Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

( NÁVRH ) Cash-In-Transit Update

Turk0s

Hráč

26
11.3.2026 13:48, naposledy upraveno 11.3.2026 17:37 uživatelem Turk0s

Toto je pouze HOLÝ NÁVRH, který se MŮŽE ještě modifikovat!!

Cash-In-Transit Update (CIT)

Tento update by přidal na server nový typ RP aktivit zaměřených na přepravu peněz a cenností. Zapojit by se do něj mohly security společnosti, tak i ilegální skupiny, které by se mohly pokusit konvoje přepadnout.

Jak by systém fungoval

Security společnost by měla za úkol přepravovat cennosti nebo peníze z jednoho místa na druhé (např. z bodu A do bodu B, C nebo D).

Mise by mohly být různé, například:

• jednoduchý převoz peněz mezi bankami,

• doplňování bankomatů po celém San Andreas,

• převoz cenností mezi městy (např. Los Santos → Las Venturas → San Fierro).

Přijetí zakázky

Majitel společnosti by si otevřel IC stránku CIT.IC, kde by se zobrazily dostupné zakázky.

Pro získání zakázky by však bylo potřeba zapojit se do veřejné aukce.
Hráči by zde nabízeli nejnižší cenu, za kterou je jejich firma ochotná přepravní službu provést pro pasivní společnost.

Součástí přihlášky by musel hráč uvést

• počet lidí, kteří se zakázky zúčastní ( +/- je potřeba počítat i s tím že z IRL důvodu do toho něco může skočit ) 

• typ vozidla, které bude použito

• další info jako je, zda mají osoby ZP T1/T2

Kauce

Po vyhrání aukce by firma musela zaplatit kauci, která by motivovala hráče zakázku skutečně dokončit bezpečně a včas.

Průběh mise

Po převzetí zakázky by hráč a jeho tým obdrželi itemy co jsou už na serveru například:

• pytle s penězi,

Nebo lze přidat taky ITEM: CENNOSTI

Úkolem týmu by bylo tyhle předměty bezpečně dopravit na určené místo.

Během převozu by však mohl být konvoj napaden ilegální skupinou, která by se mohla pokusit pytle a cennosti ukrást.

Výsledek mise

• Pokud by ilegální skupina cennosti ukradla, mise by skončila a firma by přišla o zaplacenou kauci.

• Pokud by security společnost dopravila cennosti a peníze, získala by odměnu podle částky, kterou nabídla v aukci za své služby.

Bonusové funkce

• Hodnocení Security společností (pohle hvězd 0-5 ) odemykající lepší a cennější přepravy. 
  • Kontrola skrze E-GOV o držení Zbrojního průkazu.

EDIT: v připádě 2x neúspěchu, by firma dostala cooldown na dobu neurčitou.
    Dále ilegální skupiny nevěděli o tom kdy přesně by se nepřeváželo.

zeldinko

Hráč

61
11.3.2026 17:18, naposledy upraveno 11.3.2026 17:19 uživatelem zeldinko

skôr bude návrat mesiáša na zem, kde sa bude biť so satanom diablom jak nový update

11.3.2026 19:03, naposledy upraveno 11.3.2026 19:04 uživatelem KnizeIgor

Osobně mi to přijde jako zbytečnost, která by z toho udělala více Cops & Robbers než RP. Něco podobného je možné udělat i bez zvláštního skriptu - můžeš si například otevřít kasíno a RPit převozy peněz mezi tvým kasínem a bankou. Stejně tak si můžeš založit šperkařskou dílnu a vyrábět ty „cennosti" na aktivní produkt, který by hráči se security společností převáželi do obchodů pro ně určené (třeba Fantasma a podobné věci). A ilegální frakce? Aktivně by musely sbírat intel o vašich převozech, zatímco vy byste byli nuceni vymyslet strategii, jak se přepadení vyhnout.

Pokud má být nějaký update zaměřený na pasivní RP aktivity (a jakože jsem spíše proti tomu, aby se do toho vůbec zasahovalo skriptem), spíše bych to orientoval na práce, které by mohl jedinec dělat bez vozidla, protože je na Skimu obecně velmi obtížné RPit nemotorizovaného člověka.

