Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Tisková zpráva ze dne 21. 1. 2021 - Velmi náročný den pro záchranáře


21.1.2021 04:45

O tom, že 21. 1. 2021 bude pro záchrannou službu velmi náročný den není třeba pochybovat. K první výzvě jsme vyjížděli hned krátce po půlnoci. Na linku 911 přišlo hned několik telefonátů o požáru v Dillimore. Na místo nejdříve vyjeli hasiči, kteří na místo po spatření situace dovolali záchrannou službu. Velký požár pohltil známý bar v Dillimore a v době příjezdu hasičů se již rychle šířil. Hasiči na místě vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu, dispečink na místo poslal všechny dostupné jednotky. Hasičům se podařilo požár rychle dostat pod kontrolu. Na místě jsme ošetřili několik menších popálenin, obsluze baru se bohužel nepodařilo před plameny uniknout.

Při zásahu nás opustil jeden z našich kolegů, na kterého se v baru v průběhu záchranné akce zřítil strop. I přes veškerou snahu záchranářů a hasičů muž na místě zemřel. Informace k poslednímu rozloučení zveřejníme co nejdříve. Všem kolegům a rodině zemřelého lékaře vyjadřujeme upřímnou soustrast.

Fotografie z místa požáru. Za hasičskou cisternou probíhá boj o život našeho kolegy, bohužel bez výsledku.

Fotografie záchranářů po ukončení resuscitace pro neúspěch. Lékař, který nás dnes opustil, byl v kolektivu velmi oblíbený. Neúspěšná resuscitace na místě zasáhla každého záchranáře i mnoho členů hasičského záchranného sboru. Mnozí na místě plakali. Jménem vedení zdravotnické záchranné služby bych rád všem poděkoval za skvělou práci. 


Ještě než se posádka RZP-1 stihla vrátit z požáru v Dillimore na výjezdovou základnu, předal nám dispečink výjezd k dopravní nehodě opilého řidiče v Los Santos. Na místo spolu s původně se vracející RZP-1 vyjel lékař v osobním vozidle v setkávacím systému. Opilý muž utrpěl vážná zranění, na místě byl uveden do umělého spánku a připojen k plicnímu ventilátoru. Pro nález vnitřního krvácení na ultrazvuku byl muž transportován na emergency fakultní nemocnice Jefferson v Los Santos. Na závěr zprávy bychom chtěli připomenout, že alkohol za volant nepatří. 

Fotografie, kterou na místě dopravní nehody pořídil policista Bruce Boswell, kterému děkujeme za její poskytnutí.


Krátce po návratu z dopravní nehody jsme vyjížděli opět do Los Santos, tentokrát na dálniční sjezd v Mullholand. Na mostě seděla žena, která chtěla skokem dolů ukončit svůj život. Po dlouhém přemlouvání se kolegům z hasičského záchranného sboru a policie podařilo ženu přesvědčit, aby ustoupila z pilíře mostu.

Pokud se nacházíte ve složité životní situaci a nevíte, co si počít, můžete se obrátit na ambulanci klinické psychologie v Dillimore. Tamní psychologové s vámi proberou situaci, kterou prožíváte, pomůžou vám se v ní zorientovat a najít směr, kudy z ní.

Fotografie, kterou naše jednotky pořídily na místě krátce po příjezdu na místo výzvy.


Na závěr bych ještě jednou rád poděkoval všem záchranářům, policistům a hasičům, kteří dnešní noc sloužili. Pro všechny to byla velmi náročná směna. Můžeme jen doufat, že poslední dvě hodiny strávíme v klidu na výjezdovém stanovišti a budeme se pomalu srovnávat se ztrátou výborného lékaře a oblíbeného kolegy, se kterým nikdy nebyla na směně nuda. Nezapomene.

Za Zdravotnickou záchrannou službu,

vedoucí lékař Tomáš Beneš


Powered by LeoSight IFS
LT~33