Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

🎭 Play to Win vs Roleplay – kde je hranice?

Ladixik

Hráč

8
dnes v 14:25

Ahoj všem. 👋

V poslední době mám pocit, že se na serveru čím dál častěji střetávají dva rozdílné přístupy k RP.

🏆 Play to Win – hráč se snaží za každou cenu vyhrát, přežít nebo získat výhodu.

🎭 Roleplay – hráč se soustředí hlavně na příběh své postavy, i když to někdy znamená prohru.

Podle mě nastává problém ve chvíli, kdy se z RP začne stávat soutěž. Místo zajímavých příběhů pak vznikají situace, kde jde jen o výsledek.

Například: • ⚙️ neustálé hledání nejvýhodnějšího řešení, • ❌ neochota přijmout prohru i v situaci, kdy by byla realistická, • 🔫 přestřelky bez většího RP přesahu, • 💢 zbytečné eskalování konfliktů kvůli egu.

💡 Osobně si myslím, že by pomohlo více přemýšlet nad tím, co by udělala naše postava, místo toho, co je pro nás jako hráče nejvýhodnější.

Prohra přece nemusí znamenat konec zábavy. Naopak. Často právě z prohry vzniknou ty nejlepší příběhy, nové motivace nebo zajímavý vývoj postavy. 📖

❓ Co si o tom myslíte vy?

• Kde podle vás končí zdravá snaha přežít a začíná Play to Win? • Setkáváte se s tím více u ilegálního, nebo legálního RP? • Myslíte si, že je to problém pravidel, nebo spíš celkové kultury hráčů?

Budu rád za vaše názory a zkušenosti. 😊

Podle mě totiž kvalitu RP netvoří jen pravidla, ale hlavně přístup samotných hráčů. 🎭🤝

zeldinko

Hráč

62
dnes v 14:30

play to win je moje druhé meno

dnes v 14:56

Díky bohu, že to AI dokáže tak dobře ohodnotit a zpracovat.

Mynyus

Hráč

34
dnes v 15:00

Podle mě je část problému i v tom, že spousta lidí bere RP jako místo, kde si chtějí něco dokázat. V reálném životě se ne každému daří podle představ, a pak je pro některé lákavé alespoň na RP serveru vyhrávat za každou cenu, ať už jde o skimy, přestřelky nebo jiné konflikty. Výhra se pak stane cílem sama o sobě.

Jenže právě tím se často ztrácí to nejdůležitější – příběh. Když každá situace musí skončit vítězstvím mé postavy, přestává vznikat zajímavé RP. Přitom neúspěch, zatčení, ztráta majetku nebo prohraný konflikt často vytvoří mnohem lepší dějovou linku než další „easy win“.

Skutečně kvalitní roleplay podle mě poznáš podle toho, že hráč dokáže přijmout i nepříjemný vývoj své postavy a využít ho pro další hru. Vyhrát konflikt je fajn, ale vytvořit dobrý příběh by mělo být důležitější než mít za každou cenu poslední slovo na skimu. 🎭

Signature

Toto téma právě čte 1 uživatel: Mayiuzami