Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Advokátní kancelář


F3nixar

Hráč

22
25.11.2020 09:48

Zdravím,

 

Tento příspěvek směřuje na Rataje, jakoužto soudce, a na komunitu. Svým způsobem jsem s tímhle měl jít do návrhu, ale rád bych tu rozvedl diskuzi, zda by měli být advokáti nebo neměli.

 

Nicméně na začátku bych se chtěl zeptat Rataje, zda kdybych s něčím takovým přišel, rozvedl trochu víc tuto myšlenku, zda bys o tom dokázal jednat či bys to respektoval u soudu? Tedy ve zkratce, neměl by si problém u soudu mít právníky, které by se snažili obhájit toho člověka? 

 

Další otázka pro komunitu, kde bych vyžadoval názor, zda by to byl dobrý nápad, aby se zase o kousíček rozšířilo RP?

 

Já osobně si myslím, že advokátní kancelář by mohla být, aby zákony, které jsou mohli být více specifikované a rozšířené a nebyli velké možnosti právních kliček. A také, aby bylo více RP v jiných oblastech. 

 

Předem děkuji za vaše názory! /F3nixar (Antonio Blake)

25.11.2020 15:34

Za mě by to chtělo něco jako "advokátní licenci" aby nepřišel random mumínek v šusťákovce a neřekl "Dyk ja du tady obhajovat kamoša, on nyc něudelál voe víš jak..." Zažádat u vrchního soudu o přidělení licence a soud by disponoval seznamem licencovaných advokátů, kteří by mohli u soudu zastupovat osobu, ať už fyzickou, nebo právnickou pokud by se ta osoba nehodlala zastupovat sama, popřípadě za právnickou její jednatel.

To samé by chtělo aby to bylo vidět mezi licencemi v MDC, protože se vždycky najde nějakej šašek v mikině s kapucí a přijde na stanici PSA, že: "Máte tu prý mýho klijenta, já su jeho právník taxnim chcu mluvit, to mně musýte nechat! na to mám právo"

 

acaBeNendohzoR

Hráč

69
25.11.2020 15:51

Souhlasím, odemkla by se tím i možnost, že když budeš v problémech a neznáš nějakého právníka, můžeš se po nějakém poptat a máš záruku, že nepřijde nějakej PrÁvNíK, ale někdo, kdo by tomu mohl aspoň trochu rozumět. Také by to mohlo zamezit nějakým patáliím u soudu.

F3nixar

Hráč

22
25.11.2020 15:54

Zdravím Vás oba,

Děkuji vám obou za vši zpětnou vazbu. Určitě co říkáte, tak s tím souhlasím. 

25.11.2020 20:14, naposledy upraveno 25.11.2020 20:16 uživatelem Rataj

Nevím, proč na mě směřuješ otázku o tom, jestli by mi to nevadilo, když už to takhle funguje. Naprosto pochopitelně můžeš být u soudu zastoupen advokátem. Už i proběhl soud, kde se hráč nechal zastupovat. Můžeš tedy nabízet lidem advokátní služby.

Co se týče licence a soupisu, možná bych to nedělal povinné, prostě by mohl kdokoliv zastupovat kohokoliv, ale nějaký seznam advokátů by soud i tak měl - ten by však sloužil k tomu, abychom měli koho zkontaktovat, když například u trestního řízení nemá obžalovaný právníka a chce si jej nechat přidělit. Ve finále by to fungovalo asi jako ČAK a nebylo by nutné být členem, akorát by to mělo své benefity.


Powered by LeoSight IFS
LT~45