Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

TwinTurbo, aneb scam o peníze ?

Turk0s

Hráč

12
6.3.2025 23:00, naposledy upraveno 6.3.2025 23:03 uživatelem Turk0s

Zdravím!

Dlouhodobě se zajímám o tohle téma, které mi přijde svým způsobem zajímavý, ale i rozporuplný. Chtěl bych zde zdůraznit, že cílem článku není vyvolávat hádky nebo zbytečné hroty, ale spíše objasnit některé věci.

Co je to Twin Turbo?

Než budeme pokračovat, pojďme si nejprve vysvětlit, co vlastně znamená pojem "Twin Turbo". Princip je v podstatě stejnej jako u jednoho turba. Turbodmychadlo je poháněno výfukovými plyny, které roztáčejí turbínu. Ta potom nasává a stlačuje vzduch do spalovacích komor motoru, čímž se zvyšuje výkon a otáčky motoru.

Pokud někdo zná lepší definici turba, sem s ní rád se přiučím! :-)

Teď když víme, co je turbo, tak si řekneme co je to Twin Turbo. Jednoduše, jde o systém, kde jsou namísto jednoho turba použitý dvě. Turba můžou pracovat buď paralelně, nebo sekvenčně. V případě hry, je to však irelevantní.

Twin Turbo a jeho (ne)funkčnost

Mnoho auto nadšenců si při první návštěvě dílny všimne možnosti nelegálního tuningu s názvem Twin Turbo. Ale přichází zde otázka: Vyplatí se do této úpravy investovat?

Bohužel, přichází zklamání. Po zakoupení tuningu hráči zjišťují, že vůz jede prakticky stejně jako se single turbem. Jediný viditelný rozdíl je v "POPS and BANGS" , který sice vypadají hezky, ale hráče to dostane spíš do průseru skrze zabavení vozu od PSA.

Nechci řikat, že Twin Turbo je úplně k ničemu, ale z mé vlastní zkušenosti – která v tomto připadě není žádná – by mě spíš zajímaly reálné zvýšené hodnoty na handu co se týče VCT.

Má zkušenost

Měl jsem velkej zájem o Twin Turbo, očekával jsem výrazné lepší výkon a doufal, že při jeho ceně a IC zakázání musí jít o opravdu raketovou úpravu. Rychle mě však zastavilo několik lidí se stejnou radou: „Twin Turbo je prakticky stejné jako single turbo, jen přidává POPS and BANGS."

Je to opravdu tak? Budu rád za každý názor na situaci. 

6.3.2025 23:21

Po skriptové stránce věci to na Skimu funguje následovně:

• Turbo zvyšuje engine acceleration o 14 %
  • Twin-Turbo zvyšuje engine acceleration o 18 %

Vysvětlení co přesně je to ten engine acceleration a co to technicky ve hře dělá najdeš zde.

Ve zkratce to však ovlivňuje zrychlení vozidla a v mnoha případech i maximální rychlost.

Rozdíl mezi stockem a turbem je docela velký, rozdíl mezi turbem a twin turbem už je pak docela zanedbatelný, ale skutečně tam rozdíl ve výkonu je. Spousta lidí si to pak kupuje právě kvůli tomu „praskání“ a legální tuningy nejsou příliš znevýhodněny.

Cenový rozdíl je značný zcela záměrně. Cena/výkon je na tom úmyslně nerovnoměrná.

Holub

Hráč

56
7.3.2025 07:04, naposledy upraveno 7.3.2025 07:07 uživatelem Holub

Přidej do toho ještě pár dalších věcí, které mohou pomoct utlumit daný efekt. Zde máš aspoň dvě, na které si po ránu v práci vzpomenu. 

Setrvačnost motoru je něco, co ti "umrtvuje" čilost motoru. S největší pravděpodobností s ním nepracuje žádná položka v tuzingu. 

A pak je zde ultimátní strašák a to je odpor vzduchu. Přes ten prostě nejede vlak a tím to tak nějak i hasne. Hodně na to trpí třeba sériový DTSko, které má maximálku zkrouhnutou právě odporem vzduchu. Pak si stačí dát dvě a dvě dohromady a máme zde výsledek v podobě toho, že s tímhle autem v tuzingu moc nezmůžete. Tadá.