Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Vek hráčov

neznamy#4744

Smazaný účet

6
8.3.2021 20:27, naposledy upraveno 8.3.2021 20:54 uživatelem neznamy#4744

Link na anketu : https://strawpoll.com/zcfac62ox

Zdravím tak ma napadlo urobiť menší prieskum veku hráčov na tomto servery. Nejde o nič vážne je to anonymná anketa kto chce môže sa vyjadriť urobím si z toho obrázok (graf) ohľadom veku CZ/SK hráčov na Skime a celkovo na tomto servery. Neberte to ako nejaký insult na tu už nehrám len by ma zaujímal vek.

Samozrejme že niekto uvedie vek nepravdivý tak prosím.. ale najlepšie by bolo uvádzať reálny vek.

Ďakujem :)

8.3.2021 20:50

Kdyžtak moznost odpovidat je tady https://strawpoll.com/zcfac62ox

8.3.2021 21:15

Podle toho, že anketa obsahuje šest možností odpovědi pod 18 let, z toho čtyři možnosti dokonce pod 15, ale jen dvě možnosti nad 18, si nemyslím, že statistické zpracování ankety povede ke kýženým výsledkům. To, že lze v anketě hlasovat opakovaně a zkreslit tak výsledky zmíním jen takhle na okraj.

Když jsme u toho, že tu děláme nějakou statistiku, mohl bys nám říct, jakou máš alternativní hypotézu, kterou se snažíš přijmout? Já v tom všem nevidím smysl a myslím si, že to prostě nepřinese nic, co by bylo prakticky využitelné. Část lidí datum svých narozenin vč. roku vyplnila v profilu, na narozeniny na ně totiž čeká drobná odměna. Protože věk v profilu už nejde po nastavení znovu změnit, věřil bych odpovědím tam více než v anketě zde. Nebylo by lepší udělat graf z tohoto zdroje? A pokud by se tu tato statistika snad jako reakce na vyhodnocení tvé ankety měla objevit, přitom by se značně lišila, jak bychom měli postupovat?

8.3.2021 21:54, odstraněno 8.3.2021 21:56 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
8.3.2021 22:10, naposledy upraveno 8.3.2021 22:15 uživatelem Rataj

Pomohu ti zjistit odpověď na otázku, kterou si kladeš, pomocí většího objemu dat, která jakožto majitel serveru mám k dispozici. Upozorňuji, že veškerá data jsou statisticky agregovaná a nijak tím tedy nedochází k porušení GDPR, zároveň z důvodu ochrany osobních údajů nebudu uveřejňovat žádnou konkrétní osobu, ani výčet uživatelů, neptejte se proto kdo je nejmladší/nejstarší a podobně - říct vám to nemohu.

Jestliže si z databáze vytáhneme data narození všech aktivních uživatelů, kteří to mají vyplněné a mají vyplněné datum novější, než je rok 1980 (jelikož starší data budou zřejmě falešná) a taktéž ty, kteří vyplnili, že se narodili v tomto nebo minulém roce (nereálné), pak zjistíme poměrně věrohodná data.

Náš vzorek uživatelů takových dat je 195 lidí, což je určitě více, než kolik vyplní tuto anketu.

Zjistíme také, že nejmladšímu aktivnímu uživateli je 11 let a nejstaršímu 32 let.

Aritmetický průměr těchto dát činí 18 let (přesněji 18,62). Zajímavé je, že i medián (prostřední hodnota) a dokonce i modus (nejčastěji vyskytující se hodnota) činí 18 let.

Z těchto dat lze usoudit, že právě v tomto věku tu hraje nejvíce hráčů.

Zde je pak výčet deseti nejpočetnějších skupin dle věku (ze zmíněného vzorku 195 lidí):

Dalším zdrojem dat pro nás může být naše Facebook stránka a účet na Instagramu. FB nám totiž zpříštupňuje statistické demografické údaje o fanoušcích naší FB stránky a sledujících na Instagramu.

Tyto data nám dají představu o věkových skupinách, které se zde pohybují. Pracujeme zde také s větším vzorkem uživatelů a tedy dat.

Posledním zdrojem dat pak může být Google Analytics, ta nám říká, že 52,87 % návštěvníků našeho webu je ve věku 18-24 let (a zde pracujeme dokonce se vzorkem 63 774 návštěvníků našeho webu). Tento výsledek poměrně koresponduje se statistikou z FB a Instagramu. Je však nutné podotknout, že se jedná o všechny návštěvníky webu a ne jen registrované uživatele.

Závěrem je určitě nutné zamyslet se nad tím, kolik uživatelů uvádí falešné datum narození, obvykle se odhaduje okolo 20 % uživatelů, což je značné procento, které statistiku ovlivnit může, ne však do příliš velké míry.

V našich datech (ten první vzorek 195 lidí) to však bude pravděpodobně značně méně. Pro ověření tohoto tvrzení jsem si schválně zkusil vyjet seznam všech uživatelů, kteří mají uvedené, že se narodili 1. ledna (jakéhokoliv roku). A výsledek mě samotného překvapil (dokonce jsem měl dojem, že jsem někde udělal chybu a ověřil si to raději ještě 2x). Žádný uživatel takové datum vyplněné nemá. Předpokládám tedy, že u nás má skutečně minimum uživatelů falešné datum narození, spíše jej většina nemá vyplněné vůbec.

8.3.2021 22:17

Hypo- je předpona, která vyjadřuje, že je něčeho méně, než má být. Tak například hypoglylémie znamená, že glykémie je nižší, než je norma. Ale hypotéza není slovo ze zdravotnictví, je to pojem statistiky.

To, že u nás již nehraješ neznamená, že si nemůžeš přečíst můj komentář, který se hrou nijak nesouvisí. Jen jsem chtěl rozebrat, co se snažíš anketou dokázat. Co jsem zatím ale pochopil je, že tě Bača zřejmě urazil tím banem na jednu hodinku, který ti udělil. Nemusíš být ale hned ofenzivní vůči všem členům AT a obecně vůči celé komunitě. To, že jsi dostal ban, není nic vážného. Však jsme lidi, každý čas od času uděláme chybu. Ta se někdy promlčí a zapomene, někdy se adekvátně řeší a někdy se řeší zbytečně moc.

Navíc nerozumím tomu, že nemáš čas na to, abys adekvátně odpověděl na můj komentář, ale máš čas na to, abys vytvořil anketu, napsal příspěvek, ve kterém nás prosíš o vyplnění ankety, a ještě ji po deadlinu vyhodnotil a sepsal vyhodnocení? Nezlob se na mě, ale to mi nějak nevychází. Navíc nemusíš odpovídat hned, však to není urgentní a počká to.

Co tím chci říct, takové tl;dr. Nemusíš být hned ofenzivní, nikdo jsme ti nic neudělali. Zbytečně se chováš agresivně vůči lidem, se kterými jsi doteď neměl žádný problém a oni s tebou taky ne.

8.3.2021 23:16
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem