Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Neaktivita ZZS/Špatné RP ZZS atd.


3.5.2021 11:40, naposledy upraveno 3.5.2021 11:41 uživatelem Dzardys

Ahoj všichni.
Předem bych se chtěl omluvit AT za duplicitní postování na fóru, zmiňuji zde jednu odpověď u dvou témat, snad mi to ale prominete.

O co tedy jde?
Nebudu si zde stěžovat na to, že je ZZS špatná, jak jste možná mnozí dle názvu mohli očekávat. Mým záměrem je vás zasvětit do jádra problému některých z vás s nedostatečným RP ZZS nebo dokonce tím, že nikdo od ZZS nepřijel. Já se upřímně nechci moc opakovat, takže tuto část proběhneme trochu rychleji. Vložím vám sem mou odpověď u jednoho příspěvku na fóru, kde si právě někdo nejmenovaný stěžoval na profesionalitu ZZS a to, že nikdo není v nemocnici. V komentářové sekci se pak ocitly další záležitosti, které jsem tak nějak shrnul v obrázku zde:


Obrázek zde (obrázek v originále mi sem nešel nahrát, údajně byl nevalidní, snad forma odkazu postačí ;))


Nemám potřebu ani právo mluvit za své kolegy z řad IZS, ale jsou věci, na kterých se rozhodně shodneme. Zatímco mnozí z vás celý den jezdí třeba s kamiony nebo se pokouší vést Social RP, my na výjezdovém stanovišti trávíme nemálo času čekáním na výjezdy, izolovaní od okolního prostředí. V jednu chvíli může být online 8 záchranářů a neděje se nic, jindy zase je online jeden a stane se 8 nehod. To ovlivnit nejde, prostě se to tak děje a my to chápeme, počítali jsme s tím při vstupu do IZS. 
Co ale očekáváme od vás je spíše pochopení a spolupráce. Poslouchat věčné stížnosti na neprofesionální RP nebo dokonce hádání se se záchranářem u výjezdu, že v reálném životě to funguje jinak... Ano. Funguje. My to bereme, jsme s tím obeznámeni. Ale ve chvíli, kdy na záchranáře čeká další výjezd, tak nemá čas na hodinové vyšetření na místě události. Navíc se jedná o textové RP, už jen to, že si všechno píšeme, mnohdy i někteří musí být na chvíli AFK, žere spoustu času. Pokud máte opravdu závažný problém s průběhem zásahu, ať už z hlediska přístupu záchranáře nebo třeba nesrovnalostí ve zdravotnictví, je pro vás přeci to nejmenší informovat někoho z vedení, ať už IC nebo OOC. Rádi si všichni poslechneme vaše návrhy na zlepšení, případně je prodiskutujeme, předložíme si pro a proti. Nýbrž já si opravdu nemyslím, že by na postupech ZZS nebo dokonce HZS bylo něco tak závažného, že by se to vylučovalo s nějakými reálnějšími postupy. Například materiály pro ZZS dával dohromady někdo, kdo se v oboru pohybuje v reálném životě, ty materiály jsou poměrně obsáhlé a dá se tam naučit na každou situaci. To, jak se k tomu postaví jednotliví záchranáři, je už čistě na nich, podle toho se taktéž odvíjí jejich karierní růst. 
Z osobního hlediska si taktéž troufám říct, že změna vedení u všech složek prospěla. Například spolupráce s PSA se mnohem více zlepšila, PSA jsou ochotní pomoct, jezdí pravidelně asistovat při výjezdech a stíhají spoustu své vlastní práce. Ano, jsou věci, ve kterých by se mohli zlepšit, ale 1. na tohle dělá dotazníky Rataj a 2. to platí i pro ZZS a HZS. A přesně o tom to je, aby se ten RP vyvíjel, zlepšoval. V reálném životě nemám se zdravotnictvím absolutně nic společného, pokud nepočítám nauku z autoškoly. A přesto díky ZZS rozumím spoustě novým věcem a věřím, že se toho ještě hodně naučím.
Nebudu vás dále trápit wall of text, navíc předpokládám, že se toto téma v minulosti řešilo Xkrát a ještě se hodněkrát řešit bude, tomu se nevyhneme, ne každý pro to najde pochopení a je to v pořádku. Ale je přeci to nejmenší si to vše v klidu vysvětlit. Proto bych rád poprosil všechny o nějakou zpětnou vazbu, zda vás tento příspěvek alespoň trochu přiblížil k problematice, taktéž bych uvítal nějaký komentář od kolegů z IZS, zda jsem zde nepsal nesmysly, případně mě prosím opravte. 
Za sebe v tuto chvíli mohu ještě poděkovat @SedliX za to, že dal ZZS nějakou laťku a ten roleplay je díky tomu zábavný a naučný, a @nereznavzdy za skvělý přístup IC i OOC ohledně vedení složky. Taktéž přeji všem kolegům z IZS pevné nervy, hodně štěstí a spousty zábavy v jejich práci a vám všem chci poděkovat za pozitivní přístup.

