Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

🤵 Inspektorát pro vnitřní vyšetřování


13.5.2021 13:31, naposledy upraveno 9.2.2023 00:09 uživatelem Rataj

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))


Kdo jsme?

Jsme Inspektorát pro vnitřní vyšetřování, nebo také IVV.
Naším úkolem je řešit stížnosti na policisty a dohlížet na jejich vzorné chování.
Laicky by se dalo říct, že jsme policisté pro policisty - ano, zadržujeme a vyslýcháme naše kolegy.


Kdo konkrétně na tom pracuje?

kpt. Bc. Steve Zayas #198
kpt. Mgr. Theodor Liechtenstein #265
por. JUDr. George Wimar Fitzler #184


Jak to u nás vypadá?

Toto jsou kanceláře IVV, nachází se v druhém patře policejní stanice v Montgomery.

Zde probíhá většina naší práce, občas si sem také pozveme jiné policisty "na kobereček," vyjímečně se sem může dostat i veřejnost, jestliže je někdo pozván na podání bližších informací ke stížnosti a podobně.


Čím jezdíme?

Používáme běžná policejní auta přebarvená na černou, ale také neoznačené osobní vozy, když je potřeba, aby nás nepoznali ani naši kolegové. Nejčastěji však používáme stejná policejní auta jako naši kolegové.


Co je součástí výbavy IVV?

Automatické zbraně byste u nás hledali těžko. Členové IVV pracují převážně v kanceláři a proto nás nejčastěji potkáte pouze v uniformě nebo i ve formálním či neformálním obleku. Pistole a pouta jsou však samozřejmostí, stejně jako i u každého jiného policisty. V podstatě používáme jen základní výbavu, pokud nepotřebujeme zrovna zadržet nějakého policistu, který by mohl být nebezpečný nebo neasistujeme u nějakého zásahu našich kolegů.


Sedí IVV jen v kanceláři?

Většinu času ano, avšak ne neustále. Jako policisté také hlídkujeme, dáváme pokuty a zadržujeme zločince. Můžeme také asistovat u různých zásahů, včetně A.R.T. zátahů, kde především dohlížíme na postupy našich kolegů.


Jak probíhá zadržení jiného policisty?

Možná vás zajímá, jak vlastně policisté zadržují jiné policisty, když je to potřeba. Zas tak zábavné to není, jelikož většina činností probíhá na papíře. Policista je potrestán nebo propuštěn a sám pak musí přijít odevzdat odznak, služební zbraň a podobně. Mohou se stát i případy, kdy je potřeba policistu zadržet přímo ve výkonu služby, pak to vypadá vlastně podobně jako když policista zadržuje kohokoliv jiného.


Co kdyby byl problémový někdo přímo uvnitř inspektorátu?

Máme přesně stanovené postupy pro různé scénáře, včetně tohoto. IVV dohlíží na všechny policisty, ba dokonce se členové IVV kontrolují i navzájem. Realita je pak taková, že právě členové IVV jsou monitorováni nejvíce, aby nemohlo dojít k žádnému pochybení. Pokud však k nějakému dojde, řeší to obvykle kapitán IVV. Nejsme však nejvyšší instancí a dohlíží na nás také vedení policie, tedy velitelé jiných sborů a především Ředitelství Policie San Andreas. Ještě vyšší instancí je pak vrchní soud a kongres, jehož členy si sami volíte.


Jak mohu IVV kontaktovat?

Pokud máš stížnost na policistu, přečti si pokyny pro podání stížnosti.

Pokud bys rád konzultoval něco jiného s vedením IVV, můžeš napsat na email 📧 vedeni@psa.ic.


Jak se mohu stát členem IVV?

Členy IVV se mohou stát pouze zkušení policisté, kteří jsou vybráni zevnitř nebo doporučeni jinou instancí (například vedením policie).


Powered by LeoSight IFS
LT~28

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo