Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Crypto Update 💲


6.6.2021 23:28, naposledy upraveno 7.6.2021 09:39 uživatelem Rataj

Mám tu pro vás další aktualizaci serveru Skimo RolePlay - Crypto Update (v5.2.4)!

Jak už název napovídá, tentokrát jsem se zaměřil na vylepšení systému kryptoměn.

NomelCoin už na serveru máme nějaký pátek, ale jeho využití se víceméně týkalo jen darkwebu a těžil se mobilem, což samo o sobě vypovídá o jeho dosavadní (ne)realističnosti.

Tento update nepřináší žádnou funkci, která by byla zpoplatněna kredity. Veškeré součásti této aktualizace budou dostupné pro všechny hráče zdarma (jen v rámci IC měny).

 

Jak to funguje? (TL;DR)

Ve zkratce: Máme kryptoměnu NomelCoin (NC). Založíš si peněženku (ta má 6 znaků jako název), vložíš do ní peníze přes směnárnu v Palominu. Kurz měny se mění, stejně jako kurzy směnárny. Každá platba má poplatek 0.1 NC, který se uschová do potvrzení platby jako odměna pro těžaře. Těžaři si kupují stroje ("mining rigy"), které jim "teží" (ověřují) blocky a za to získávají odměny (v podobě NC). Kryptoměnu můžeš komukoliv poslat přes IC net, mobil nebo příkazem /cpay.

 

Blockchain

Jedná se o technologii, na které jsou postaveny všechny skutečné kryptoměny. V rámci skriptů Skima se nyní ukládá i náš vlastní nasimulovaný blockchain (nejedná se o skutečnou P2P síť, avšak jako datové uložiště funguje na podobných principech jako kompletní blockchain - jedná se o jeho falešnou herní simulaci utvořenou tak, jak se nám to na Skimu hodí).

Všechny transakce jsou tak ale díky IC decentralizaci zcela transparentní, proto dávejte pozor, zda se kolem svých plateb nějak nepodepisujete, pokud chcete zůstat v anonymitě (pozor na nápadný název peněženky nebo na poznámky u plateb - vidí je totiž všichni).

Podrobnosti o všech transakcích najdete na IC webu: blockchain.ic

 

Nové peněženky

Všechny nové kryptoměnové peněženky mají teď 6 znaků v libovolné kombinaci písmen a čísel, kterou si může hráč sám určit, takže si ty názvy snadno zapamatujete. Takových peněženek lze vlastnit nekonečně mnoho a založení každé stojí jen 5000 Kč. Přesto doporučuji nezakládat jich zbytečně moc, ale pouze tolik, kolik jich skutečně potřebujete, jinak v tom brzy budete mít bordel, hlavně při prohlížení stavu peněženek - peněženky totiž nelze odstranit.

Samozřejmě název peněženky by měl dodržovat nějaké zásady (především se vyhnout metagamingu a urážkám jiných hráčů), z IC hlediska je však jediným požadavkem 6 alfanumerických znaků (pouze písmena a čísla).

Aktuální stav peněženek najdete pod příkazem /cwallet, nebo na IC stránce nomelcoin.ic, na výše již zmíněné stránce blockchain.ic si pak lze prohlížet stav nejenom vlastní peněženky, ale i ostatních a to včetně zatím nezpracovaných transakcí - takže právě tady si budete obvykle kontrolovat, zda vám přišla (přijde) nějaká platba.

 

Upgrade

Máte už teď spoustu peněz v kryptoměnách a bojíte se, že o ně přijdete? Nebojte. Všechny kryptoměny starého systému jsou zálohované a můžete si je hned teď přesunout na nový systém na stránce nomelcoin.ic, nebo po nahrání aktualizace na server navštívit směnárnu v Palomino Creek a zde se vytvořením první nové peněženky všechny finance automaticky přesunou ze staré peněženky do nové.

 

Směnárna

Jediná automatická NPC směnárna "EXPALO" se nachází v Palomino Creek v kavárně Soho. Eugene (NPC) dostal také určitá vylepšení a jeho GUI teď vypadá o něco lépe, nabízí více možností a především si konečně můžete sami navolit, kolik peněz chcete převést. Vzhledem k fixnímu poplatku za platbu však doporučuji převádět co nejvíce najednou a nepřevádět po malých částkách (které jsou méně výhodné).

https://cdn.discordapp.com/attachments/535893702330286118/851121031317028924/unknown.png

A víte proč jsem na začátku odstavce zmínil "jediná automatická NPC směnárna?"