Dzardys
Mgr. Jan Lemka

3.5.2021 16:22

Na mezinárodních, zejména serious-RP serverech, jsou vládní frakce, mezi které patří nejčastěji gov, FD (obvykle spolu s EMS) a PD, velmi elitní sbory a to nejen po stránce IC, ale i OOC. Jednoduše to znamená, že zájem o členství v těchto frakcích je vysoký, nábor je velmi náročný a mnohdy je ještě náročnější akademie. Je škoda, že na Skimu si hráči ZZS a HZS neváží tak, jako PSA, navíc i PSA by zasloužila většího respektu.

RPit záchranáře není vůbec jednoduché. Je to obor, který se ve skutečnosti studuje tři roky, přesto jsou kompetence záchranářů (bohužel) výrazně omezené a lékaři, kteří mají kompetence vyšší, studují ještě o mnoho let více. Pro člověka, který se nikdy nesetkal se záchrannou službou, je velmi těžké se v problematice vůbec zorientovat. Ještě aby ne, veřejnost mnohdy nevidí za oponu a proto neví, jak ZZS funguje. Seriály a filmy povětšinou neodpovídají realitě, ukazují idealizovaný pohled na situaci a zkrátka je nelze brát jako něco, podle čeho by se dalo RPit. Navíc ty výjezdy, které řešíme ve hře, by v reálném světě patřily do kompetence lékařských posádek, mnohdy leteckých skupin, proto po nováčkovi nelze očekávat, že si bravurně poradí s každou nehodou. Naopak by pro nováčky, troufnu si říct, bylo lepší, kdyby se setkávali s méně závažnými zraněními.

Poslední větou jsem řekl to, co si myslím, že je jeden z hlavních problémů (ne)aktivity u ZZS. Jezdíme téměř výhradně k vážným dopravním nehodám. Jednoduše řečeno lze téměř každý výjezd shrnout tímto statusem: "bezvědomí, krvácí z rány na hlavě, zlomená žebra, zlomená ruka." To by se samo o sobě zřejmě dalo zvládnout, je to velmi rutinní, chybí originalita, ale dá se. Problém je, když jste online tři hodiny, nepřijde ani jeden výjezd, nebo jste online naopak hodinu a zatímco řešíte jednu vážnou nehodu, už máte informace o další, ve vysílačce vás nahání, že vás potřebují u třetí nehody, a čtvrtá se právě stala. To znamená minimálně čtyři lidi v bezvědomí, kteří krvácí z rány na hlavě, mají zlomená žebra a zlomenou některou končetinu. Prosím pěkně, RPěte čas od času i něco, co není vážná autonehoda. I kdyby to měla být autonehoda, tak stačí lehké zranění, ale fantazii se meze nekladou. Za svou RP kariéru jsem byl u uštknutí hadem, dušností, otrav alkoholem, otrav neznámou látkou a u mnoha dalšího. K těm výjezdům můžu říct jen jediné - ačkoliv to jsou výjezdy, které mě v reálném životě nebaví, zejména otravy alkoholem a drogový abúzus nejsou příjemné výjezdy, ve hře je to přesně naopak. Je to něco jiného, originálního. 


