Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Nesmyslná tma v noci?

1 2



neznamy#4668

Smazaný účet

1
12.3.2021 01:41

Tma v noci není špatný nápad, ale pokud absolutně nefunguje, pouze znepříjemňuje hraní.
Jet lesem bez světel a nevidět dál něž 10 metrů? ok to by dávalo smysl.
Jet po osvětlené dálnici a nevidět před sebe 10 metrů? Bullshit.
Dle mého názoru, to akorát lidi odrazuje hrát v pozdních hodinách, jestli tohle byl účel, tak gratuluju.
Můj návrh na inovaci by byl to zrušit a nechat tak, jak tomu bylo dřív.

frajerhonza

Hráč

1
12.3.2021 01:44

Souhlasím, aby v noci byla tma ve městě? to nefungují lampy? prosím upravit nebo smazat ze hry! Použivejte raději mlhu a tmu nastavenou již v gta působí to mnohem víc realisticky než tenhle paskvil. 

ice

Hráč

18
12.3.2021 01:58

Krásný pozdní večer.

 

Na toto téma bych se rád vyjádřil.

 

Tma, která byla nedávno přidána je podle mě super a inovativní nápad.

Nicméně souhlasím s tím co píšeš a to přesněji s tímto:"Jet lesem bez světel a nevidět dál něž 10 metrů? ok to by dávalo smysl."
                                                                               "Jet po osvětlené dálnici a nevidět před sebe 10 metrů? Bullshit."

Dnes jsem to koumal okolo půlnoci a myslím si, že by se to dalo jednoduše vyřešit.

 

Moje idea: 

1. MožnostZvětšit po určité hodině rádius a celkovou jasnost světel/lamp a "snížit tmu". Myslím tím že by tma byla více "průhledná" a tím jak by se zvětšila jasnost a rádius lamp, tak by to bylo více vidět v dálce ve městech a mimo město by to byla čistě tma, stím že by to fungovalo jako "černá mlha". (Samozřejmně by to chtělo otestovat, ale v hlavě mi to přijde jako "realistické řešení".)

2. Možnost - Celkově odstranit tu "hustou tmu", která přijde v 1:30 (myslím) a ponechat tu předchozí "hustotu tmy", která předchází té poslední fázi tmy. (Tma by zůstala jen by bylo vidět více do dálky.)

 

Pro lenochy co nechtějí číst.

1. MožnostTma zůstane tak jak je, jen skrz ní bude více vidět a lampy budou v noci více zářit/svítit.

2. Možnost - Poslední fáze tmy by se odstranila a zůstala ta co je nyní přeposlední.

 

Děkuji za přečtení mé možná hloupé "idei", ale zajímalo by mě co si o tom myslíte vy.

 

S přáním kráné noci a sladkých snů.

Anxicek

12.3.2021 02:36
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Zeintar

Hráč

49
12.3.2021 08:29

Hustější tma je super nápad, ale holt né všechna realizace vždycky vychází, jak si představujeme. Souhlasím tady s výroky, že to hráče akorát odpuzuje a hráči se raději odpojí, aby nemuseli hrát s render distance v záporných číslech-..

Poslední dny, po půlnoci je zde velký pokles hráčů, oproti minulým týdnům, kdy tento update nebyl. Má někdo nějaké tabulky? Kolik hráčů po půlnoci zde bylo před měsícem a kolik nyní?

Holub

Hráč

45
12.3.2021 10:40, naposledy upraveno 12.3.2021 10:41 uživatelem Holub

A víte vy co? Tentokrát budu s vámi všemi nesouhlasit!
Jsem rád za to, že noci jsou už konečně noci (byť jako ze Silent Hillu, ale jsou!) a že už to konečně vede k tomu, aby a) lidi nejezdili v jednu hodinu ráno bez světel jako prasata b) aby lidi celkově nevylézali ven (prostě teď je opravdu nějaké pozitivum vlastnictví nemovitosti než jenom odkladiště bordelu).

