Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Jarda Slizak


Alkanicborec

Hráč

8
24.2.2021 19:44, naposledy upraveno 24.2.2021 19:48 uživatelem Alkanicborec

Český spisovatel, publicista a právník JUDr. Jarda Slizak. Pocházím z Humpolce.

Foto:

Prožil krušné dětství – byl často nemocný, jeho rodina se ocitla na hranici bídy. Po přestěhování z idylického venkova do Prahy dluhy začaly narůstat. Jeho otec šel nakonec do vězení pro dlužníky, kam ho později následovala celá rodina včetně dětí. Jako patnáctiletý chlapec musel pracovat v továrně na boty.

Když se rodinné poměry zlepšily díky nenadálému dědictví, začal chodit nějaký čas do soukromé školy, kde se toho sice moc nenaučil, ale poznal další prostředí, které zvěčnil ve svém díle. Později pracoval jako písař, po večerech se naučil těsnopis a ve dvaceti letech se stal parlamentním dopisovatelem listu.

Svou literární dráhu zahájil drobnými časopiseckými črty a povídkami pod pseudonymem Daanek, v nichž zachycoval pražské prostředí a postavy i z nižších společenských vrstev. Kritiku veřejných institucí a sociálních poměrů zmírňoval láskyplným humorem. Měl sklon k senzačním a kriminálním motivům. Byl mistrem dějových zápletek, výstižných osobních charakteristik a usiloval i o citovou působivost.  Tohle bral jako přivýdělek k dalším studiím.

Ve 21 letech začal studovat právnickou fakultu. Ve 27 jsem složil rigorózní zkoušku z oboru finančního práva a byl mi udělen titul doktora práv. Poté jsem se stal ministrem vnitra, ale kvůli rodinným důvodům rezignoval. Chvíli pracoval jako poslanec, ale poté co se rozvedl s Marií Řízkovou se musel stěhovat z města zpět do Humpolce a tam pracoval jako novinář pro místní zpravodajství.

Advokátní praxe: Různorodost dosavadní právní praxe mi umožňuje používat inovativní právní myšlení a dospět tak k optimálnímu a preciznímu řešení právního problému, jež nejlépe odpovídá požadavkům klientů. Na všechny případy se snažím aplikovat co nejvíce metodu selského rozumu. Předchozí ekonomické vzdělání mi současně umožňuje mezioborový přístup k řešení jednotlivých právních kauz a nalezení pro klienty finančně nejvýhodnějšího postupu. Díky několikaleté praxi ve vrcholné soudní instituci jsem taktéž schopen s vysokou pravděpodobností analyzovat možnost úspěchu v případném sporu, a šetřit tak nemalé výdaje klientů v podobě nákladů řízení.

24.2.2021 19:53, naposledy upraveno 24.2.2021 19:54 uživatelem Frujty

Ahoj.

V hlavě mám pouze jednu otázku a to, ve kterém časovém období se tvá postava pohybuje? Myslím že 1/2 věcí které si tam napsal se již v dnešní době nedějí, určitě ne v České Republice. Díky.

24.2.2021 19:55
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
25.2.2021 01:51
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Powered by LeoSight IFS
LT~40