Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

CK postavám

1 2

Patryk

Hráč

24
21.11.2020 09:34, naposledy upraveno 21.11.2020 09:36 uživatelem Patryk

To čo si napísal z dňa 18.11. je pravda ale moja otázka bola, že keď pri tom zomreli aj 4 policajti to už nebola pre teba tak isto významná smrť ako u Kaspera? Ako hore napísal Rataj tak PSA nemá žiadnu imunitu voči CK a oni zomreli úplne v tej istej RP akcii ako kasper tak prečo nedostali CK aj členovia PSA? Potom si sa na mňa portol a začal si ich obhajovať tým že sme ich zabili po tom ako zišli výťahom dole, ale tu je ten problém, že ako určite vieš bol update kde boli upravené tieto vstupy do interiéru a teraz je tam malý delai pre tých ktorý sú v interiéri kým postavu vo výťahu uvidia. Z môjho pohľadu toto čo si mi povedal na servery v ten deň bola úplna hlúposť, pretože by sa s nami stalo to isté kebyže sme vyšli hore z trezoru a čakali by tam na nás členovia PSA. Potom si mi začal písať ako sme im nedali možnosť RPiť pričom mohli rpiť už hore a kľudne s nami vyjednávať pomocou /s a nie naletieť dolu do trezoru a zomrieť (pričom každý jeden z nich zomrel v trezore na inom mieste takže sme ich nezabili hneď po tom ako zišli z výťahu dole) takže asi tak k tomu čo si mi povedal ešte vtedy. A k tomu že sme sa odpojili 10 min po akcii nevideli sme spôsob ako sa daná akcia môže dohrať keďže všetci členovia PSA vtedy pripojený na servery(dokopy asi 4) - kontrolované v TAB, všetci zomreli pri tejto akcii a nepamätajú si 15 minut pred smrťou.

Raikkonen

Hráč

8
21.11.2020 14:23

Tady má myslím hráč pravdu, je docela nelogické aby postřelení lupiči dostali CK a postřelení fízlové nic, buď obě strany nebo nikdo.

Patryk

Hráč

24
21.11.2020 16:37, naposledy upraveno 21.11.2020 17:31 uživatelem Patryk

@Raikkonen ďakujem :) a čakaj X na tvojom poste od všetkých policajtov na servery 🤣🤣

21.11.2020 17:46

Ahoj, pravděpodobně jsem důvod, proč jsem udělil oběma jmenovaným CK, v předchozí odpovědi nevyjádřil dostatečně jasně. Pokusím se jej tedy napsat znovu a lépe. 

O asistenci při RP akci zažádala PSA, ne vy. Proto jsem situaci probral se zúčastněnými policisty a hned v návaznosti na tuto akci jsem s krátkým zpožděním rozhodl o udělení CK. Předem upozorňuji, že v této situaci žádné další CK zpětně neudělím a to ani členům PSA, ani členům GTC.

Proč Kasper a Alexander obdrželi CK? Důvod je jednoduchý, zemřeli při vyloupení banky, oba zemřeli v areálu banky... Navíc se oba odpojili z RP akce. Pro CK jsem se rozhodl, protože jsem smrt považoval za dostatečně významnou pro udělení CK (jinak byste tu banku vyloupili znovu a znovu), navíc jsem v tomto trestu zrcadlil i následek porušení pravidel - odpojení se z RP akce. O žádnou protekci PSA nejde. Na druhou stranu sám asi musíš uznat, že pokud by zúčastnění členové PSA obdrželi CK, motivaci vrátit se k policii za jinou postavu by neměli. U vás to je naopak, vyloupení banky znamená zisk. 

Vše projdeme na informacích z logu:

