Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Určení hodnoty známky - Pro začátečníky


13.6.2018 00:58, naposledy upraveno 13.6.2018 01:04 uživatelem Rataj

Jestli právě začínáte s obchodováním známek chtěl bych vás obeznámit, jak správně odhadnout jejich hodnotu a jak vlastně určit cenu.

V první řadě je tady rarita. Je to číslo mezi 0 a 1, které znázorňuje raritu typu známky. Čím vyšší rarita, tím vyšší hodnota typu známky. Na raritu hleďte v první řadě, je to to nejdůležitější. Ale rarita není vše!

Konkrétní jednotlivé známky stejného typu se totiž vždy liší ještě sériovým číslem, to se skládá ze dvou částí. První část sériového čísla je identifikační číslo typu známky, to nás tolik nezajímá (avšak starší známka - nížší číslo, bude mít pravděpodobně nízkou raritu, protože jich je v oběhu hodně, pokud tomu tak není, pak je hodnota takové známky určitě vysoká). Více nás ale zajímá druhá část čísla, číslo na konci značí sériové číslo výtisku známky, aneb kolikátá je tato známka v oběhu. Každý typ má svá sériová čísla a každé sériové číslo je unikátní (v rámci typu známky). Nejvzácnější známka u daného typu je ta s číslem 1, jedná se o první kus v oběhu. Dále to pokračuje, ovšem samozřejmě čím nižší sériové číslo, tím vyšší je hodnota.

Když tedy již máte ponětí o tom, jakou hodnotu má vaše známka, porovnejte ji s běžnými cenami na trhu a dokážete tak celkem snadno určit cenu známky. Pokud se běžné, nezajímavé známky s raritou ~0.1 prodávají za 2 kredity a vy máte známku s raritou ~0.5 a ještě k tomu třeba sériové číslo 4, dost možná tu známku dokážete prodat za 10 a více kreditů. To je samozřejmě jen příklad, ceny se neustále mění.


Powered by LeoSight IFS
LT~12

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: freecko (2000Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

WoT Turnaj - BO3

zítra 16:00

Kdo je online?
Vitezslav

255Kč včera v 16:09

tootsao

70Kč včera v 15:03

Mondis

150Kč včera v 09:17

Nejnovější uživatelé
mimiRP

Registrován 18.4.2024

misik69

Registrován 18.4.2024

Alogare

Registrován 18.4.2024