Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

RolePlay jako příslušník PSA


27.9.2019 15:04, naposledy upraveno 27.9.2019 15:09 uživatelem Rataj

Narozdíl od IC příručky policisty, je tato RolePlay příručka volně přístupná všem hráčům. Je vhodné si ji pročíst třeba i předtím, než se k policii přihlásíte. Příručka je vhodná i pro hráče, kteří o práci u policie zájem nemají, přeci jen je zde vysvětlena řada principů, které by měl znát každý hráč RP serveru.

Postupně budu do této témy doplňovat návody a tipy jak správně hrát RolePlay v roli policisty. Zatím příručka zeje prázdnotou a proto mějte strpení, než vše postupně doplním.


POLICIE SAN ANDREAS

ROLEPLAY JAKO PŘÍSLUŠNÍK PSA


Úvod

Práce policisty je náročná jak po stránce RP pro nás hráče, tak po psychické stránce v IC (In Character) světě. Tato příručka by ti měla pomoct porozumět RP policisty na serveru Skimo RolePlay.

 

Základy

Základem RP policisty je ovládat RP všeobecně. Bez ovládání /me, /do, rozdílů mezi IC a OOC, FearRP, PassiveRP a podobně nemůžeme jít dále. Pojďme si tedy zopakovat základy na příkladech týkajících se právě policie.

Příkaz /me používáme pro popis vlastní akce, například /me se pokouší pánovi nasadit pouta.

Načež navazuje příkaz /do, tím můžeme popsat okolnosti, jako například /do na stole leží několik papírů, nebo také užít dotazování na úspěch nebo neúspěch akce, po pokusu o nasazování pout s příkladu na /me se můžeme dále zeptat /do S/F? na "Success/Failure," hráč nám poté odpoví /do S, tedy se nám podařilo jej spoutat, nebo oznámí neúspěch a dodá důvod, například /do F, ruce má daleko od sebe a brání se.

Passive RP neboli pasivní RolePlay, je narozdíl od aktivního RolePlaye taková situace, ve které popisujeme činnosti a věci, které přímo ve hře nejsou (například v rámci RP oznámíme, že na zdi v kanceláři visí zarámovaný diplom ze soutěže v policejní kynologii - takový předmět ve hře neexistuje, avšak v rámci IC světa existovat může). Passive RP se vyjadřuje právě pomocí výše vysvětlených příkazů /me a /do. V aktivním RP se také používají příkazy /me a /do, avšak s prostředky, které ve hře jako takové existují a manipuluje se s nimi i herně (například právě poutání osob, jelikož pouta ve hře jsou).

 

Strach

Samozřejmě i policisté mají strach a hraní Fear RP je zcela na místě. Pojďme se na to ale podívat detailněji. Policista nebude mít strach z agresivního opilce, bude však mít strach z ozbrojených mafiánů, i těm je však připraven čelit a je ochoten za bezpečné San Andreas položit život, to už k práci policisty patří. U policie je v rámci Fear RP nejdůležitější bát se přesily. Pokud je zločinců více, než policistů, tak zasahovat nebudeme, určitě si zavoláme posily. Také máme pud sebezáchovy a raději se (ač neradi) vzdáme, než abychom zemřeli. Nutno podotknout, že se logicky budeme i z OOC hlediska bát o svoji postavu, nechceme přeci dostat CK (Character Kill) a proto budeme na FearRP pamatovat.

 

To Be Continued..


Powered by LeoSight IFS
LT~12