Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Jak zlepšit FPS a omezit mikro lagy ?


bachadrak

Hráč

4
12.3.2021 11:47

Ahoj, hodně lidí na serveru má problemy s FPS, takže tady mate par kroku co vám pomužou.(rozhodně ale nečekejte že z 10 let stareho notebooku udělate herní mašinu)

1. Nastavení MTA: 

nastavte si všechno na neejhorčí kvalitu (rozlišení,Fx kvalitu atd. všichni to stejně asi už mají.) potom v pokročilém nastavení nastavte priorytu na nejvyšší a zkuste si dát debug na grafiku (muže to spusobyt crash PC třeba jako u mně ale to vyřešíte tak že to prostě vypnete tu možnost a budete hrát bez toho)

2. nastavení msconfig:

Stiskněte windows tlačítko a R , otevře se vám tabulka a tam napište msconfig. Přejjděte do spuštění počíteče>upřesnit možnosti zaškrtněte počet processorů a nastavte nejvetěí možnou hodnotu ( někdo muže mít 2,4,6,8 atd. je to podle vašeho procesoru dejte ok a použít a restartujte počítač.

3. Nastavení možnosti napájení:

do vyhledávání napište ovládací panely klikněte na hardware a zvuk potom na možnosti napájení a tam si nastavte vysoký výkon.

4.vyčištění disku a defragmentace disku:

jděte do tento počítač klikněte pravím tlačítkem na myši na disk kde máte MTA dejte vlastnosti potom nástroje a tam už máte možnost defregmantace disku tak jí provedte.

5. Soubory ktere vám pomužou:

jako první soubor je GTA shrinker:https://www.gtainside.com/en/sanandreas/tools/126429-gta-shrinker-v1-03/

tento soubor vám zmenší kvalitu textur zhruba o polovinu a odlehčí grafice a ram paměti.
druhý soubor je Boost pack:https://www.youtube.com/watch?v=B1jDcOVjj2E

tento soubor by vám mněl pomoct s FPSkama taky protože odendá animace když nabouráte do sloupu nebo objektu ktere se uzničí při nabourání atd.

6.Zkuste přejít na jiný windows:

jestli váš PC nezvládá už windows 10 třeba se dlouho zapíná nebo se vám dlouho zapínají aplikace tak zkuste přejít na Windows 7 sice nemají podporu ale je skvěle optimalizovaný pro slabší PC (samozřejmě legálně ne že to stáhnete z uložta :D )

7. máte málo ramek ?: 

jestli máte (mín nebo 3 gb ram) tak se nedivím že se vám to seká protože textury se zaplní v ramkách a pak ostatní textury nemají prostor am se uložit takže to zpusobuje lagy. Jak zjistit kolik ramek mám ? Klikněte pravím tlačítkme na tento počítač a tam už to máte napsané. Pokud vážně máte 3 gb nebo méně tak vám doporučím radši upgradovat třeba na 8 gb ram minimálně.

8. processy na pozadí: 

vypněte všechny neduležité aplikace v pozadí to taky žere ramky a processor.

9. váš PC má viry:

pokud nepomohli nasledující kroky tak zkustě stáhnout antivirus a prohledejte si s ním počítač jestli se vám tam neschovává vir.

10.Váš PC už to prostě nedává: 

Jestli nepomohly tyhle kroky tak asi máte starý počítač a ten už nezvládá nic kromě googlu a pouštění filmu a videí. nemusíte hnedka panikařit že musíte koupit nový PC váš PC muže být jenom zanesený prachem nebo chladič procesoru muže být zanesený prachem ale jestli že jste ho už vyčistily a nepomohlo to tak vam doporučím koupit novej PC. Jestli nemáte peníze na rozdávání tak si kupte nejakej repasovanej PC to vám na MTA bohatě stačí.

 

Tohle je vše z tohohle návodu, jestli vám pomohl tak to napište sem dolu ja si to rád přečtu :). hezký zybtek dne.(omlouvám se za gramatické chyby nejsem češtinář a čeština mi moc nejde i když sem čech :D) 

 

Jaucuko

Hráč

11
12.3.2021 12:06

Ačkoliv vše mám už dávno nastavený a furt hraju s 20FPS (když jsem v interieru tak občas i 30), ale oceňuji, že si to sepsal ;)

12.3.2021 12:17

Jen bych upozornil, že jakékoliv zásahy do základní instalace GTA (jako třeba ty optimalizační módy) mohou sice zlepšit výkon, ale zároveň mohou způsobit jiné problémy s MTA (např. by vás to nemuselo pustit na server, protože máte upravený nějaký soubor, který MTA vyžaduje neupravený).

bachadrak

Hráč

4
12.3.2021 12:33

odpověd na Ratajovo odpověd: ja tohle všechno mám a na serveru mně to pustí


Powered by LeoSight IFS
LT~48