Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Jaké RP je pro mě?


15.3.2021 19:52, naposledy upraveno 15.3.2021 22:05 uživatelem Rataj

Vytvořili jsem pro vás jednoduchou tabulku, která by vám měla poradit, do jakého RP se můžete pustit hned ze začátku a jaké RP je naopak doporučené pro zkušenější hráče. Touto tabulkou se nemusíte řídit, není to pravidlo, jedná se spíše o doporučení. Také tabulka nereflektuje současnou situaci a rozřazení hráčů na serveru, avšak jedná se o jakési úsilí k tomu, aby hráči sami pomocí sebereflexe zařadili své zkušenosti a zamysleli se nad tím, jaké RP je pro ně vhodné. Mimochodem uvedené hodiny nehovoří o nahraných hodinách na postavě, ale o zkušenostech s MTA RP obecně.

 

Kategorie RP Zkušenost s RP Charakteristika RP
Práce na radnici

Nováček
(0h+)

Nejjednodušší RP, kde většinou nedochází k žádnému užívání passive RP a server vás jednoduše vede za ručičku vaší prací. Jedná se například o práci řidiče autobusu, popeláře a poslíčka pizzy.
Práce v legální frakci s modulem Nováček
(5h+)
Ve většině legálních frakcí se vydělává pomocí frakčních modulů, ty opět hráče vedou za ručičku, avšak dochází zde také k interakci s ostatními zaměstnanci a už je potřeba si dávat pozor na metagaming a podobně.
Výdělek po svém Nováček
(10h+)
Ať už jde o farmaření, rybaření, těžbu v dolech, těžbu dřeva anebo převozy, nejedná se o náročné RP a může se do něj pustit i poměrně nový hráč. Důležitá je zde jen znalost systémů, se kterými zde hráč pracuje.
Social RP Nováček
(15h+)
Ačkoliv do Social RP se pouštějí nejvíce ti nejzkušenější RP hráči na serveru a nováčci se mu spíše vyhýbají, je to bezpečné a rozumné prostředí pro zlepšení svých RP dovedností. Určitě jej tedy doporučujeme i nováčkům.
Práce v legální frakci bez modulu Začátečník
(20h+)
Legální frakce bez modulů anebo s vlastním zaměřením jsou dobrým můstkem ke středně náročnému RP. Zde už vás nikdo za ručičku nevodí a musíte užít RP, abyste se dopracovali k nějakému zisku.
Práce mechanika a odtahovky Začátečník
(30h+)
Odtah, opravu a hlavně úpravu vozidel je potřeba patřičně RPit a hráči tak potřebují alespoň nějaké zkušenosti s Passive RP a především pak nějaké znalosti v oboru.
Práce v HZS Začátečník
(50h+)
Hasiči již používají poměrně velké množství Passive RP, přesto se jedná o nenáročné RP, za to je však potřeba mít alespoň nějaké znalosti v oboru.
Vedení legální frakce s moduly Začátečník
(50h+)
Spravovat firmu a starat se o zaměstnance určitě není hračka, na úrovni RP se však stále jedná o poměrně nenáročné RP a díky modulům vaši zaměstnanci dělají svou práci a peníze se sypou.
Provozování vlastního podniku Pokročilý
(100h+)
Ať už jde o bar nebo klub, organizovat akce pro ostatní hráče a tvořit tak RP pro ně není úplně jednoduché. Chce to už nějaké zkušenosti.
Práce v ZZS Pokročilý
(150h+)
Být zdravotnickým záchranářem není pro každého. Prvně je nutné mít znalosti v oboru, poté je potřeba nějaká zkušenost s RP, jelikož často se můžete dostat do situací, kdy by právě vaše RP mělo jít příkladem. U autonehod budete často nováčkům pomáhat s jejich RP Injuries a podobně.
Chat-based práce Pokročilý
(150h+)
Jedná se o starosty, soudce, inspektory, auditory a další poměrně významné pozice, jejichž náplní práce je z velké části prostě a jednoduše psát do chatu. Tomu by samozřejmě měla odpovídat jejich úroveň RP.
Práce v PSA Expert
(200h+)
Policisté by měli svým RP jít příkladem ostatním hráčům, metagaming je zde naprosto nepřípustný, stejně tak je potřeba na vysoké úrovni ovládat Passive RP, Fear RP, RP Injuries a podobně.
Ilegální RP Expert
(300h+)
Vyloženě ilegální RP jako jsou například únosy, okrádání a ozbrojené loupeže určitě není vhodné pro nové hráče. Stejně jako u policie se zde dostanete do přestřelek a tam už je potřeba ovládat na vysoké úrovni Passive RP, Fear RP, RP Injuries a podobně.
Vedení frakce IZS Expert
(500h+)
Postavit se do čela hasičů, záchranky nebo policie nemůže jen tak někdo. Toto RP je určené pro ty nejzkušenější z vás. V této roli jdete příkladem všem členům těchto sborů a vaše RP tomu musí skutečně odpovídat.

