Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Řádné roleplayování zranění.


13.5.2021 16:23, naposledy upraveno 13.5.2021 17:33 uživatelem neznamy#4565

Zdravím, za rok 2021 na Skimu padlo už přes 300 banů za "NonRP Injuries"
Jelikož se toto číslo každým dnem rapidně zvedá, tak jsem se rozhodnul sepsat tento návod.


Možná i ty, který to právě čteš, jsi dostal právě kvůli tohoto důvodu zákaz hraní na určitý čas.

Začátek

Na začátek si připomeneme co NonRP Injuries vlastně znamená.
NonRP Injuries - Byl jste nějakým způsobem zraněn a nebylo zahrané zranění pomocí /me a /do.

Nejčastějším nezahraním zranění je: Nechtění, Ignorování zranění, Necítění povinnosti ho zahrát, zapomenutí nebo neumění.

Taky dost lidí nerpí z důvodu, že dotyčný necítí povinnost, je večer, žádný administrátor není online nebo okolo nikdo není. Mějte ale na paměti, že se odehráváte neustále v IC světě a administrátor vás může sledovat přes spectate, může vás zahlédnout někdo, kdo zrovna točí, nebo jiný hráč na vás může kdykoliv podat report, přes cardm logy a normální logy se zjistí, jestli jste skutečně zranění zahráli, nebo ne.

Proč?

„Proč to brát tak váže?! Vždyť stačí napsat například /do Pásy cukly. A jet dál, vždyť je to ztráta času, pokud se nejedná o větší roleplayování, není to tak důležité!!!1!1!“

No tak tu tě zastavím; řádné hraní zranění na roleplay serverech je prospěšné, nejen pro tebe, ale i pro lidi které potkáš a jsou okolo, včetně hasičů a záchranářů, řádné zahrání zranění je také zásadní pro vývoj vaší postavy a může hrát v budoucnu nesmírně důležitou roli akcí, které vše postava provede. Například, pokud byla vaše postava postřelena kvůli vniknutí na trávník gangu, či vojenské základny, tak se do oblasti nevrátí z čistého strachu a kvůli traumatu. 

„AlE VžDyť TeĎ PíšEš O fEaR Rp

Nepíšu, je to podobné, ale toto je přesněji myšleno jako psychické či duševní zranění.

Řádné roleplayování zranění.

Existuje několik typů zranění, je jich tolik, že by bylo obtížné vyjmenovat všechna zranění, která byste mohli zahrát. Psychologická nebo duševní poranění jsou obvykle úplně jiný obor, ale stručně a jednoduše si společně projdeme ty nejběžnější. Využitím těchto informací v tomto návodu budete moct posunout svůj roleplay o trochu výš, jak už jsem psal, vaše zranění nejsou jen prospěšné pro hasiče a záchranáře, ale pro všechny kolem vás včetně vaší postavy, pokud byste měli zájem jak zahrát určité zranění které v tomto příspěvku nejsou, tak napište dolů komentář a já vám rád vysvětlím, jak to správně zahrát.

Šok

Každé těžké zranění, které vaše postava utrpí, bude mít za následek šok, který "vyfoukne" váš nervový systém a na krátkou dobu vás prakticky zbaví bolesti, zvýší vaší dechovou frekvenci a učiní ji mělkou, ochladí se a zapotí se vám tělo což vám způsobí závratě, slabost a zvýší vaší srdeční frekvenci

Septický šok je důsledkem množení bakterií krvi a uvolňování toxinů. Běžnými příčinami jsou pneumonie, infekce močových cest, kožní infekce (celulitida), nitrobřišní infekce (jako prasknutí slepého střeva) a meningitida.

Anafylaktický šok je druh závažné přecitlivělosti nebo alergické reakce. Mezi příčiny patří alergie na bodnutí hmyzem, léky nebo potraviny (ořechy, bobule, mořské plody) atd.

Kardiogenní šok nastane, když je srdce poškozeno a není schopno dodávat tělu dostatek krve. Může to být konečný výsledek infarktu nebo městnavého srdečního selhání.

Hypovolemický šok je způsoben těžkou ztrátou krve a tekutin, například traumatickým poraněním těla, které způsobuje, že srdce není schopné pumpovat dostatek krve do těla, nebo těžkou anémií, kdy není dostatek krve k přenosu kyslíku tělem.

