Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Komunikace přes státní vysílačku (/dep)


16.6.2021 19:44

Ahoj!
V poslední době na mě dolehla nějaká spisovatelská chvíle, přidávám sem snad každý den něco, abych pomohl hráčům osvětlit problematiku čehosi, na co zrovna píšu příspěvek. Dnes tomu nebude jinak, podíváme se na častý problém, který se vyskytuje mezi IZS, konkrétně tedy komunikaci přes státní vysílačku.
Dlouhou dobu se tento problém dal řešit IC cestou, nedávno byl ale za komunikaci ve vysílačce udělen ban, protože se to vylučovalo se zdravým rozumem. 
Zprvu mi bylo fuk, jak se přes vysílačku komunikuje, ovšem začal to řešit Metyu a postupem času mi došlo, že má vlastně pravdu, pojďme se tedy podívat, co konkrétně je špatně.


Monogramy

Pokud se chcete domluvit přes státní vysílačku, není to zas tak složité. Stačí se identifikovat a popsat svůj problém/požadavek. Bohužel spousta lidí neprojde už první částí - identifikací. 
IZS v současné době pojímají snad přes 70 postav, pokud tipuji správně podle počtu PSA a ZZS. Mezi těmito postavami se mnohdy mohou najít shodné monogramy, tudíž zde nastává první kámen úrazu, když se někdo identifikuje pod monogramem. Další problém je, že ve vysílačce by se mělo jednat jménem instituce, za kterou jednáte, tedy PSA, KS, ART, ASA, GOV, ZZS, HZS. Teď jsem snad vyjmenoval veškeré platné instituce, jimiž se můžete identifikovat. Někteří to pochopili alespoň z části a přestali používat svůj monogram, namísto toho příjmení. Dělal jsem to taktéž, ale vím, že je to stejná volovina.


HZS civil

Tak, tohle mě udivuje asi nejvíce. Od jaké doby si mimo službu nosí postavy s sebou státní vysílačku? Ono o to mi ani tolik nejde, větším problémem je, že ani v realitě nejedná každý člen IZS skrze státní, většinou jsou k tomu osoby pověřené. Zde je uplatněna výjimka, alespoň já tomu tak mám u ZZS, že mluvit mohou i záchranáři, pokud není zrovna dostupná vyšší hodnost. Ale i přesto, nikdo není oprávněn využívat státní vysílačku k hlášení. Od toho slouží frakční vysílačky, skrz ně jde informovat kolegy ve službě a ti mohou informovat přes státní, případně je tu ještě jednodušší řešení, máte telefon. Ale já vím, lenost. Převážně je tohle problém IC, na druhou stranu se zamyslete nad tím, zda byste vůbec někdy nosili státní vysílačku s sebou kamkoli, kam jdete.


Dohady přes vysílačku

Tak, tohle je oficiálně největší problém. A přesně kvůli tomuhle padl za státní vysílačku ban. Skutečně nejsem toho názoru, že by se v realitě IZS složky dohadovaly, ať už slušně nebo vulgárně. Panuje snad nějaká profesionalita. Ano, nemohu vše srovnávat s reálným životem, ale RP IZS složek by mělo jít příkladem ostatním hráčům, zatím si ale přes státní děláme slušnou ostudu. V realitě by se asi těžko stalo, že by někdo nedojel na místo události, případně na místo, kde je potřeba. Na Skimu je to problém, protože nikdy není dostatek IZS hráčů online, aby mohli vyhovět požadavkům všech. V tu chvíli nastává situace pasivního RP, minimálně složek ZZS a HZS. Pokud jste toto doposud nevěděli, přesně tady máte důvod, proč je totální nesmysl psát do státní vysílačky věci typu:
"Ku*va zvedněte tu svojí p*del a dojeďte sem!"
"Tak si dopijte to kafíčko, my si počkáme."

a tak dále.


Pokud máte nějaké vlastní, smysluplné argumenty, budu určitě moc rád, pokud rozpoutáte diskuzi v komentářích, minimálně u někoho z PSA je mi jasné, že se vyjádří. Poprosím o slušné vyjadřování, pokud jsem já napsal něco, co nedává smysl, určitě mě na to upozorněte, případně mě v něčem doplňte. 

Přeji krásný zbytek večera.


16.6.2021 20:29
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
Rataj udělil za tento příspěvek varování: Pravidlo č.10

Borwyx

Hráč

15
16.6.2021 23:41

Ano, v tomhle máš určitě pravdu. Také jsem se dohadoval v department, což byla hloupost. Uvědomil jsem si, že toto chování je nepřípustné.


Powered by LeoSight IFS
LT~36