Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Protesty proti PSA


14.6.2021 15:50

Dobrý den, hráči a hráčky.
Dnes jsem se rozhodl, že zde rozeberu jedno téma, které mne posledních pár dní celkem tíží. Rozmohl se nám zde totiž takový nešvar. 
V posledních dnech se totiž čím dál častěji na serveru objevují protesty proti PSA, nebo alespoň tak tomu hráči říkají. Proti protestům jako takovým snad ani výhrady nemám, nebudu tudíž tento příspěvek rozebírat z IC hlediska, navíc by to sem ani nepatřilo. Problémy s těmito protesty jsou převážně týkající se pravidel.


Je tu totiž hned několik pravidel, která jsou během těchto protestů pokaždé porušována a pak to má katastrofální důsledky, většinou se z akce objeví minimálně dva bany a pokaždé tam snad bylo i CK, ačkoli předpokládám, že s tím CK hráč předpokládá. Po zabanování hráčů se pak logicky půlka akce voidne a my z toho nemáme nic, než ztracený čas. Co je tedy špatně?


Asi největším problémem ze strany hráčů je Fear RP. Tedy, vlastně není, protože tam doslova žádné není. Hráči běhají před PSA stanicí, mlátí policisty vlajkami, vibrátory a bůh ví, čím dalším ještě Jakmile policista míří na hráče zbraní, jako by žádné pravidlo o RPení strachu neexistovalo. Hráči mají ICly akorát, lidsky řečeno, plnou hubu keců, ideálně se ještě dohadují OOC, ale že by RPili strach po tom, co na ně míří byť jeden policista brokovnicí, to už se neděje. V tuto chvíli už je celý protest bezpředmětný, pokud chceme dělat podobné akce, musíme se řídit pravidly. Během neRPení strachu se totiž na dané hráče posílají reporty, RP pak trvá ještě třeba deset minut a pak se další hodinu dohadujeme v OOC chatu za přítomnosti administrátora, jak to celé vlastně bylo.


Dalším, dost podstatným problémem, je zakládání fresh postav za účelem protestu, kdy hráč většinou počítá, že ta postava stejně dostane CK. Proč je to problém? Podívejme se na to.
Představte si, že se na serveru objevují postavy, které mají doslova nula hodin. U takové postavy se předpokládá, že je ve městě nová, ještě to nezná. (Nepočítám atmosferické postavy skrze character pass, protože absolutně pochybuju o tom, že by to kdokoli měl zakoupené.) A může mi tedy někdo vysvětlit, jak taková postava může jít protestovat proti PSA a vyřvávat, že Jeffrey Scott je nacista a komunista? Jeden hráč byl vcelku originální, když kvůli tomu měl problém s adminem, tvrdil, že se to jeho postava dočetla na internetu. 
Takže si vlastně hráč založil postavu, která se po příjezdu do města podívá na internet a pak jde protestovat.
Hezké, že?


Následuje moje milované pravidlo, pravidlo jedna.
"Hráč je povinen hrát RP stále a to v souladu s pravidly serveru. To znamená, že po celou dobu hry se pohybuje v IC světě. OOC situaci může vytvořit pouze člen AT."
Všimněte si poslední věty. Copak se asi děje při takových protestech? Hráči se okamžitě začínají dohadovat o tom, jestli někdo někoho střelil, jestli je to povolené RPit tak nebo tak, ideálně si tam ještě nadávají. Prostě takový normální den na Skimu. Z tohoto hlediska by protest mohl být pořešený tak, že by na celou situaci dohlížel AT, protože během spamu v LOOC, spamu /me a /do a IC chatu se prostě admin ztrácí, když jde opožděně řešit reporty z protestu.


V poslední řadě už jsou zde jen unikátní záležitosti, ty se ale dějí pravidelně i mimo protest. Například nedávno nás hráči osočovali z toho, že jako PSA máme dostat všichni ban, protože jsme stříleli před PSA stanicí. Tím údajně provokujeme PSA a hlavně střílíme v GZ. Nic jako GZ na Skimu neexistuje, na to upozorňuji rovnou. Pokud se hráči chtějí ohánět cop provokingem, mohli by si nejdříve zamést před svým prahem, protože sprejovat budovy před PSA, mlátit do aut PSA, střílet u budovy PSA, driftovat před budovou PSA atd., to už by se jako cop provoking dát bralo. Mimo jiné taktéž pravidlo sedm, které nám říká, že "V přítomnosti NPC (např. prodavačů nebo hlídačů) a v okolí bezpečnostních kamer je zakázáno napadání a unášení ostatních hráčů. NPC jsou také postavy v IC světě a zavolali by policii, vyjímkou jsou NPC provozující ilegální činnost (např. dealeři drog a obchodníci u nelegálních převozů)."


Pár slov na závěr...
Rozhodně zde nehaním pouze protestanty, co se týče porušování pravidel, na vině je mnohdy samozřejmě i strana druhá. Ovšem můj příspěvek se týká pouze toho, co by se ze strany těchto protestantů mohlo změnit, abychom někdy alespoň jeden protest dotáhli do konce. Pakliže protestanti začnou řádně ctít pravidla, která jsou dána, a nebudou se o nich dohadovat v LOOC, kde je to absolutně bezpředmětné, může se nám zadařit krásný protest. 
Ačkoli jsem řekl, že zde nebudu řešit protesty z IC hlediska, jednu malou drobnost zde mám, ale týká se i OOC.
Když děláte ty protesty, všimněte si, že se většina hlídek PSA objeví právě tam. Na co tím narážím? Pokud se v tu chvíli stane něco závažného, kde bude skutečně potřeba výjezd jednotky, pojede tam někdo jen s velkými obtížemi, protože sklidnit ten chaos způsobený protestanty není jednoduché, pokud tedy půlka z nich nedostane ban. Pokud tedy chcete dělat tyto protesty, myslete taky na to, že i vy napomáháte tomu, že se na váš 911 call nikdo neozval. Pro méně chápavé, já tu netvrdím, že to je vyloženě vaše vina, všimněte si vazby "i vy napomáháte".


Pokud k tomu má kdokoli co říct, rozhodně se tomu nebráním, třeba na to mám jiný pohled, než mají ostatní. Rád se nechám poučit, případně rád rozeberu tuto problematiku v komentářové sekci. Taktéž pokud je zde ze strany PSA cokoli, co by chtěli dodat, samozřejmě mají prostor, diskuze je otevřena všem, kteří k tématu mají co smysluplného říct.



Powered by LeoSight IFS
LT~39