Neurogenní šok (Nejčastější) je způsoben poraněním míchy, obvykle v důsledku traumatické nehody, nebo poranění.

Traumatické poranění mozku (TBM)

Střelné rány, nebo těžké tupé poranění hlavy, by často způsobily traumatické poranění mozku, které má potenciál uvést vaší postavu do komatózního stavu. Kromě toho lze TBI rozpoznat podle nedostatečného vědomí, které by se dalo očekávat od těžké ztráty krve ze střelné rány. Lze očekávat nevolnost nebo zvracení, stejně jako záchvaty, rozšířené zornice, slabost nebo necitlivost prstů na rukou nebo nohou, ztrátu koordinace, nezřetelnou řeč a neklid, bojovnost nebo jiné neobvyklé chování. Všechna tato zranění by nebyla poznatelná na místě z lékařského pohledu, ačkoli by se objevili časné příznaky.

Ztráta krve

Ztráta krve bude mít pro vaší postavu za následek zvýšení srdeční frekvence, bude také poměrně slabá, ztráta krve způsobí:

  • Bolest hlavy
  • Únavu
  • Nevolnost
  • Nadměrné pocení
  • Závratě
  • Blednutí
  • Rychlé a mělké dýchání
  • Malý nebo žádný výdej moči (Takže žádné /piss nebo ban nonrp, jk)
  • Zmatek
  • Slabost
  • Modré rty a prsty
  • Točení hlavy
  • Ztrátu vědomí

Postřelení

Střelná zranění jsou jedním z nejčastějších typů zranění. Pokud máte střelnou ránu do hlavy, měli byste jí zahrát jako "passive headshot" kvůli nerealistické šanci přežití. ZZS by dále nemělo a nejspíše ani nesmí člověka se střelnou ránou do hlavy resuscitovat.

Střelná zranění do oblasti srdce způsobí vážnou ztrátu krve. Krev by obklopila srdce a způsobovala srdeční tamponádu, která ovlivňuje schopnost srdce plnit a pumpovat krví. Také byste ve většině případů ztratili normální srdeční rytmus, což by vedlo ke ztrátě pulzu a ventrikulární fibrilaci, což by vedlo k zástavě srdce. K omezení účinku fibrilace se používá automatický externí defibrilátor. Opět, je velmi nereálné, že by vaše postava přežila střelnou ránu do srdce, ale to záleží na kalibru střely, vzdálenosti výstřelu, blízkostí lékařské péče a rychlosti ošetření.

Střelné rány do zbytku těla jsou docela běžné, ale dají se snadno přežít. 27.4% lidí umřelo na střelnou ránu do zbytku těla, pokud tedy kulka nezasáhla žádné hlavní orgány, nebo nedošlo k obrovské ztrátě krve. (Takže /chance 70 není od věci)

Bodná zranění se rpí téměř přesně jako střelná zranění, avšak rozdíl je v tom, že střelná rána může mít za následek další výstupní ránu (Průstřel) kdy kulka opustí tělo na opačné straně těla. Kvůli dekompresi střely by výstupní rána byla mnohem větší než vstupní, což vede k mnohem větší ztrátě krve.

