Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Požár baru Sanctuary - nešťastná náhoda, nebo záměrné ohrožení?

18.3.2025 20:22

Požár baru Sanctuary - nešťastná náhoda, nebo záměrné ohrožení?

Dne 17.3.2025 bylo v undergroundových prostorách baru Sanctuary, nacházejícího se v Los Santos, poměrně rušno. Desítky lidí mohli být svědky situace, která ohrozila životy všech přítomných uvnitř, avšak i venku podniku.

Okolo osmé hodiny došlo v baru k potyčce skupinky lidí, přičemž se na místo dostavila i Policie San Andreas. Přesný vznik potyčky nám není jasný, přesto se můžeme domnívat, že skupina lidí napadla Ruského muže. Po vyřešení tohoto incidentu byli agresoři vyzváni, aby opustili prostory - tak se i stalo. Bar i nadále žil svým životem, lidé se bavili, až do té doby, kdy bylo možné cítit kouř linoucí se po místnosti.

Na místě jsem měl možnost být osobně. Přesně v 20:30 jsem cítil kouř, nebylo jisté, odkud kouř přesně přichází. I přes to jsem se rozhodl, že v rámci zachování klidu půjdu ohlédnout okolí, zda venku přes ulici nedochází k nějakému požáru, který by mohl ohrozit návštěvníky. Při otevření dveří jsem byl zhrozen. Necelé 3 metry od vstupu hořel živý plot společně s dvěma vozidly. Ihned jsem alarmoval křikem návštěvníky a vypukl chaos a obrovská evakuace. Návštěvníci i personál zareagovali pohotově a ihned opustili prostory ven před budovu, kde jsem v ten moment informoval tísňovou linku ohledně požáru. Bohužel přes vzniklý chaos se evakuace neobešla bez zranění. Bezohledný řidič při projíždění srazil jednu z návštěvníků - dle dostupných informací je slečna v pořádku. Během pár okamžiků bylo možné slyšet hasičské sirény a přijíždějící pohotové hasiče. Došlo k okamžitému uzavření perimetru a boji proti šlehajícím plamenům.

Požár trval zkrotit příslušníkům HZS zhruba hodinu. Po důkladném prošetření všech možných ohnisek a rozsahu požáru došlo ke spolupráci s PSA. HZS na místo povolává jednotku VPP - vyšetřování příčiny požáru. Samotné vyšetřování příčiny požáru se protáhlo až do pozdních ranních hodin. Podařilo se nám získat vyjádření VPP prostřednictvím majora HZS: “Na základě svědectví, záznamů z kamer a toho, co jsme našli, zatím pracujeme s tím, že to byla nešťastná náhoda, než něčí úmysl. Našli jsme tam posekanou trávu, jejíž biologický rozklad v uzavřeném prostoru mohl způsobit zahřívání na teplotu samovznícení. Bylo tam i hodně papíru, který tím byl zapálen. Ale laborka ještě může ukázat zbytky něčeho, co jsme na místě nenašli a co obyčejné testy nezachytily.".

Není tedy zatím zcela jasné, zda se jedná o shodu náhod, nebo zda se skutečně jedná o cizí zavinění, ať už neúmyslné, tak úmyslné.

-Gonzalo La Emilio