Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Významy a rozbory slov


23.2.2021 08:45, naposledy upraveno 23.2.2021 10:34 uživatelem nereznavzdy

Zamýšleli jste se taktéž někdy na významem některých slov a rozebírali si je? NE! Tak to je ale prapodivné.

Vezmeme si tedy slovo "prapodivné", skládá se z prapo divné. Rozeberem si nejdříve základ slova, tedy divné.

Je to od DIV NÉ. Trochu podivné ne? Si řekneme na někoho, "hele ten je divné" a kámoš odpoví " div néé".

Noo, tohle něco se děje v mé hlavě každý den. Koukneme se ještě na tu předponu nebo jak se tomu říká. 

"Prapo", vezmem si z toho PRA, to je jako např. PRAVĚK. Či Prababička z Lybnice(Lybnice je fiktivní vesnice, někde u Pičína, ten tu může taky někdo rozebrat :mrk:). Je to tedy staré.

Takže moje první věta zněla: "Tak to je ale starý div ne". 

Těším se pokud někdo z vás udělá další významy slov.

Dneska ještě určitě dopíšu další skvělé významy. 

 

 

//Samozřejmě se nebojte, a také něco napište co vám vrtá v hlavě jak zbíječka do asfaltu

2.3.2021 23:32

Jelikož jsem měl hodně času na přemýšlení, a nějak se mi nechtělo zapisovat do mého rozboru slov další odpovědi, rozhodl jsem se svou chorou myslí zahltit další místo zde, doufám že jste se na to těšili, já tedy ne, protože všechny slova které jsem chtěl rozebrat jsem zas v mém mozku, kterej vypadá vlastně jako města v Asii, ohrožuje ho stoupající hladina alkoholu a špíny, zapomněl, toč ale zas něco vymyslím.
Třeba slovo myslet když tak přemýšlím tak jsem vymyslel že ho vlastně používáme skoro furt, jen za toto přemýšlení jsem ho totiž vymyslel už šestkrát.

Takže slovo myslet, rozdělíme si ho, mys - let, mys tedy, nejdřív mě napadlo že by to mohlo spojovat naší myss, ale trochu to někdo gramaticky popletl, následně mě ihned napadlo samozřejmě myš, spíše domácí, jsou tak roztomilé ale zároveň pěkně odporné až znechucující. A došel jsem k slovo mys, což je synonymum prakticky, mys tedy výběžek v moři většinou skalnatý. např. Zelený mys. Většinou to tedy je nej-severnější.... místo kontinentu či čehokoliv, rybník Máchovo jezero třeba má těch mysů dokonce 0, překvapivé že?. No, odbočil jsem, takže mys jsme si tedy řekli že je skalnatý výběžek v moři, tedy mys od slova myslet je námořnického původu, kde se začalo říkat tak ten mys mysleně objeť.

No, a došli jsme i ke slovo -let, to tím pádem v námořnickém slangu přeložíme do slova plout, tím pádem jsme rozluštili slovo myslet, takže přeplout mys.

Snad se toto nepovažuje jako Double post, protože by to způsobilo že můj čistej štít skončil špinavej jak plenka 2 letého dítětě po 10 minutách hipízáckého koncertě. 

A protože kdybych to dal do edit tak by si toho nikdo nevšiml. 

Ale za to riziko to snad stálo...

 

Váš Warez


Powered by LeoSight IFS
LT~26

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo