Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Stížnost na strážníka

Webbed

Hráč

29
14.7.2025 22:52

Podatel: Nicolas Murphy

Věc: Stížnost na strážníka Kiara Mendez

Odůvodnění: Dobrý večer, dnes 14.7.2025 okolo půl jedenácté večer jsem dostal pokutu za stěrač vozidla, ve výši 100000 korun českých, za porušení vyhlášky 1/2020-M. Svůj vůz jsem parkoval před odborem dopravy a čekal jsem na zájemce o koupi vozu. Zájemce o vůz se zdržel a tak jsem si pešky skočil na benzínu pro sendvič a auto tam nechal. Když jsem se vrátil po pár minutách, u vozidla stálo vozidlo PSA a strážnice u mého vozu. Doběhl jsem k nim, slušně jsem pozdravil a řekl, že čekám na zájemce o vůz, nutno také zmínit, že jsem nebyl v té době držitelem řidičského průkazu, takže jsem s autem nemohl odjet, auto mi tam dovezl kamarád. Bylo mi řečeno, že to není jejich problém a dostal jsem pokutu ve výši 100000 korun českých, vlastně za to že jsem chtěl prodat své auto. Také jsem prosil o to, zda nemohou chvíli počkat, že si to odvezu nebo zařídím odvoz. Nepřijde mi to moc férové a chtěl bych to nějak vyřešit, ideálně smazáním pokuty. Předem děkuji moc za odpověď. S přáním hezkého dne Nicolas Murphy.

Záměr: žádost o prověření či smazání pokuty, dle mého neoprávněné. 

15.7.2025 18:36, naposledy upraveno 15.7.2025 19:26 uživatelem Schokolade

Vážený pane Murphy,

děkujeme za zaslání tohoto elektronického podnětu. V první řadě bychom Vás chtěli obeznámit o lepším způsobu podávání stížností na konkrétní příslušníky do budoucna, a to přímo na Inspektorát Vnitřního Vyšetřování tímto odkazem

Vaši stížností jsem se zabýval a rozhodl jsem se ji v plném rozsahu zamítnout. Vám udělena pokuta policistou je v plné míře oprávněná a to z jednoduchých důvodů:
- dle platné obecně závazné vyhlášky obce Montgomery [1/2020-M]; je stání před odborem dopravy povoleno pouze pro účel neprodleného provedení úředního úkonu. To znamená například přepis vozidla, prodej nebo změna SPZ a tak podobně. Vy, jste šel na benzínku pro sendvič.
- dle platné legislativy o provozu na pozemních komunikacích [03/2018]; stát znamená uvést vozidlo do klidu nad dobu dovolenou pro zastavení, – zastavit znamená uvést vozidlo do klidu na dobu nezbytně nutnou k neprodlenému nastoupení nebo vystoupení přepravovaných osob anebo k neprodlenému naložení nebo složení nákladu“

Férové by to nebylo, kdyby se dělali ze zákona některým lidem výjimky. Máme zde pravidla, která musíme dodržovat a respektovat. Nic se mazat nebude a pokuta zůstane ve vašem rejstříku. 

S přáním hezkého zbytku dne,

npor. JUDr. George Wimar Fitzler,
Vedení policie.