minut čeká crash.
myslím si že MTA jednoduše nezvládá server a pamaličku se zasekává až to nakonec nedá a padne.

měli jste někdo podobnou zkušenost? popřípadě jak jste to opravili?

Předem děkuji za odpovědi.

18.2.2025 11:30

Čůs,

Nevím jak ti může Skimo bězět na verzi 1.0,  stáhni si novou, která je 1.6 (nejnovější).

Přejdi do nastavení v MTA a tam si nastav Streamovací pamět na cca 50%  do poloviny, potom by ti to mělo padat o něco míň.

Může to být i tím, že  PC načitá rychle věci co jsou na serveru a může to i kvůli toho padat. 

Holub

Hráč

55
18.2.2025 15:40

Sám mám problém s občasným trháním na herním notebooku s RTX 4050. U her s DLSS to ještě nějak jde, ale občas se divím, že i s tím, co momentálně mám, některé věci vcelku zlobí. MTA jsem na něm zatím radši nezkoušel. 

Pokud jde o Acer Nitro 5, tak jsem ho měl, byť v jiné specifikaci. Poradím ti si nastavit chladič permanentně na plný výkon. Ale je možné, že zde bude problém v tom, že MTA není schopné pracovat s těmito moderními procesory. 

Pokud máš nějaký starší počítač, nebo notebook, zkus štěstí na něm. Obecně u MTA platí úměra mezi frameratem a stabilitou hry. Buďto máš to první, nebo to druhé, minimálně v případech, že se pohybuješ po herní zóně. 

18.2.2025 22:01, naposledy upraveno 18.2.2025 22:02 uživatelem Wizzed

Verze MTA je 1.6 ale GTA SA je 1.0.

Zkusil jsem snížit streamovací paměť ale žádná změna, větráky na max je samozřejmost.

Neexistuje nějaké nastavení, script, mod nebo soubor co by pomohl MTA lépe zprocesovat hru?

Například mapa se mi extrémně seká jen venku.. je jedno kde, vždy stejné fps až na interiéry.

zkusím projet každou kompatibilitu pro Windows ale nemyslím si že to pomůže.

koblst

Hráč

36
18.2.2025 23:19

Seva napiš na discordk0bl a podnikneme dalsie kroky

včera v 10:54, naposledy upraveno včera v 10:59 uživatelem Wizzed

Zdravím, podařilo se mi  MTA ulehčit s Procesy a to tím že jsem nastavil jak GTA SA tak MTA na kompatibilitu windows xp (servicepack 2) a v Ovladacím panelu Nvidia > nastavení 3D > nastavení programu jsem locknul hru na 60 fps jak ve hře tak i když alt tabnu, vypnul anizotropní optimalizaci FX, vypnul trilinealní optimalizaci a uchytil FX LOD.

hru jsem hodil do native rozlišení (2K) a hra téměř nepadá, mapa se stále extrémně seká ale už mi z toho hra nespadne.. navíc se to hraje mnohem plynuleji a jde poznat že to je x krát nižší load na MTA.

nastavení v Panelu Nvidia.

https://imgur.com/a/rya9jYI