Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Hledá se grafik (a jiní nadšenci)


19.5.2021 02:05, naposledy upraveno 19.5.2021 02:11 uživatelem Rataj


Někteří z vás určitě ví, že krom serverů a módů jsem vytvořil i několik různých jiných herních projektů. Patří mezi ně například Duves, Ensismoon nebo LeoSight Eco. Mnohem více pak bylo podobných projektů, které nikdy nespatřily světlo světa (většinou kvůli nedostatku motivace, protože jsem stejně na všem ve finále pracoval sám). Třeba ale i tak některým z vás, kteří se v komunitě pohybují hodně dlouho, něco řeknou i pojmy Danger Rescue, Tales of Lost, Medelis, Project Village, Earth GnE, Hardunner nebo Galaktika Novum (ty poslední dvě hry jsem vlastně skutečně dokončil a vydal na Kongregate, ale pak jsem je smazal).

 

A když se podíváte například na přiložený screen Ensismoonu a porovnáte jej s jakýmkoliv jiným mým projektem, tak si všimnete jedné společné (nepříliš působivé) věci a tím je absence jakékoliv zajímavé (resp. lákavé nebo alespoň strávitelné) grafiky.

Ensismoon - Prohlížečová hra, kterou jsem tvořil na střední škole

 

Proto chci využít komunity, kterou tu teď máme, k tomu, abych našel grafika na dlouhodobou spolupráci. Hledám někoho kdo se umí nadchnout do tvorby her a má na to kreslení lepší talent než já. Takže pokud umíš kreslit, jsi můj člověk. Nebo pokud znáš grafika, který chce tvořit hry, ale neumí programovat, pošli mu tenhle topic. Já prostě nejsem grafik a hry s ošklivou grafikou moc neosloví.

Random pixelart - Vrchol mých dovedností v oblasti grafiky

 

Prakticky jediné mé dva projekty, které oslovily širší veřejnost byly servery na již existující hry. Konkrétně WarLegends HP (na Minecraftu) a Skimo RolePlay (na GTA:SA). Ani u jednoho mě grafika příliš netrápila, jelikož hra už svou grafiku měla a cokoliv dodatečného jsem zvládl vytvořit svépomocí. Samozřejmě i na Skimu by se grafik využil, ale nejde mi jen o současný projekt, hledám někoho, kdo by se tomu rád věnoval dlouhodobě, ať už jde o herní server, mód nebo vlastní hru. Nutno podotknout, že hledám člověka, který umí kreslit, nikoliv člověka na vektorovou grafiku. Pokud umíš modelovat a animovat (3D grafika), tak se určitě také ozvi!

Obrázek, který se snaží být relevantní k pojmu 3D grafika

 

Samozřejmě to není poprvé, co se snažím grafika sehnat. Už v minulosti jsme například na hru, které jsme říkali Medelis sháněli grafika a tak jsme udělali menší "konkurz," ve kterém jsme jako úkol zadali nakreslit Health Potion a hráčskou postavu z top-down pohledu. Škoda jen, že holčina co nakreslila tu čtyřku neměla moc času, který by tomu mohla věnovat.

Ukázky práce grafiků, kteří se chtěli připojit k našemu tehdejšímu projektu

 

Pravdou je, že grafika sháním vlastně od samého začátku, co experimentuji s tvorbou her. Skimo ještě ani nebylo, když jsem se pokoušel dělat nějakou první vlastní hru. Samozřejmě vše to tenkrát selhalo na tom, že jsem neměl žádné zkušenosti, grafika byla až druhý problém. Postupem času ale grafika začínala být právě tím největším problémem. Měli jsme i tým X lidí, ale žádného grafika. A když se nám jednou nějakým zázrakem podařilo sehnat 3 grafiky na jeden projekt, tak se na nás stejně pak vykašlali všichni 3.

Frustrace z absence grafika v rosteru FabulaSoftu circa 2017

 

A co když nejsi grafik? No pokud jsi to dočetl až sem, přestože grafik nejsi, tak tě asi zaujaly kecy kolem tvorby her a jestli dokážeš i nějak jinak přiložit ruku k dílu, tak tě také rád uvítám do týmu.

 

Určitě by se hodila i nějaká pomoc s programováním. Připomínám, že už před rokem jsem nabízel "lekce" na témata: Algoritmizace, Databáze, Programovací konvence, HTML, CSS, Sass, Less, Bootstrap, JavaScript, jQuery, Gulp, Node.js, Socket.IO, PHP, AJAX, REST API, SQL, MySQL, NoSQL, MongoDB, Lua, GLua, MTA Lua, Python, C#, GML, Linux, Cordova. Kopíruju sem ten seznam proto, abyste měli trochu představu s čím jsem na takových projektech pracoval. Samozřejmě za tu dobu se dost věcí změnilo a ten seznam bych teď asi napsal jinak, ale nechce se mi nad tím teď takhle v noci moc přemýšlet. Možná sem naházím pár slov navíc jako třeba Unity a Electron. Takže pokud něco z toho všeho umíte, nebo se chcete naučit, tak se taky ozvěte. Jenom teda musím dodat, že od toho nemáte očekávat free školení, většinu se prostě budete muset naučit sami a spíš vám poradím, když nebudete vědět. Už neudělám znovu takovou chybu, že někomu obětuju hromadu volnýho času proto, abych ho zadarmo učil programovací jazyk, aby mi pak nepomohl ani s jednou věcí a zdrhnul se skriptama.

Bugs included

 

Pokud jste čekali, že tady bude nějaký krásný nápis typu "nástupní plat X tisíc měsíčně," tak vás zklamu. Pro peníze se tohle ani dělat nedá, protože do toho vrazíte nehorázně moc času, který zaplatit nejde a pak máte nějakou malou šanci, že z toho třeba jednou něco budete mít. Ostatně vzato, tak to bylo i se Skimem. Teď je Skimo v plusu, ale nikdo už nemluví o tom, že prvních několik let bylo naopak v mínusu a krom veškerého toho času, který jsem nad tím strávil jsem musel ten server i platit. Taková je realita podobných projektů.

 

Takže pokud tě opravdu zajímá tvorba her nebo herních serverů a módů, jsi ochoten tomu věnovat svůj čas a chtěl bys se mnou spolupracovat, tak mi dej vědět.

 

Upozorňuji, že toto není nábor do žádného LeoSight Dev Teamu (to je prostě one-man army), ani do Ratajova vývojářského koutku (pokud si ten Discord server ještě někdo pamatuje), ani do FabulaSoftu nebo Vlkia. Hledám prostě parťáka nebo parťáky na vývoj ať už pod jakýmkoliv názvem. Samozřejmě aktuální projekt je Skimo, pak jsou tu nějaký vedlejší projekty a co přinese budoucnost, to uvidíme. Ale rád bych svoji solo-dev journey rozšířil o pár lidí. Díky za pozornost.

Zeintar

Hráč

49
19.5.2021 11:54

Zajímavý nápad, ale dalo by se to posunout na úplně jinou úroveň, nemyslíš? Kreslení designu zadarmo je sice supr, ale proč to dělat zadarmo, když za to můžeš dostat zaplaceno? (a né málo)

19.5.2021 12:38, naposledy upraveno 19.5.2021 12:40 uživatelem Rataj

Proto Zeintare nesháním profíka. Kdybych sháněl profíka, tak se podívám na stránky k tomu určené, zaplatím si ho předem a mám super grafiku. Já nesháním ani grafiku pro konkrétní projekt. Sháním někoho, pro koho je cennější zkušenost, rozšíření portfolia a podíl na zisku, pokud jeho práce nějaký zisk pomůže generovat, ale hlavně kdo skutečně sní o tom vytvářet podobné projekty, které já tvořím. Pro koho je cílem finální produkt (umění) a ne zisk. Ty děláš zakázkový grafický design, takže jsi v té části grafiků, kteří dostanou zaplaceno a udělají grafiku - to je velice dobrá volba práce a určitě tě to lépe finančně zajistí, nepochybně tě to i baví. Jsou ale lidi, kteří tvoří grafiku/kresby jen tak od sebe (nikoliv na zakázku) a ti mají také potenciál zisku a určitě je jejich snem se tím jednou živit (nebudeme si nic nalhávat, nikdo nedělá zadarmo). Ale stejně jako tvůrci her, skladatelé, spisovatelé, herci, zpěváci a jiní umělci se pouští do přesaturovaného trhu, kde musí prvně něco předvést (něco lepšího než ostatní), než začnou vydělávat. Rozdíl mezi tebou a grafikem jakého já sháním je stejný jako mezi copywriterem a spisovatelem, který píše novely. Jeden mění práci za peníze, druhý pracuje pro možnost nějakého budoucího úspěchu bez finančního ohodnocení v momentální chvíli.

Samozřejmě pokud nikoho takového nenajdu a budu mít konkrétní projekt, pro který bych grafiku potřeboval, tak si za ní zaplatím (a ještě si připlatím za licenci). Podobně bych asi sháněl hudbu, ale zrovna grafiků, kteří by chtěli tvořit hry si myslím nebude málo, jen nejsou tolik vidět.

STAVIK

Hráč

17
22.5.2021 23:53

Psal jsem ti na discord když tak 


Powered by LeoSight IFS
LT~58

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: Vitezslav (2063Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
gloziscoot

50Kč včera v 21:36

ShadowzWT

70Kč včera v 15:24

MrKys

300Kč včera v 01:26

Nejnovější uživatelé
Ham201

Registrován 24.4.2024

bujdaCZ

Registrován 24.4.2024

Tomaskosos

Registrován 24.4.2024