Turk0s

Hráč

26
11.3.2026 19:44, naposledy upraveno 11.3.2026 19:48 uživatelem Turk0s

spíš ono tohle co píšeš je hezké na papíru, ale v praxi je to neskutečně hard, byl o to zájem z naší strany, POUZE PRO RP AKCI, bohužel nám nebylo vyhověno, tady jde o to že žádný člověk na Skimu, si nezaplatí převoz peněz i kdyby 10ti milionu, protože proč ? upoutáváš na sebe pozornost a máš několik bank po mapě, kam si to urychleně schováš a máš peníze v bezpečí.

Dále úplně stejný, převoz mezi kasínem a bankou, ten člověk si to odveze sám, navíc vybudovat kasíno, jen ten komplex, třeba v Las Venturas, ať to je v místě, kde ta tématika je, tak to bude stát 20.000.000,-Kč + by si třeba převážel 5 milionu.. a můžeš být ten největší fanatik do RP, ale nikdo nezainvestuje 20 milionu + aby lidi měli RP akci, protože lidi zde jsou nevděčný a pakliže z toho jim nekápne nějaký penízek do kapsy, tak to neocenní a za ten strávený čas jen nad tím výdělkem to fakt nestojí. 

k té šperkařské výrobě, sice to je absolutně out of point, ale bohužel, člověk pakliže by si chtěl něco takového udělat a jakože já o to zájem i měl, přesně do šperkařského průmyslu, tak stejnak neuděláš, modul PRODUCTU už je dlouhodobě vyprodaný a sehnat ho, je docela těžké 

A k té fantasmě, to už se bavíme o doručovací službě a né security firmě, vím že je to takové na nic řict, ale žádný zloděj se nebude honit za truckem plný voňavek.

a cops & Robbers bych to nepojmenoval, spíš se to zaobírá mezi nějakou security firmu a Robbers

Chápu tu pointu, ale Igore ruku na srdce, ten server klesá na popularitě a se současnou komunitou hráču, co na serveru hraje, se to prostě bez Passive RP scriptu neobejde, tenhle návrh jsem bral jako něco, co bych si i sám rád vyzkoušel, bral bych to jako takovou zábavu s kamarády, protože prostě vidím, že na tom serveru už není co dělat, není zde jakékoliv dění a stání před pizzerkou RP není ( i když ano, několikrat jsem tam prostě stál a afkoval ) ale RP to není a zábava už určitě ne. 

jestli bych to bral ze svého pohledu, tak bych to klidně v IC dělal zadarmo, jen kvůli tomu RP, bohužel vím však že bych byl možná jedinej, nebo by se k tomu takhle přidali 2/3 lidi, ale i tak by to nevyšlo, proto jsem založil tento návrh, jako i slabou vidinu rychle vydělaných peněz a tudiž motivace i pro ostatní hráče se do toho zapojit, toď vše. :D

11.3.2026 20:36, naposledy upraveno 11.3.2026 21:14 uživatelem KnizeIgor

„a můžeš být ten největší fanatik do RP, ale nikdo nezainvestuje 20 milionu + aby lidi měli RP akci"
- Mít 20 miliónů, čas a lepší, méně chaotické organizační schopnosti, tak klidně.

„a cops & Robbers bych to nepojmenoval, spíš se to zaobírá mezi nějakou security firmu a Robbers"
- Šlo o pointu, ne o doslovný výklad.

Možnosti na RP serveru jsou téměř neomezené. Nelze se úplně vymlouvat, že není co dělat, protože určitý druh zábavy si tam jde najít vždy, pokud je k tomu chuť a odhodlání (pochopitelně, hrotvornou náladu nemá člověk vždy). Pokud to komunita nedokáže, tak to ani tisíce různých skriptů nespasí. Nechci se tady úplně ohánět old-schoolovým SAMP RP, protože je na to místní komunita trochu alergická, ale po technické stránce tam i na skriptově nejvyspělejším serveru byla jen přibližně desetina toho, co je na Skimu. Přesto si málokdo stěžoval, že tam není co dělat. Na Skimu je toho tolik, že má občas člověk pocit, že hraje úplně jinou hru, ale stejně všude slyším, že je nuda, není co dělat a podobně.

Pokud vás RP nebaví, tak se s tím prostě nedá nic dělat. Přidávání freeroam-like skriptů, které většinu lidí po pěti situacích, jejichž přesnou ilustraci nám poskytl Harybo, přestanou bavit, serveru nijak nepomůže. A raději budu hrát na serveru s 25-30 roleplayery než se 70 hráči, z nichž větší část bere Skimo jako Cops & Robbers nebo freeroam s RP prvky.