• K přepadení banky došlo 18. 11. 2020 v 12:14. Banku přepadli jmenovaní: Wang_Yukihira, Alexander_Ivanovic, Kasper_Bukaken, Raymond_Stone.
  • PSA mě požádala o asistenci v 12:19. Začal jsem tedy RP akci sledovat.
  • Ještě ve 12:22 byla slyšet střelba, ovšem ze zbraní policistů. Jestli jste i vy stále byli v bance, to nedokážu určit (čekám na log od Erika125, viz dále).
  • Ve 12:24 jsem již nedohledal nikoho z lupičů online. Osobně si stojím za tím, že jste se všichni čtyři odpojili z RP akce. Ačkoliv přepadení banky bylo dokonané, policie po vás pátrala, vy jste se ale odpojili (deset minut po zahájení loupeže, dvě minuty od mně známých posledních výstřelů).
  • Ve 12:24 jsem se /loginto-nul do postavy Raymond Stone, která byla před sídlem frakce GTC.
  • Ve 12:25 jsem se /loginto-nul do postavy Alexander Ivanovic, která byla uvnitř banky, kousek od NPC, u kterých si můžeš vyžádat kreditní kartu a vybrat peníze. Postava měla žalostně málo HP, jakýkoliv menší pád by znamenal PK. Bez diskuze asi můžeme prohlásit, že se Terankoman1 odpojil z RP akce. Také na místě dostal offline ban na 12 hodin, ale CK zatím stále ne.
  • Kasper Bukaken zemřel dle logu v 12:14, zabil jej Petr Smith a to konkrétně Deaglem. Když jsem se do této postavy /loginto-nul (ve 12:36), nacházela se před sídlem frakce GTC, téměř na stejném místě, kde se nacházela postava Raymond Stone. To mi nezapadalo, ale vše ne nakonec zřejmě vysvětlilo (respektive definitivně vysvětlí, jakmile mi Erik dodá logy). Zekt555 totiž na postavě Kasper Bukaken obdržel PK, respawnul se a nějakým způsobem se dostal k sídlu frakci GTC. Tam pravděpodobně předal peníze z loupeže Raymondovi. Když jsem totiž s PSA dělal rekonstrukci jednotlivých úmrtí, podíval jsem se i do Kasperova bankovnictví. Nic o převodu uloupené částky (159 099 Kč) tam nebylo, v inventáři tato částka také nebyla. Takže peníze jsou někde, v tuto chvíli neznámo kde, za připomenutí však stojí pravidla PK - po úmrtí cestou PK si tento hráč nepamatuje, co se dělo 15 minut (OOC času) před jeho úmrtím. K PK prostě přistupujeme jako k těžkému zranění, které provází retrográdní amnézie.
  • Následně jsem dlouhou dobu diskutoval s policisty, provedli jsme rekonstrukce vyloupení banky, rekonstrukce úmrtí jmenovaných osob, prověřil jsem jejich inventáře, pročetl jsem log, diskutoval jsem i s tebou, když jsi se připojil, zrekonstruoval jsem s tebou váš únik z banky. Až poté jsem se se zúčastněmými členy PSA dohodl, že oběma jmenovaným útočníkům udělím CK a to v 13:20.

Summa summarum, celé to ještě jednou shrňme. Žádost o dohled na RP akci přišla od policie, od vás nikoliv. Protože jste se navíc všichni čtyři odpojili, nemohl jsem s vámi CK pro důstojníky PSA konzultovat. Osobně si stojím za tím, že všichni čtyři jste se odpojili v průběhu RP akce, po dohodě s členy PSA jsem však potrestal jen Terankomana1, který se odpojil přímo v bance. CK jsem udělil Kasperovi a Alexanderovi. Jejich smrt jsem považoval za dostatečně významnou pro CK (pokud bych CK neudělil, vyloupíte banku znovu), k němu přispělo i porušení pravidel - to, že se kolegové odpojili nebo jinak porušili pravidla (viz výše) určitě přispělo k jejich CK. Nyní čekám na logy od Erika125 ze dne 18. 11. 2020, konkrétně z 11. a 12. hodiny. V těch chci zjistit, kam se přesunuly peníze od Kaspera, ještě jednou chci také zhodnotit celou RP akci. 

Ještě se vyjádřím k pokračování této loupeže. Oba jmenovaní dostali CK. Pár hodin od něj jsem zaznamenal postavu Kasper_Bukakenn na účtu Zekt155. Připomenu, že postava Kasper Bukaken byla ve frakci GTC a vyloupila banku. Kasper Bukakenn je nyní také ve frakci GTC a něco mi říká, že banku už také vyloupil. Historie se opakuje? Připomínám, že toto není RP jednání a v mém to-do listu je jeho prověření. 

Nadále jsem otevřený diskuzi. Tl;dr zdůvodnění CK pro Alexandera a Kaspera a to, proč jej policie neobdržela:

Smrt byla dostatečně významná, oba zemřelí vykrádali banku a pokud by přežili, recidiva by byla jistá. Oba navíc porušili pravidla, odpojili se z RP akce. Obě tyto skutečnosti jsem zohlednil v CK.

