Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Steam Scammy aneb jak se nenechat ošulit.


bit

Hráč

49
19.1.2021 20:59

Ahoj!

Jelikož se mě dneska snažil jeden týpek oscammovat (ovšem neúspěšně) tak mi to dalo inspiraci na nějaké "upozornění" nebo jak poznat že to je scam. Chci se hlavně zaměřit na scamy typu že vám někdo napíše na Steamu nebo Discordu, ne na scammovací stránky nebo API scamy. A určitě jsou tady i někteří kteří byli oscammováni nebo hodně důvěřivý lidé.

Pokud vám někdo napíše že omylem nahlásil váš profil a že si ho spletl s někým kdo se za vás vydával.

Tak si řekněte aby vám ten profil profil poslal (Buď vám napíše že ho nemůže najít, protože si ho blokl a odebral z přátel nebo taky vám může poslat fake účet, který si sám scammer přichystal). Poté vám nejspíše pošle oficiální list adminských účtů na Steamu (list který se dá najít na Steamu, takže není fake) a aby jste si nějakého admina přidali.

Jak píše "Nejlepší bude když si ho přidáš na Discordu.", jak si ho přídáte, okamžitě vám napíše jak vám může admin pomoct.

Ta moje angličtina je bolest Pepepains

Jakmile mu pošlete Trade URL bude mu chvíli trvat aby udělal fake gif. Nevím jak se sem dávaj gify lmao

Poté bude mít "admin" nějaké otázky. (V mém případě tyhle)

"Admin" pak vydedukuje že musí profil dát do "safe módu" a bude po vás chtít e-mail a heslo (V mém případě se ptal jen na e-mail). 

Nyní vám musí mlátit do očí že tohle je k*rva scam! Žádnej admin by nikdy neřešil problémy přes programy třetích stran. (Tímhle chcu říct že pokud vám napíše někdo že máte něco se Steam profilem tak mu napište "no lmao" a blokněte si ho) Poté mu napište že proč by jste měli posílat přihlašovací údaje přes jinou stránku jen ne Steam. (Teď mě napadlo že ještě se ho zeptat aby vám napsal na Steam pod adminským účtem, ale to teď neřešme)

 

Poté co třeba pošlete jako já reddit post o tomhle scamu tak si vás instatně blokne a týpek co vás omylem nahlásil taky a leavne server přes který vás našel.

 

Podle mě tohle je hodně zajímavé téma a mělo by se to více řešit. Napište pod tento příspěvek jestli jste někdy byli oscammováni, případně jak. Pojďme rozjet diskuzi o tomhle tématu.

S pozdravem, váš Kočkokluk :)


Powered by LeoSight IFS
LT~20