Jestli přidávat skripty, tak raději jako podpora pro aktivní RP - moduly zaměřené na bary, restaurace, vaření drog či úplný rework drug systému etc.

Edit: Pardon, trochu mi vypadla dvě podstatná slova, bez kterých předposlední odstavec nedává smysl.

Skaliik

Hráč

35
12.3.2026 17:50

Čauko,

I když jsem prvně nechtěl na návrh reagovat, rád bych se tady vyjádřil. Osobně jsem se vždy soustředil na ilegalní sféru serveru. Vzhledem k tomu že jsem na serveru strávil nějaký pátek, zažil jsem toho poměrně hodně. Ať už scriptovou stránku serveru která popravdě na serveru není úplně fantastická, tak už vlastní tvorbou a snahou zapojit hráče kolem sebe. Například prodejem zbraní (který mě nikdy extra nebavil) tak už různými dohodami aby se ilegální frakce zapojovali a komunikovali mezi sebou.

K samotnému návrhu Turk0se, mě osobně se návrh líbí. Ale dle mého na aktuálním Skimu nemá tak velké využití, banky nejsou pod kontrolou hráčů (myslím tím vládu). Banky disponují prakticky neomezenými prostředky, navíc každá pobočka působí samostatně a nespadá pod nějaký druh národní banky. Takže vlastně už samotný script do návrhu hází vidle. Protože nač převážet peníze z banky do banky, když přece každá banka má dost peněz? Poté je tady věc kterou již naznačil Harybo, většina hráčů ilegalního RP (čest vyjímkám které se snaží přinášet RP pro další hráče)  dle mého nepotřebuje dokonalé akce, chtějí velké peníze za malý čas což na Skimu prakticky nejde (určitě né scriptem). Takže by se akce museli dokonale hlídat, případně přidat pravidla kvůli hráčům kteří převážně ilegalní RP hrají na okrádání.

Na druhou stranu, rád bych se vyjádřil i k tomu co jsme mohli číst výš. Pokud mám být upřímný, nemyslím si že komunita (Teď nemyslím jen MTA ale i další platformy jako je třeba Fivem) je stále tak samotvorná. Kdo hrával SAMP, ví že komunita tvořila mezi sebou a scripty byly spíš sprosté slovo. Lidi se vyvíjí a dnešní hráči RP jsou v hodně případech závislí na scriptech. Myslím si že přidávat updaty tohoto typu není špatné, hráči si dnes takové věci přejí. Samotné RP se spíš začíná blížit k žánru RPG, a zájem hráčů o server kde nejsou zajímavé scripty upadá. Jasně, jsou i lidé kteří tohle překousnou ale popravdě hrát na serveru s 25-30 hráči už není skoro vůbec záživné. Mapa začne být ještě víc prázdnější, a lidé se začnou opakovat vzhledem k tomu že tam budou hrát stále stejní hráči i když budou mít jiné postavy. Nakonec server upadne právě kvůli 25-30 hráčům kteří tam zůstali hrát. 

Chtěl bych se tady ještě obrátit k tomu co napsal Igor, ohledně scirptů a jejich možných úprav. Sám jsem před pár měsíci zkusil podat návrh přes ticket ohledně možnosti vývozu itemů drog. Který by nijak nezatížil server a pracoval by právě s tou tvou zmíněnou tvořivostí lidí (to že ticket ještě nebyl přijatý tady řešit nebudeme). Ptám se tedy jinak, ty nabízíš tady možnost předělávat scripty na mód který už je docela starý. Mě osobně napadá možnost nového herního módu, které dle zahraničních serverů mají větší úspěšnost a jsou daleko scriptově bohatší a myslí jak na hráče kteří milují tvořit a taky na hráče kteří mají radši scripty. Nechci tady úplně jít do rozporu s pravidly a vypisovat tady ty severy (kdo bude chtít tak si je najde). Samotné Skimo není špatné, ale jde na něm vidět stín času a občas a teď nechci být rýpavý ale i opomíjenost zdokonalování scriptů.

Komunita sama upadá ve smyslu tvořivosti a kvality roleplaye, vidíme to už jen na ilegálních frakcí. Ty samotné mohou tvořit velký obsah jak už pro IZS složky tak právě pro hráče kolem. Tím i končím svůj komentář k tomuto návrhu a třeba si z něj někdo něco odnese. 

domkon

Hráč

2
dnes v 16:03

Môže to byť zaujímavý skript a projekt len zasa koľko by to vynášalo takže nastavenie ekonomiky