tl;dr

ZZS je frakce, která čerpá RP pouze od ostatních hráčů (s výjimkou social RP na základně apod.). Naše výjezdy tvoří hráči, dávají jim směr a určují, jak výjezd bude vypadat. Má-li být ZZS aktivní, musí jí hráči vyjít vstříc. Vážné autonehody jsou nejčastější výjezdy, které ve hře řešíme, jsou ale technicky velmi náročné a zaberou tak mnoho času. Určitě se takové nehody dějí, o tom není pochyb, ale mnohem častěji se ve skutečnosti jezdí k menším zraněním. Takové výjezdy by byly časově méně náročné, pro všechny zúčastněné příjemnější, a také by díky nim RP u ZZS nebyla běžnou rutinou. A dalším důvodem, proč je ZZS neaktivní, jsou samozřejmě peníze. 

Na závěr tedy chci poděkovat všem hráčům, kteří se v ZZS angažují a zvyšují její aktivitu, která v čase kolísá, ale nedosahuje kýžených maxim.

3.5.2021 17:59

SedliXi, děkuji ti za parádní odpověď, která de facto odpovídá na celou problematiku.

Za 5 měsíců u ZZS jsem se kromě dopravních nehod a postřelených lidí setkal snad jen s POCO situací, která to celé trochu obměnila. Ale za poslední týden jsem snad nic jiného, než DN a střelné rány neřešil. Věřím, že repetetivnost výjezdů je faktorem, proč spousta lidí ze ZZS odešla dobrovolně.
Jednoduše to člověka po nějaké době přestane bavit. Navíc v průměru taková nehoda, kdy máte zlomeniny, bezvědomí apod. zabere minimálně deset-patnáct minut na jednu osobu, za předpokladu, že nějakou dobu trvá, než odepíše. A teď si to vynásobte počtem osob, výjezdů a dny v týdnu. Na takových nehodách tráví záchranáři spousty hodin týdně, ač by se s tím dalo určitě něco dělat.
Ano, bouračky se stávají, lidé bývají postřelení. Ale jak je psáno nade mnou, zkuste někdy něco originálnějšího. Třeba že vás doma zmlátil manžel, když na to přijde. :) 

Alfondra

Hráč

37
19.5.2021 00:32

Ahoj,

jelikož je mi ZZS a vše kolem ní, jak IRL tak především na Skimu opravdu blízké, rozhodl jsem se také přispět do diskuze. Třeba to bude někoho zajímat.

Přesně jak si psal, ZZS byla, je a vždy bude terčem pozornosti. Troufám si říct, že jsem byl členem ZZS napříč všemi servery a především verzemi Skima dlouho a mám tak poměrně jasný obrázek o jejím fungování. Problém je, jak zmínil SedliX, především v obsáhlosti celého segmentu. Je to složité jak z pohledu zachraňujícího, tak i z pohledu zachraňovaného. Dodnes si poměrně živě pamatuji na rok 2015, kdy jsem přišel na Skimo a byl účastníkem jedné dopravní nehody. Můžete hádat, kdo mě, tenkrát v pozici ředitele ZZS přijel zachraňovat. Byl to @SedliX.
Neměl jsem ani nejmenší tušení, co mi to sakra píše a co mám dělat. Svou roli sehrál můj nízký věk, nezkušenost v RP a základech první pomoci. I přes mou skoro nulovou spolupráci se SedliX předvedl jako pravý profesionál a RP se mnou sehrál bravůrně.

Snažím se na tuhle zkušenost vzpomínat vždy, když při výjezdu přijdu do kontaktu také s některým nováčkem, protože tady moje sentimentální vzpomínka nekončí. Práce ZZS mi natolik učarovala, že jsem se stal pod SedliXovým vedení členem ZZS a dotáhl jsem to tenkrát vysoko. Stále mám uložené ty úplně původní učební dokumenty, které nám SedliX ještě za dob, kdy byl na gymplu posílal. :D Jak už bylo řečeno, pro nového hráče, který nemá ani pražádné zkušenosti alespoň s první pomocí to musí být nesmírně náročné se orientovat v tom, co po něm členové IZS chtějí a ještě víc v případě větší nehody, kde všichni píší, /me a /do splývá v textu a mnohdy se stává, že hráč ani neví, že se ho člen IZS na něco ptá.