Souhlasím, že noc by okolo jedné hodiny ráno nemusela být tak brutální, ale zase musím poznamenat, že by měla přijít už dřív než okolo půlnoci. Samotná myšlenka takové noci se mi líbí a okolo půlnoci je to i ideální kompromis pro ty, co temné noci chtějí a pro ty, co je naopak nechtějí. Je to prostě o rovnováze. Tak, jak už zmínil předemnou Anxicek. Taky nezapomínejte na to, že jde o starou hru, která opravdu nemá dynamické osvětlení jako pozdější díly GTA... bohužel.

A proč vlastně jsem proti původní noci tak, jak byla před touto změnou? Jednoduše proto, že v té noci vidíte na dva kilometry daleko, nepotřebujete mít zapnutá světla a celkově to vše až podezřele připomíná Minecraft s Brightness +850. Prostě to má od reality tak daleko, jako já tento rok k Porsche Boxster.

bit

Hráč

49
12.3.2021 11:22

Souhlasím s Holubem, mě noc nevadí a aspoň nebudou lidi jezdit jak prasata. A ten kdo řiká že to není realistické tak když jedete lesem nebo po cestě bez lamp, tak nejde vidět ani to hovno. Četl jsem že nejde vidět na osvětlené dálnici. K tomu mu řeknu dvě slova. "Limitace GTA". Kdyby si hrál na FiveM (GTA5) kde existují servery který mají upravené počasí (Aspoň myslím lmao) kde to funguje dobře. Proč? Protože GTA5.

12.3.2021 12:29

Použivejte raději mlhu a tmu nastavenou již v gta působí to mnohem víc realisticky než tenhle paskvil.

Actually používáme právě tyto funkce na mlhu a tmu, které MTA nabízí, jen do ní dávám jiné hodnoty. Žádný jiný způsob, jak docílit skutečné tmy v této zastaralé hře prostě není, kromě shaderů a to by neskutečně lagovalo hráčům se slabším PC.

Lampy jsou jen objekty a neovliňují herní mlhu. Bohužel tma musí být všude stejná, to co svítí z lamp je jen fake světlo, je to objekt a nic to ve hře neovlivňuje, osvětluje to pouze objekty (vozidla, postavy), nikoliv zem nebo mlhu, "neubírá to tmu," jak by tomu bylo v realitě. Kdybychom toho chtěli docílit, tak musíme použít shader, který by byl aplikovaný na každou lampu ve hře, to však na server přidávat nebudu už z výše uvedeného důvodu.

Průhledná mlha, kterou navrhuje Anxicek, není v GTA možná (opět jedině pomocí shaderů).

Nejjednodušší řešení je udělat kompromis a prostě o něco zvýšit dohlednost ve tmě a přitom zachovat tmu takovou, jaká teď je.

GoldenSkyz

Hráč

6
14.3.2021 01:51

Zrovna jsem chtěl psát návrh na odendání té tmy... Večer se to v postatě nedá hrát. Cca každé 3 minuty to do mě někdo napálí.. Ať už na dálnici nebo ve městě. A jen kvůli tmě nebudu jezdit ve městě nebo po dálnici 30. Toť můj názor. Například na Arthu to bylo nastavený peckově, vypadalo to hezky a ani to moc nelagovalo. Byl by jsem rád kdyby se mi k tomu někdo z A-Teamu vyjádřil, neboť pokud to takhle bude dál. Tak se na to vykašlu a asi půjdu hrát jinam (neberte to špatně). Ale fakt je to skoro jediná věc co mě vyloženě nesmírně štve.

14.3.2021 15:28, naposledy upraveno 14.3.2021 20:16 uživatelem Rataj

Noc už jsem včera upravil, dohlednost při největší tmě (v 01:30 - 02:00) byla zvýšena z 15 na 25.

EDIT: Pokud s tím stále bude problém, jsem otevřen diskuzi a dalším úpravám.

1 2


Powered by LeoSight IFS
LT~119