Zranění při autonehodě

Autonehody jsou hlavní příčinou zranění nejen na Skimu. V roce 2012 bylo ve Spojených státech hlášeno více než 5,6 milionu autonehod. Z nich více než 30 000 bylo smrtelných a dalších 1,6 milionu si vyžádalo ostatní zranění. Poranění hlavy patří k nejzávažnějším zraněním při autonehodě. Sedící řidiči a spolujezdci, kteří jsou účastníky kolizí ve vysoké rychlosti, si mohou narazit hlavu do volantu, palubních desek nebo oken. To může způsobit traumatické poranění mozku, od mírných otřesů mozku po koma a trvalých kognitivních problémů. Po těchto úrazech je často nutné rozsáhlé lékařské ošetření a dlouhodobá lékařská péče. Poranění hlavy může také vést k zlomeninám lebky, ztrátě sluchu a problémům se zrakem. Časté je taky poranění zad. Poškozen míchy může způsobit významné poškození nervů. Pacienti mohou zaznamenat snížené vnímaní a kontrolu nad svými rukama, nohama, chodidly a jinými částmi těla. Závažnější formy poškození páteře mohou pacienty trvale ochromit. Pravděpodobně nejznámějším zraněním při autonehodě je poranění krční páteře. Náhlý pohyb hlavy a krku (například při nárazu zezadu) může způsobit vážné poškození krku a vazů. Poranění krční páteře se může u jednotlivých lidí lišit v závislosti na nehodě a na zdraví osoby, která se na ní podílela. Generalizovaná bolest a otok krku jsou také poměrně časté. Rovněž není neobvyklé, že by pacienti po autonehodě trpěli dočasnou paralýzou hlasivek. Mnoho vážných zranění souvisí s traumatem postihujícím oblast hrudníku. Tupé úrazy způsobené autonehodami mohou způsobit zlomení žeber a zhroucení plic. Lidé se srdečními problémy mohou při úrazu upadnout do traumatické zástavy srdce. Interní krvácení v oblasti hrudníku může být bezprostředním problémem po nehodě. Může také dojít k poškození vnitřních orgánů, pánve a břicha. Tyto druhy zranění vyžadují okamžitou lékařskou pomoc. Běžná mohou být poranění paží, nohou, rukou a chodidel. Přejetí chodce autem, způsobí chodci podobné škody které jsou výše popsané, hlavně nohou, pokud jde o přímý náraz. 

Motocyklisté účastníc se dopravních nehod mohou utrpět podstatně vážnější a četnější zranění. Mohou zahrnovat zlomené kosti, poškození či roztržení vazů, a dokonce i oddělené končetiny. Míra úmrtí u motocyklistů je také výrazně vyšší než u řidičů a spolucestujících v automobilech. Emoční utrpení po autonehodě je také běžné. Vážné dopravní nehody mohou zanechat emocionální jizvy na těch, kteří utrpěli vážná zranění, i na těch, kteří byli jejich svědky. Poradenství a léčba posttraumatické stresové poruchy a podobných psychologických zranění je poměrně běžné, takže můžete navštívit i psychology na serveru. 

(Přidám tu toho více v průběhu týdne, pokud se vám tato "guide" líbila, můžete mi dát pod příspěvek nějakou fajn reakci, komentář, nebo mě podpořit kredity, shánění těch informací mi dalo zabrat více času, než jsem čekal.)

Co čekat v průběhu týdne? 
Zranění při autonehodě: Zadní náraz, boční náraz, T-BONE, čelní náraz, Airbagy a bezpečnostní pásy.
Templaty /do /me /status: Hlavně u autonehodách a postřelení.
Srdeční zástava a srdeční infarkt.
"Blunt Trauma"
Tupá poranění hlavy, zad a hrudi. (Často se vyskytující při srážkách silničního provozu, přímých úderech, útocích, úrazech při sportu, nebo zejména u starších lidí, kteří spadnou.)

 

Ps: Nepoužívejte /do Pásy cukly, prosím.

 

13.5.2021 16:46

Ahoj @neznamy#4565

Jakožto momentálně asi nejaktivnější člen ZZS bych ti chtěl poděkovat, že jsi strávil čas nad touto příručkou. Upřímně si této práce velmi cením a doufám, že to alespoň trochu motivuje lidi RPit pořádně a nějak to obohacovat. Na oplátku mohu třeba slíbit, že RP zranění nebude končit u převozu do nemocnice, v současné době se učím lékařské RP, které je využito hodně právě v té nemocnici. 
Jen tak dál, prokázal jsi ZZS obrovskou laskavost a posílám ti tady ještě jedno srdíčko.
<3

Dzardys (Jan_Lemka)

ImNotMagnett

Hráč

13
13.5.2021 18:38

nemůžu tam dát tu reakci, tak to napíšu sem :d

hezky sepsáno


Powered by LeoSight IFS
LT~74

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: Vitezslav (2063Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
stokly

50Kč včera v 23:47

Dexyy

183Kč včera v 21:37

Reichard

170Kč včera v 15:01

Nejnovější uživatelé
Tomiooo

Registrován 29.4.2024

leonka231

Registrován 28.4.2024

BL4CKR0SE

Registrován 28.4.2024