Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Lov na rozbité odlesky u Mustangu


Holub

Hráč

45
17.4.2021 21:36, naposledy upraveno 17.4.2021 21:55 uživatelem Holub

*ehm ehm*
Proč jsme tady? Důvod našeho setkání je prostý...

Tohle je starý Ford Mustang, který je na serveru od samého začátku. Čím je tohle auto tak specifické, že si zasluhuje vlákno? Inu, začneme třeba tímto...

Model má až podezřele divné odlesky, které během spuštění a prvních pár měsíců neměl. Tím pádem můžeme vyloučit chybu modelu a to proto, že tato chyba/bug se nevyskytuje vždycky, ale také proto, že do Tuning Updatu o tomto jevu nebyly ani žádné zmínky. Ovšem i přesto máme pár možných informací vedoucích k tomu, co tento podivně chromovaný úkaz způsobuje, popřípadě kdy přišel na světlo světa.

  • dle pa202, vlastníka "zeleného" Mustangu na druhé fotce, na tento bug natrefil už během začátků svého hraní po dlouhé době - tj. 3.4 tohoto roku. Vozidlo, dle jeho slov, už takto během koupě viděl. To nám vylučuje Tuning Update a spoilery.
  • model funguje za běžných okolností v pořádku - musí se tedy jednat o chybu, kterou způsobuje nějaký ze shaderů na serveru.
  • daný shader neovlivňuje poškoditelné karosářské díly - dveře, kufr, kapota působí, že jsou v pořádku.
  • daný úkaz se děje jak v exteriéru, tak i v interiérech.
  • setkal jsem se s ním poprvé až během Tuning Update. V době, kdy jsem vlastnil na Amelii zelený Mustang výše, se podobná chyba neudála, nebo jsem na ní neměl štěstí.
  • prošel jsem všechny své snímky od pořízení nového notebooku (únor tohoto roku) a dřív jsme na žádný takový Mustang nenatrefil.

Možné příčiny jsou tedy v podobě shaderů. Shader působí podobně, jako dříve působil shader na vozidla v F10 na beta Skimu 5, tudiž se s největší pravděpodobností jedná o chybu shaderů.
Nyní vyvstávají dvě otázky - kdy se tento bug poprve zjevil a co za něj může? Tímto a mnohem víc se budeme zaobírat dnes v tomto vlákně!

Zatím můžeme shrnout podezřelé do několika kategorií

  • Součást většího updatu (Farmers?)
  • Součást shaderu na noc (pokud se nepletu, tak se nějaké změny v době, kdy už byl Mustang z domu dělaly)
  • Nějaký zbytkový soubor, který zde nemá co dělat
  • Inkluzivní lolitky snažící se o ovládnutí vesmíru... tedy co?
  • Model je rozbitý, jen jsme si toho na všech serverech, kde byl, za celou dobu nevšimli. Utopie. x-x


A samozřejmě otázka na závěr -
@Soudruh Vzhledem k tomu, že jsi tento bug viděl už předtím, kdy jsi ho viděl poprvé?

Soudruh

Hráč

16
17.4.2021 23:48, naposledy upraveno 17.4.2021 23:49 uživatelem Soudruh
  • Součást většího updatu (Farmers?) - Ne
  • Součást shaderu na noc.. - To je možné
  • Nějaký zbytkový soubor, který zde nemá co dělat - Nemyslím si
  • Inkluzivní lolitky snažící se o ovládnutí vesmíru... tedy co? - Zajímavá úvaha
  • Model je rozbitý, jen jsme si toho na všech serverech, kde byl, za celou dobu nevšimli.. - Ne

 

A samozřejmě otázka na závěr -
@Soudruh Vzhledem k tomu, že jsi tento bug viděl už předtím, kdy jsi ho viděl poprvé?

 

 

Rád bych ti odpověděl přesné datum. Jenže po nervech, který jsem měl s tímto luxusním vozítkem. Mi uplně vypadlo z hlavy, kdy to bylo.

Jen ti můžu říct že to bylo cca 2 týdny (možná i déle) nazpátek.

@Holub

 

 

19.5.2021 18:54

Doufám, že to není jenom momentální štěstí, že by se to vykreslovalo správně jen u mně, protože to vypadá, že už se mi to konečně podařilo opravit! 🥳

Holub

Hráč

45
22.5.2021 17:05, naposledy upraveno 23.5.2021 14:02 uživatelem Holub

@Rataj Bohužel nepovedlo...

Holub

Hráč

45
19.6.2021 10:49, naposledy upraveno 23.6.2021 03:05 uživatelem Holub

Po třech týdnech pokračujeme s hledáním možného původce tohoto problému a možná, ale opravdu možná, jsme o něco blíže ke konečnému výsledku.
 Ačkoliv se model nepodařilo odemknout, tak stále je zde přístup k txd a k možné odpovědi na to proč se tohle děje. A tady si pomůžeme velice jednoduše.

Vzhledem k tomu, že tyhle odlesky ovlivňují jen chassis, mohu s jistotou říct, že jde o texturu odlesků, která zde dělá neplechu v kombinaci s nějakým shaderem. A s největší pravděpodobností jde o texturu generic_reflection01. V čem je problém? Problém je v tom, že model nelze odemknout (a to ani skrze programy, které jsme dříve užívali k odemykání dff), takže nemohu přesně říct o jaký materiál na vozidle jde (i to by zde mohlo hrát obrovskou roli, neboť daný shader pracuje právě s daným názvem materiálu). Nicméně jsme o krok blíže k řešení tohoto problému. Proč? Víme co to může být, otázkou je přesný název toho co to je. A také víme.



//EDIT - Doslova když jsem dopisoval tento příspěvek, tak se podařilo model odemknout (děkuji @ATEX ). Nyní přichází ta zábavná část v hledání toho, který z materiálů to může být. A že toho není málo.

Seznam všech materiálů (na posledních dvou snímcích jsou čistě materiály, které využívá chassis)
https://imgur.com/a/7PxwBdE

//EDIT 2 - Byl navržen aktualizovaný model od Rusáků. Pokud ani ten nevyjde, vyzkouší se buďto model od ATEXe, nebo obětování posvátné kozy.

//EDIT 3 - chromeparts a reflection - obojí smazáno na prasáka. Uvidíme, co z toho vzejde.


 

23.6.2021 03:07

Po intenzivním lovu a trápení pravděpodobně @Holub přišel s řešením tohoto problému. Máme to vyzkoušeno už s X restarty na dev serveru, takže by to snad mělo fungovat i na mainu. Prosím všechny vlastníky Mustangů, aby to zítra ozkoušeli a dali nám vědět, zda to pomohlo.

https://cdn.discordapp.com/attachments/320112763114618891/857062363664089088/unknown.png

Holub

Hráč

45
24.6.2021 00:37, naposledy upraveno 24.6.2021 00:39 uživatelem Holub

Od nahození "nového modelu" (ve skutečnosti se jen dalo pryč pár věcí) jezdím téměř výhradně Mustangem a nezdá se, že by bylo v tuhle chvíli něco špatně.


Powered by LeoSight IFS
LT~86