Nikdo z policistů CK neobdržel, protože policii nikdo nenahlásil. Policie nahlásila vás, vy jste byli odpojení.

21.11.2020 17:49

dobrej chci požadat o unck na postave Gorge Kulio  prosim  jak sem dostal ck? no policajty me zastavily a řekli až du ven a na zem tak sem to udelal a najednou vidim typka random typka jak odiždy s mim autem tak sem se rozebehl a petr schmit a jakub andreas me jen tak zabili prosim o unck

PatoPiso159

Hráč

5
21.11.2020 18:50, naposledy upraveno 21.11.2020 19:24 uživatelem PatoPiso159

Dobrý deň

Chcel by som sa k tomu vyjadriť aj ja, @SedliX myslím si, že pri udelení CK nemožeš brať do úvahy to že porušili pravidlá, pretože by si nemal dať za ooc vec akou je porušenie pravidiel IC trest, keď sa dopustili porušenia pravidiel mal si im dať ban, a keď už si sa uchýlil k CK a nemožeš tam brať do úvahy to ich porušenie pravidiel tak sú na tom rovnako, ako tí policajti a zomreli by presne tak isto za rovnakých podmienok, tým pádom si myslím že keďže si im nedal ban ako si podla mňa mal a vyhodnotil si že to bola dostatočne významná smrť tak u policajtov to musela byť rovnako ako si povedal dostatočne významná smrť a mali by dostať tiež CK.

Patryk

Hráč

24
21.11.2020 18:53, naposledy upraveno 21.11.2020 18:55 uživatelem Patryk

Ako prepáč ale celé z tvojej strany mi to príde ako zvíhodňovanie členov PSA.

1. A toto je snaď vtip čo si napísal nie "Předem upozorňuji, že v této situaci žádné další CK zpětně neudělím a to ani členům PSA, ani členům GTC." ?Prečo by sme my mali dostať CK keď nás policajti ani nezabili (Raymond a Wang)? Halo? Dohliadal si na RP akciu áno keby sme ťa zavolali my aj tak stále dohliadaš stále na tu istú jednu RP akciu prečo potom tresty nie sú rovnoprávne a vyvážene v obidvoch prípadoch? Snaď sú členovia PSA nejak nadľudia alebo tak keď nemôžu zomrieť? 

2. "Pro CK jsem se rozhodl, protože jsem smrt považoval za dostatečně významnou pro udělení CK (jinak byste tu banku vyloupili znovu a znovu)" - PSA robí tiež nábor takže sa tam môžu prihlásiť znovu a znovu :) Z môjho pohľadu si myslím že byť policajtom znamená brať na seba určité riziko, že môžu byť zastrelený inak podľa tohto si môžu povedať, že "a veď pôjdem tam zastrieľam si aj tak nedostanem CK lebo som policajt"  :)

3. "Ve 12:24 jsem již nedohledal nikoho z lupičů online. Osobně si stojím za tím, že jste se všichni čtyři odpojili z RP akce. Ačkoliv přepadení banky bylo dokonané, policie po vás pátrala, vy jste se ale odpojili (deset minut po zahájení loupeže, dvě minuty od mně známých posledních výstřelů)." - Odpojili sme sa na firme GTC kde si ma potom následne našiel keď som sa pipojil (dobre vieš kedy). "Ačkoliv přepadení banky bylo dokonané, policie po vás pátrala, vy jste se ale odpojili" - Ako po nás mohla pátrať keď tu si napísal citujem ťa "za připomenutí však stojí pravidla PK - po úmrtí cestou PK si tento hráč nepamatuje, co se dělo 15 minut (OOC času) před jeho úmrtím" - ako mohla po nás pátrať keď všetci policajti boli mŕtvy ako? Zase členovia PSA môžu mať nejakú nadprirodzenú schopnosť, že vidia ako niekto vykradol banku aj keď si nič nepamätajú? a tu zase som pri mojom tvrdení, že len zvíhodňuješ PSA :)

Asi tak :)

21.11.2020 21:40, naposledy upraveno 25.11.2020 00:44 uživatelem SedliX

@PatoPiso159, díky za připomínku. Rád bych na tomto místě citoval třetí pravidlo z pravidel pro Skimo Roleplay:

3. Každý hráč je povinen respektovat členy AT. Člen AT, který právě přihlíží RP akci, má konečné slovo a může ji ovlivnit, je-li to třeba. Nesouhlasí-li hráč s rozhodnutím člena AT, může si podat stížnost na fóru portálu (leosight.cz/forum), nemůže se však přímo ve hře odvolávat členům AT s vyšší úrovní. Člen AT ve službě není součástí IC světa.

