Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Návrh na zavedení STK na Skimo RP

Derekrulek

Hráč

6
dnes v 17:13

Ahoj, chtěl bych navrhnout jednu věc, která mě poslední dobou napadla a podle mě by mohla na Skimu docel dobře fungovat – zavedení STK pro auta.

Představoval bych si to tak, že by třeba každé auto muselo jednou za měsíc nebo dva na technickou kontrolu. Zřídila by se nějaká technická stanice, ideálně jako vlastní frakce, kde by pracovalo pár lidí.

Člověk by tam jednoduše přijel s autem, zaplatil by STK a pracovník by auto prošel. Kontrolovalo by se třeba, jestli fungují světla, brzdy, pneumatiky, motor, podvozek a podobně. Zároveň by se mohly kontrolovat i různé úpravy na autě.

A právě ty úpravy by podle mě mohly být docela zajímavé.

Když si někdo udělá na autě nějakou úpravu, která by byla v reálu nelegální, tak by kvůli tomu STK prostě neprošel. Třeba nějak extrémně upravený výfuk, světla, nelegální úpravy motoru nebo něco podobného. Člověk by pak musel zajít do dílny, nechat si auto dát do pořádku a potom přijít na STK znovu.

Tím by podle mě dostali mechanici další práci, což mi přijde jako jedna z hlavních výhod. V současné době je to na Skimu podle mě trochu tak, že si člověk koupí auto, nasype do něj peníze, vytuní si ho a tím to v podstatě končí. Auto máš a jezdíš s ním.

STK by podle mě byla taková malá věc, která by tomu dodala trochu života.

Najednou by člověk musel řešit, že mu končí STK, zajet do servisu, pokud něco nebude v pořádku, opravit to a potom se vrátit na technickou. Mechanici by měli další zákazníky a hráči by měli další důvod svoje auta reálně řešit.

Klidně by se to mohlo propojit i s policií. Pokud by policajt při kontrole zjistil, že má auto propadlou STK, mohl by to nějak řešit. Stejně tak by mohla existovat mimořádná STK, třeba když policie zastaví auto, které je očividně nějak extrémně upravené nebo není v dobrém technickém stavu.

Mohla by být třeba i opakovaná STK, kdy člověk přijde znovu po opravě a pracovník jen zkontroluje, jestli už je všechno v pořádku.

Nemuselo by to být ani nijak přehnaně složité. Klidně nějaká menší stanice, pár zaměstnanců, zvedák, kontrola auta, razítko/potvrzení a hotovo.

Hlavní myšlenka je podle mě prostě v tom, aby auta nebyla jen něco, co si člověk koupí a potom už se o ně nemusí vůbec starat.

Když už na Skimu máme auta, tunění, mechaniky a servisy, proč k tomu nepřidat i něco, co donutí hráče svoje auta občas opravdu řešit?

Podle mě by to byla docela malá změna, ale mohla by vytvořit spoustu dalšího RP – mechanici, STK, policie, kontroly, opravy a samozřejmě i různé situace s hráči, kteří přijedou na STK s autem, které by v reálu technickou nikdy neudělalo. 😄

Za mě by tomu taková drobnost mohla dát zase trochu větší šmrnc.

exqulin

Hráč

52
dnes v 19:49

No, já jsem si myslel že tohle celé nahrazuje věc zvaná "Protokol úprav" či ne? 🤔

meiner0407

Hráč

9
dnes v 20:31

Špatný nápad to není, ale jak píše exqulin, přesně od toho je protokol úprav, na kterém je uvedeno jaké úpravy auto má. Zároveň je na protokolu platnost 3 měsíců než se stane neplatným. Takže pokud to hráč chce řešit legální cestou musí každé 3 měsíce u mechanika který je ve firmě s koncesí udělat nový protokol. Na serveru už tedy něco takového je.