Protože je tu i alternativní směna (ačkoliv pracnější, zdlouhavější a možná i méně důvěryhodná, přesto možná výhodnější) a tou je směna mezi samotnými hráči. Je možné, že hráč, který bude chtít kryptoměnu koupit (mezitím co vy budete chtít kryptoměnu prodat) vám nabídne kurz, který je pro obě strany výhodnější, než směnárna.

 

Platby

Samozřejmě i placení si zasloužilo předělávku. V první řadě můžeme platit mobilem, to už tady bylo, ale teď máme hezčí rozhraní, které umožňuje manipulaci s několika peněženkami namísto jedné.

https://cdn.discordapp.com/attachments/535893702330286118/851120645944508446/unknown.png

Pro zběhlejší hráče je tu i rychlejší varianta a tou je placení příkazem. Stačí napsat /cpay a dostaneme syntax, která vypadá takto: /cpay [Moje peněženka] [Cílová peněženka] [Částka v NC] [Poznámka]

No a samozřejmě můžeme platit také přímo na IC internetu. Přímé platby do jiných peněženek nám umožní opět stránka nomelcoin.ic, na IC darkwebu pak najdeme i nějaká automatická tržiště.

 

Těžba

Za 220 000 Kč si v každém obchodě s elektronikou budete moci zakoupit "mining rig" (stroj na těžbu kryptoměn). Ten je samozřejmě dost velký a těžký, proto také zabírá spoustu místa v inventáři hráčům i vozidlům. Cena je samozřejmě dosti vysoká (má tak limitovat zájem), proto zkuste kouknout také po inzerci, zda si nějaký hráč těžbu nerozmyslel a neprodává rig levněji.

https://cdn.discordapp.com/attachments/535893702330286118/851119693368524810/unknown.png

Jakmile si jej doma rozbalíte, stačí nastavit přístupový klíč, pomocí kterého budeme tento rig (nebo i více rigů zároveň) ovládat na stránce mining.ic, tam si také nastavíme do jaké peněženky chceme dostávat odměny a zda chceme nebo nechceme být součástí mining poolu.

https://cdn.discordapp.com/attachments/535893702330286118/851120192591233074/unknown.png

Zatím jediným takovým poolem je ncpool. V poolu sdružujete svůj výpočetní výkon společně s ostatními účastníky a zvyšujete si tak šanci na ověření blocku. Pokud block ověří pool, pak účastníci poolu dostanou zlomek odměny dle počtu strojů v poolu (o odměnu se dělí mezi sebou a všichni tak dostávají menší odměny, ale častěji). Pokud však budete těžit sami za sebe (bez poolu) a podaří se vám block ověřit, získáváte celou odměnu z blocku pro sebe (to se vám však pravděpodobně podaří méně často).

 

Zisk z těžby (odměny)

Před koupí rigu je také důležité si ujasnit, zda se taková těžba vlastně vyplatí. Stejně jako v realitě (ačkoliv to vypadá jako obrovská mašina na peníze) je návratnost této investice pomalá a hlavně musíte mít i štěstí. Narozdíl od reality se zde však hardware neopotřebí a tak se jedná o dlouhodobou investici. Počet odměn a blocků je odvozen od množství transakcí. Ačkoliv existuje block reward (0.1 NC) a je možné, že se jeho hodnota ještě změní (dle testování přímo na serveru a korekce), většina odměn je závislá právě na poplatcích z transakcí. Abych to přirovnal k realitě, je to asi jako když kryptoměna prošla tolika iteracemi halvingu, že už poplatky za převod tvoří větší incentive k těžbě, než samotný block reward. Tohle a spousta jiných konfigurací a rozhodnutí kolem nového updatu jsou utvořeny zcela záměrně, prostě jsem musel vytvořit falešnou (ale uvěřitelnou) kryptoměnu přesně na míru toho, jak funguje náš server, naše ekonomika a komunita. Důležitým poznatkem však je, že čím více lidí těží, tím méně je odměn pro každého.

