Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Pravidlo č. 13 & Shoot 2 Kill


neznamy#5088

Smazaný účet

6
9.5.2021 00:20, naposledy upraveno 9.5.2021 00:22 uživatelem neznamy#5088

Ahoj všichni, na serveru mám zhruba 160 a za tu dobu mě dokázalo pár věcí nasrat. 
Za těch xxx hodin se mi několikrát stala jedna věc která je určitě proti pravidlům, ale Skimo AT to z nějakého důvodu tak nepovažuje. 

Už několikrát moje postava dostala PK bez jakéhokoliv RP při zastavení vozidla. Prostě tam sedím, hlásím něco do vysílačky nebo prostě čekám na posilu a dostanu PK. Na první pohled to vypadá jako S2K takže mě vlastně zabít mohl každopádně..

Pravidlo zní;

13. Chce-li hráč provést IC akci mířenou proti jinému hráči, musí mu umožnit na ni adekvátně zareagovat (prostřednictvím /do). Toto pravidlo je důležité zejména pro ilegální RP (jedná se o pojmy Powergaming a Zero tolerance). Reakce hráče, na kterého je akce mířená, musí být přiměřená a odpovídat aktuálnímu stavu postavy.

Tak, tady to máte. Když sedí ve vozidle a vytáhne zbraň tak by měl zaRPit to, že se otáčí a střílí po mé postavě. Já bych tak mohl zaRPit to že jsem si toho všiml a automaticky se začínám krýt, zařazuju zpátečku a jedu do ***e.

Někdo by mohl říct že má tint takže vlastně do auta nevidím protože zadní sklo je zatmavené, tho sice yo ale u všech aut existují zpětná zrcátka, Když jsem za vozidlem tak skrze zpětného je do auta vidět, zrovna to že vytahuje zbraň a otáčí se by tam vidět bylo..

Ale dobře, dejme tomu. Střílel po mě takže určitě platí Shoot 2 Kill ne? Ne, není tomu tak.

Vysvětlení S2K;

Ať už jsi se dostal do pěstního souboje, zuřivé bitvy pálky proti noži nebo přímo do přestřelky, nezapomeň na tyto pravidla týkající se bojů. Na našem serveru platí systém Shoot to kill (S2K), to znamená, že v průběhu boje se nevypisují všechny akce pomocí /me do chatu, avšak jednoduše se bojuje, dokud samotný boj nerozhodne o výsledku. V průběhu boje nemusíš RPit zranění, bezprostředně po skončení boje je však zcela na místě zvážit zásahy a vliv na tvoji postavu, poté je již povinné hrát RP injuries (status je nutné nastavit nejpozději do 2 minut od posledního výstřelu/úderu, jinak už se jedná o porušení pravidel). Pokud se chceš vyléčit v průběhu boje, můžeš tak učinit pouze v zákrytu a jen jedním kusem zdravotnického materiálu (nikoliv jídlem!), nemůžeš si však doplňovat HP neustále. V případě, že boj úplně opustíš, můžeš se plně vyléčit - v takovém případě se však nesmíš po dobu 10 minut vrátit zpět do boje.

Ve vysvětlení S2K je jasně psáno to, že se akce vypisovat nemusí do chatu a jednoduše se bojuje.
Bohužel to že v inventáři klikne na pistolku a jednoduše mě zabije není boj.

Boj je střet protivníků či bojovníků, při kterém se tito snaží podrobit nebo zničit svého nepřítele - toto je výtažek z Wikipedie, ve zkratce je boj něco v čem se dvě nebo více stran snaží zneškodnit/zničit tu druhou a takhle jsem to já chápal i předtím než jsem si pro jistotu našel definici.

Osoba ve vozidle mě sice zneškodnit chtěla.. jen.. já ji zneškodnit nechtěl. Nechtěl jsem ji zneškodnit protože ten ***ák není schopen napsat jednoduchou větu do ********ho /me a počkat na *******ou odpověď. Protože těch pár vteřin mého a jeho psaní zdržuje nadbytně celou RP akci.

Nechápu co na tomto AT přijde v pohodě. Stalo se mi to několikrát a POUZE JEDNOU za to ta osoba dostala trest a to přesně za pravidlo č. 0. To jsem se s tím kdo ten report řešil musel dost dohadovat aby uznal že je to prostě sra**a.

Když už to není ani pod S2K a ani pod pravidlem č. 13 tak to musí bejt pravidlo č. 0, prostě zabíjet lidi bez RP je blbost. Každý kdo před soubojem provádí první útok to má zahrát skrze /me..

Nebyl jsem si úplně jistý kde se vybrečet tak jsem to dal do "Stížností a nahlášení"

9.5.2021 12:44, naposledy upraveno 9.5.2021 12:45 uživatelem Rataj

To co popisuješ se nazývá Zero Tolerance a je to zakázané. Sice máme S2K, ale ten boj se musí nějak iniciovat a měl bys mít šanci reagovat. Administrátoři by tohle řešit měli.

Už se to tu ale řešilo v minulosti a asi je pravda, že pravidla v tomhle nejsou dostatečně jasná. Zkusím tedy popřemýšlet nad tím, jak je u nás S2K formulováno a nějak vhodně pravidla upravit tak, aby bylo v tomto ohledu zřejmé co je v pořádku a co není.

Možná by se také dala opět otevřít diskuze nad tím, zda je S2K ideální či nikoliv a jestli by nebylo vhodnější implementovat nějaký vlastní soubojový systém, který by z toho jen vycházel.

9.5.2021 13:07
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Powered by LeoSight IFS
LT~43