 

Děkuji za přečtení a budu rád, když ti z vás, kteří již zkušení jsou napíšou svůj názor a případně mi pomohou tuto tabulku nějakým způsobem dále rozšířit.

Za pomoc při sestavování tabulky děkuji: @SedliX, @FLYER, @Petriik1, @Rezekvitek, @Jaucuko

Zeintar

Hráč

49
19.3.2021 08:37, naposledy upraveno 19.3.2021 08:49 uživatelem Zeintar

Já osobně bych nepovažoval "experta" od 200h+, ale tu příčku bych posunul na 500h+. (Ačkoli znám případy, kdy má hráč nahráno přes 1k hodin a jeho RP vypadá tak, jak vypadá ...)

//EDIT: Peníze jsou pouze prostředky. Cíl roleplaye je si roleplay užít, né starat se o to, kolik máte peněz a jaký majetek máte!

19.3.2021 09:19, odstraněno 19.3.2021 10:25 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
19.3.2021 12:20

@Zeintar no je potřeba brát v potaz, že hovořím o hodinách zkušeností s RP, ne nahraných hodinách, protože někdo třeba jenom jezdí autem po mapě a do žádného pořádného RP se nedostane za 100 hodin, mezitím co někdo jiný za 50 nahraných hodin pochytí vše a je hned velice zkušeným RP hráčem. Je to dost relativní, hlavně se každý učí jinak rychle, proto jsou ty hodiny v závorkách a spíše orientační.

A dovolím si říct, že kdo má 200h zkušeností s RP (ne 200 nahraných hodin na RP serveru, ale skutečně zkušeností s RP) se určitě může považovat za experta v RP, pokud není ignorant a těch 200h pro něj skutečně mělo nějaký přínos. Hlavně bych řekl, že dál už se to moc stupňovat nedá. Myslím, že většina z nás co už hraje dlouho, tak se dostalo do sféry "expertů" už po několika mesících hraní a dál už je to jenom o rozvíjení nějaké kreativity, ale hrát správně RP se člověk dokáže třeba i za jeden den, pokud se skutečně snaží, je jeho cílem hrát kvalitní RP a nechá si poradit. Pak už je to o zkušenostech, které jen zocelují základ, který by měli hráči získat už z pravidel, návodů a zaučení od Helperů. S těmi zkušenostmi se už pak hráč zdokonaluje a např. pro PSA nebo ilegální RP je potřeba dost takových zkušeností. Hlavně si uvědomit, že narozdíl od jiných her, v RP není cílem vyhrávat, protože v RP se i prohrává a to je asi nejzásadnější věc, kterou lidi pochytí až po delší době.

Takže tu závěrem nechám malou poučku pro všechny: Pokud neumíš prohrávat, nehraj ilegála.


Powered by LeoSight IFS
LT~80