 

Změna hodnoty

Spousta různých parametrů (prakticky všechno co s kryptoměnou jakkoliv souvisí) ovlivní kurz. Skript obsahuje super-tajný magický algoritmus, který se o tohle všechno postará a hodnota NC se bude měnit každou hodinu. Vývoj ceny NC samozřejmě bude časem dostupný někde na IC internetu (to ještě doplním).

Třeba se vám podaří chytře zainvestovat, nebo naopak přijdete o veškeré úspory. Nikdo neví, jak se cena bude vyvíjet, tak opatrně a hodně štěstí.

 

EDIT: Aktualizace je již plně vydaná na serveru.

Zeintar

Hráč

49
7.6.2021 08:11

Pojede mining rig sám 24/7, nebo pouze, když bude hráč na serveru?

7.6.2021 08:36, naposledy upraveno 7.6.2021 08:37 uživatelem Rataj

@Zeintar Mining rig poběží 24/7 (pokud je zapnutý). Takže pokud ho nevypneš (nebo ti ho někdo nevypne), tak poběží i když na serveru nejsi. Důležité je ale připomenout, že vydělávat odměny nebude v nějakých pevných intervalech a 24/7, ale pouze když budou transakce k ověřování a když se ti podaří být tím, kdo ověří block, nebo součástí poolu, který jej ověří.

7.6.2021 15:07, odstraněno 7.6.2021 16:31 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

izerman

Hráč

15
13.6.2021 18:27

@Rataj Pokud přerušim těžbu tím že přeskočim z nějakého poolu na samostatnou těžbu a pak se zase vrátím do poolu kde jsem byl zůstane mi někde uložena měna kterou jsem natěžil když jsem přestoupil nebo se to celé zruší ? Když změnim pool ?

Petriik1

Hráč

32
13.6.2021 18:32

@izerman všechny vytěžené Nomelcoiny se ti ukládají do peněženky, takže není možnost, jak přijít o výdělek.

izerman

Hráč

15
14.6.2021 14:05

Neplánuje se v budoucnu navýšit kurz? Vím že chcete aby to neničilo ekonomiku serveru a tak a aby to nedělal hned každý protože by věděl že se z toho dá vydělat, ale 10350 nejvyšší kurz je hodně malý neplánujete někdy kurz navýšit aspoň na 15-20K při čemž by byla menší šance že by se ten kurz na tolik vyšplhal ? Aby na sebe vydělal jeden rig který stojí 220K bude trvat měsíce, protože za 2 dny 12 rigů nenatěžilo ani 1NC. Myslím si že kdyby se zvýšila cena na vyšších kurzech že by to tolik ekonomiku serveru nepoškodilo, protože za 1 hodinu se dá vydělat 100 tisíc klidně bez problemu v klidu nějakou prací a stroj za 220 tisíc za 2 dny nevydělá ani 10 tisíc ( ne jeden rig cca 12 rigů dohromady ) Myslím že by na zvýšení alespoň na 15-20K se nic skoro nezměnilo, pokud by rychlsot těžby byla stejná jako je teď.

14.6.2021 20:07, naposledy upraveno 15.6.2021 14:19 uživatelem Rataj

Jak jsem již reagoval v jiném příspěvku, neexistuje žádný "10350 nejvyšší kurz," stejně tak neexistuje ani to, že bychom snad plánovali navýšení nebo jakoukoliv jinou změnu kurzu. Kurz řídí algoritmus, který v něm odráží různé aktivity trhu. Pokud bude mít kryptoměna (resp. ten algoritmus) "důvod" vystoupat třeba na 1 NC = 250'000 Kč, tak tam vystoupat může. Základem je nabídka a poptávka, už z toho lze trochu predikovat (i ovlivňovat) kurz, ale samozřejmě hrajou roli i další věci.

Těžba je opravdu málo výdělečná, to je pravda, ale není tomu kvůli kurzu, ale kvůli tomu, že hodně lidí těží a málo lidí platí. Přesto zvažuji navýšení block reward. Kurz však nijak umělě navyšovat nebudu, kurz si žije svůj život dle toho, co se kolem kryptoměny na serveru děje.

EDIT: Block reward byl navýšen na 0.5 NC!


Powered by LeoSight IFS
LT~110

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo