Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Revize a uvolňování dlouhodobě neaktivních interiérů.

dnes v 10:17

Zdravím všechny,

během posledních dnů jsem opakovaně procházel mapu ve hře s cílem najít volný interiér – jak pro svou firmu, tak i pro osobní využití (např. dům nebo karavan). Během hledání jsem ale narážel stále na stejný problém: drtivá většina interiérů je obsazená, přestože u mnoha z nich není zjevná žádná aktivita.

Co mě zaujalo a zároveň i zarazilo, je to, že spousta těchto interiérů má status jako „použito před 200 až 350 dny“, někdy dokonce i déle. U některých jde o staré frakce, jinde o domy či prostory hráčů, kteří už dávno nejsou na serveru aktivní nebo se zjevně ke hraní nevrací.

Chápu, že dříve byla komunita větší, frakcí i firem bylo víc, a tím pádem vzniklo i velké množství interiérů po mapě. Jenže dnes je situace jiná – komunita se proměnila, noví hráči přicházejí, vznikají nové firmy, a ti všichni často nemají kam jít.

Jako samostatné řešení bych viděl promazat neaktivní interiery/frakční interiery.
1. Uvolní se stovky interiérů, které už dávno neslouží účelu, pro který byly vytvořeny.
2. Oživí to města a mapu, protože některé části působí momentálně jako „města duchů“ s interiéry, které měsíce nikdo neotevřel.
3. Podpoří to spravedlnost a rovné příležitosti – je férové dát prostor i novým hráčům, místo aby většina interiérů byla zabraná hráči, kteří už dávno odešli.

Nejde mi o to někomu něco brát nebo omezovat aktivní hráče. Jde čistě o praktický návrh, který by mohl pomoci lépe využít stávající prostory ve hře. Interiéry, které jsou aktivně využívané, by samozřejmě zůstaly nedotčené. Šlo by jen o prostory dlouhodobě opuštěné nebo nevyužívané.

Děkuji za váš čas a ochotu se tímto návrhem případně zabývat.
Pokud by na to měl kdokoli z týmu nebo komunity jiný pohled, budu rád, když se ozvete :)

Holub

Hráč

61
dnes v 11:00, naposledy upraveno dnes v 11:24 uživatelem Holub

Nabízí se jednoduché řešení. Pokud někdo vlastní interiér na postavě, která je na smazaném účtě, tak by se automaticky hodil do oběhu okamžitě (a ne za 366 dní) a je jedno, zda je psaný na hráče, nebo frakci. Pár frakcí, které mají skutečně zajímavé prostory, takto zůstalo ležet ladem. 

Postavy s CK jsou něco, co si můžeme pořešit ICly (taky to mám v plánu). Postavy na smazaných účtech už moc ne. 

Jinak použití interiéru neodpovídá aktivita vlastníka. Na svém mainu mám taky interiér, do kterého vlezu tak jednou za čtvrt až půl roku. Do téhle definice ti bude spadat víc lidí, kteří stále alespoň trochu hrajou. To je taky důvod toho, proč jsem ti udělil k tomu příspěvku nesouhlas (protože to celé působí prostě a jednoduše nedomyšleně). Protože co si budem - takhle by sis musel hlídat aktivitu užívání interiéru i u sebevíc obskurních věcí (a že jsem takové věci měl). Měl jsem interiér, který měl sklep, ze kterého jsme udělali prostor pro rigy. Nemusím dodávat, že se do toho za celou dobu vlastnictví lezlo dvakrát, nebo třikrát. 
Doplním, že interiér se vyvlastní po roce neaktivity na dané postavě. Takže opět, aktivita interiéru neodpovídá tomu, o co tady usiluješ. 

Pokud ti jde o interiéry s prostorem pro využití - prostory pro to stále jsou, kolikrát i hodně slušné. Jen stačí pořádně hledat, případně si zažádat o vytvoření interiéru skrze ticket. 

Ještě jedna věc na závěr - něco takového se dělalo vcelku nedávno s rámci neaktivních frakcí a herní zóny s tím, že byly stanovené podmínky (nebudu je vypisovat). Tohle se, ale, dělalo ručně a i tak se našli aktivní lidi, kterých se tohle dotklo (@LadyHope kupříkladu). Chce to proto definovat striktní podmínky toho, jak by k něčemu takovému mohlo dojít. 

Toto téma právě čte 1 uživatel: Killer14