Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Tom Smith - Zpověd/lifestory

focaan

Hráč

15
28.8.2025 02:43

Tom Smith přiletěl do San Andreas 21. 2. 2022. Tím jeho cesta započala.

Jako první se nechal zaměstnat ve fabrice – na výrobní lince. Tam pracoval zhruba 2 měsíce, dokud se firma nerozpadla. Neměl však jak odejít, takže si zavolal taxík a jel do Blueberry, kde si zakoupil svůj první vůz – BMW 520i. Ten je už pravděpodobně sešrotovaný, ale pro něj to bylo nejlepší auto, které kdy měl. Najezdil na něm dohromady přes 1 500 km, než ho poslal dál.

Tím začala jeho láska k autům a značce BMW, kterou si okamžitě oblíbil.

Následně dlouho hledal jinou práci, až narazil na inzerát, že hledají pracovníka do JB. Tam začal pracovat jako mechanik a postupně se vypracoval až na vedení servisu. To ale netrvalo dlouho – vedením servisu byl přibližně měsíc, pak byl degradován zpět na klasického mechanika.

V ten moment se rozhodl dát si pauzu a odletět na krátkou dovolenou. Ta se však protáhla až na dva roky. Po dvou letech se vrátil, tedy v roce 2024. Tehdy už nikoho neznal – všichni "zmizeli" a nevěděl, kam se poděli. Věděl ale, že si musí najít novou práci, partu kamarádů a znovu zažít úžasný život v San Andreas, protože mu tu velmi chyběli lidé a prostředí.

Na své cestě potkal dva muže, s nimiž si dobře popovídal a nakonec si vyměnili kontakty. Ti mu pak napsali, zda by neměl zájem začít podnikat – založit si vlastní firmu. Pro něj to byla skvělá příležitost, vždy o tom snil. Souhlasil, a tak se složili a dohromady investovali 1 milion korun. Pro ně to byla tehdy obrovská investice i velké riziko, protože šlo o všechny jejich peníze. Tak firma vznikla – Wolf Company.

Firma byla zpočátku malá, ale s majetkem přes 10 milionů korun. Začátky však nebyly jednoduché – nevěděli, co s firmou dělat, a neměli nic. Postupně začali pracovat a prodávat auta, aby si našetřili na zakoupení garáže a kanceláří v Las Venturas, které vlastní dodnes.

Pak už jen řešili, co s firmou podniknout. Firma začala rozvážením balíčků po Red County, ale nakonec nakoupili boxtruky, kterým říkali "Ježci". S těmito ježky začali rozvážet náklady, ale bohužel to moc nevydělávalo. Nevěděli, co dál. Jeden z party se rozhodl odejít a dát si dovolenou – do dneška se nevrátil, už více než 200 dní.

Tom Smith osobně

Něco o mně: baví mě auta, a tam to tak nějak končí. Samozřejmě ještě ženské a peníze, ale ženy dlouho nebyly, peníze ano. Mám auta dohromady za 5 milionů, což není tolik, ale jde to.

Byla to dlouhá cesta – když jsem přiletěl, bylo mi 22, teď je mi 25 a připadá mi, že jsem se hodně posunul, což je super. Chybějí mi ale lidé, které jsem na své cestě potkal. Nevypadá to sice, že by moje cesta byla u konce, ale to ještě zdaleka není pravda – pokud mě někdo nezabije nebo nezavřou PSAčka.

Ty mě taky docela štvou – všude jsou! To uvidíte, až na ně vytáhnu krocaní raptor. Hah. No nic, tak se uvidíme zase někdy…