Práce ZZS je v hodně věcech zvláštní a i na Skimu pro ní platí pravidlo z reálného života. Člověk nepolíbený medicínou, který nemá žádný zájem o složky IZS si složek IZS ani nevšímá. Jsou pro něj mnohdy neviditelní, až do doby, než některou ze složek potřebuje. To samé platí i pro Skimo. ZZS je pro mnoho hráčů neviditelná, maximálně jim občas uhnou z cesty. Ale jakmile se něco stane, začne se ozývat deparment a tísňové volání k tomu, tak všichni začínají počítat sekundy, jak dlouho to té záchrance trvá. To vyústí ve většině případech k podráždění obou stran a všichni odcházejí z RP akce otráveni.

K repetetivnosti výjezdů asi nemám co říct. Sám jsem ZZS pár měsíců zpátky opustil a to především díky práci a osobnímu životu, ale i když jsem nějaký ten čas měl a chtěl jsem si něco zahrát, vždy vyhrávala jiná možnost než Skimo, protože kombinace stále se opakujících dopravních nehod, se stejnou diagnózou a postupem řešení a reporty o portování aut mě tak otrávila, že jsem se od Skima úplně distancoval. To vedlo k opuštění ZZS, kde to bylo alespoň se ctí, protože jsem se s vedením rozloučil ale i k vyhození z A-Teamu za neaktivitu.

ZZS na Skimu jsem věnoval doslova kus života. Nelituji toho, naopak. Poznal jsem spoustu fajn lidí, naučil se a vyzkoušel jsem si spoustu nových věcí a získal zkušenosti, které jsem mohl uplatnit i ve skutečném životě. Vždy jsem se snažil, aby po mne něco zůstalo. Nějaký odkaz, zkušenosti, které jsem mohl předat, cokoli. Netroufám se srovnávat se @SedliX, protože jak už jsem psal, byl to i můj mentor a udělal pro ZZS opravdu neskutečné věci, ale snažil jsem a stále se snažím navázat na jeho myšlenku a předávat zkušenosti. Nějaký čas už jsem ZZS neviděl, ale při spuštění Skimo County jsem se společně se @sandlerino pokusil vytvořit co nejlepší složku a když jsem odcházel, tak se na těch základech stavělo furt dál. Sandlerovi patří obrovské uznání, protože to, jak vypadá nynější ZZS je i jeho obrovská zásluha.
Co tím vším chci říct, je to, že v ZZS se vždy najdou lidé, kteří to dělají srdcem, baví je to a i přes všechny úskalí, kterých není málo, to dělají furt dál a dělají záchrance dobré jméno.

Jak jsme psal úplně na začátku. Záchranka vždy bude terčem pozornosti, ale s tím se holt nedá nic dělat. ZZS je složka, kde jsou vyžadovány znalosti, zkušenosti a obecně trochu jiný přístup k práci. Není to frakce pro každého, ale věřím, že se v té práci někdo vzhlédne a třeba jí bude chtít dělat i nad rámec Skima. Třeba jako já...

Možná to bude znít divně, ale především díky Skimu a @SedliXovi jsem nastoupil na střední zdravotnickou školu a týden zpátky jsem úspěšně splnil praktickou část maturity v nemocnici.

 

Všem minulým, současným a budoucím členům ZZS patří můj velký obdiv a mám asi jen jediné, co bych řekl. Držte se, učte se, poslouchejte zkušenější, protože vám toho mohou opravdu hodně předat, nestresujte se zbytečně z lidí, ale především. Užívejte si to. Jste členy výběrové složky, která má přímý vliv na hráče a kvalitu RP na serveru. Ale i po tom všem, pamatujte na jedno. Je to konec konců jen hra.


Powered by LeoSight IFS
LT~74