Měl jsem dvě alternativy, jak se zemřelými naložit. Buď jsem jim mohl nechat PK, ale portnul bych je do vazby (protože se odpojili z RP akce a já mám kompetence k tomu, abych za jejich postavu RP akci dohrál), nebo jsem jim mohl dát CK. V první alternativě bych navíc přidal trest za porušení pravidel, v případě druhé alternativy mi přišlo, že CK je dostatečným trestem samo o sobě.

Aremseyi,

1. Ano, napsal jsem, že žádná další CK zpětně dávat nebudu. Obě frakce jsem zmínil z toho důvodu, abych uvedl kompletní informace. Pokud bych napsal, že nikomu z PSA zpětně dávat CK nebudu, mohl bys to pochopit tak, že tato informace neplatí pro GTC. Takto je zřejmé, že CK nepadnou ani u členů PSA, ani u členů GTC.
  2. Nerozumíš mi. Vy máte pozitivní motivaci vyloupit banku. Pokud se loupež povede, vyděláte hodně peněz. Policie takovou motivaci nemá, peníze z vyloupení banky nemá. @JazeX krásně shrnul, za což mu děkuji, výhody a nevýhody ilegálních postav. Pokud by neúspěšná loupež v bance měla znamenat pouze PK, není výhoda velkého zisku ničím vyvážená. Navíc si uvědomte, že pokud dostanete PK, z hlediska herních mechanismů se dostanete do nemocnice. Neměli byste se tedy vy sami v rámci RP udat policii? O těžkém zranění lupiče v bance by policie zcela jistě věděla a nemocnice také.
  3. Odpojili jste se z RP akce, připojil jsi se pouze ty, ale tím odpojení z RP akce nezrušíš. Tečka, o tom nebudu diskutovat. Pořád ale přehlížíš to hlavní - žádost o asistenci administrátora podala PSA, ne vy. V době, kdy jsem s členy PSA řešil, co se v bance stalo, všichni jste byli offline. Nemysli si, že tři dny po RP akci budu dohledávat, jestli někdo z PSA měl dostat CK nebo ne, když jste vy všichni porušili pravidla a nikdo jste neměl zájem CK na straně policie řešit v den RP akce. Tečka.

Dále vás poprosím, abyste dodržovali pravidla portálu i mimo Skimo RP - tj. i na Discordu. Nepište jiným administrátorům PM na Discordu s žádostí o unCK. Tím porušujete i zmiňovaná pravidla Discordu, ale i dříve zmíněné pravidlo herního serveru Skimo RP.

Jakmile mi Erik125 dodá požadované logy, přehodnotím ještě jednou RP akci, dořeším další nesrovnalosti a toto téma uzamknu. Diskuze zde může nadále pokračovat, nicméně platí zde pravidla fóra. Ke stížnosti se smí vyjadřovat jen ten, kdo má co říct. Prosím však, argumentační fauly sem netahejte. Díky.

Doplnění z 25. 11. 2020 0:37.

Peníze, které Kasper poslal Raymondovi (důkaz v logu od Erika125), jsem dnes odeslal do voidu. K dalšímu přepadení banky "gangem GTC" došlo dne 24. 11. 2020 v 23:41, v trezoru se přitom odpojil:

@Patryk

@erik125

@stefan131

Všichni výše uvedení byli potrestáni offline banem v délce trvání mezi 36 a 12 hodinami (s přihlédnutím k /history), hotovost a zbraně zabavila PSA.

@DraftGamerSK zneužil PK v trezoru, respawnu a non-RP tak unikl z RP akce. Za to byl potrestán offline banem na dobu čtyř hodin. Hotovost z vykradení banky byla odeslána do voidu.

Stížnost tímto považuji za vyřešenou. Na závěr upozorním, že recidiva se nemusí vyplácet.

Zamykám.

25.11.2020 21:09
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

1 2