Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Řešení situace, kdy se hráč vyhýbá IC problémům OOC porušováním pravidel


Holub

Hráč

46
22.6.2021 11:32, naposledy upraveno 23.6.2021 00:44 uživatelem Holub

Toto vlákno vzniklo především jako reakce na jistého hráče, kterého zde nechci jmenovat. Skutečnost je ale taková, že není ani první, ani poslední (byť se přiznám, že právě situace, která nedávno nastala, byla hlavním zdrojem inspirace pro tohle vlákno). Malá poznámka (kterou zde doplňuji v průběhu) - toto vlákno je psáno z mého úhlu pohledu a na základě toho, co o dané věci vím.

Abych vám nastínil situaci - máme zde hypotetickou RP akci, kdy dojde k relativně čistému únosu (dotyčná osoba měla jednu cestu jak najít stopy k tomu, kdo to byl - nevyužil toho). Dotyčný je většinu času v bezvědomí, únosci mají masky (jeden z nich plynovou) a celé to zatím vypadá v pořádku. Když se unesená osoba probrala, byla seznámena s "CK podmínkou". Zde je vše v pořádku. Problém nastal v okamžiku, kdy unesená osoba začala s porušováním pravidel - metabaiting, metagaming, non-injuries (běhání se zlomenou nohou, s největší pravděpodobností i se stahovacími páskami na nohou) a kdo ví co dalšího. Především ignorací prvních dvou pravidel udělal dotyčný hráč z čistého únosu naprostý shitstorm, kde nejenom nějak záhadně zjistil identitu únosce (argumentace, že ho poznal i přes plynovou masku je dodnes klenot), ale také přišel i na vozidla se kterými se to stalo (byť tedy nemá jak si to zapamatovat, neboť upadnul do bezvědomí právě v daný okamžik). Long story short - z pečlivě plánované RP akce vznikl shitstorm vlivem porušení pravidel ze strany daného hráče, který má v tuhle chvíli vcelku krátký ban a pak si na server přijde s úsměvem na tváři, pač se vlivem shitstormu, který svým porušením pravidel způsobil, celá akce voidnula.

 

Zní vám to povědomě? Nejde o prvního, ani posledního hráče, který se vyhýbal IC problémům touto cestou. S takovými jsem se už setkal hodněkrát a jen málokdy měla osoba, která byla po uši v problémech, koule je řešit (zde chci uvést jistého hráče, který po několika dnech RP skončil s CK vlivem nehody a utopení, za to si ho vážím, což jsem mu pak i napsal - děkuji ti @neznamy#4464 ). Co z toho vyplývá je to, že spousta hráčů si hledala cestu z IC problémů právě porušováním pravidel, čímž těžce ničí RP ostatním hráčům, demotivuje ostatní hrát slušné RP a za to je pár dní banu jednoduše málo (ideál, když u toho zničí RP natolik, že z toho vznikne chaos, který lze už jen voidnout). Jednoduše to kazí hru hlavně těm, co si u RP akce dají s něčím práci a respektují pravidla. A to je něco, co by se nemělo dít.

Co tedy navrhuji? Krom samotného banu dořešit RP situaci, ve které "poškozený" hráč víc než znatelně hledá cestu skrze OOC ban, dohráním RP akce s členem AT - klidně i s nejhorším možným scénářem pro daného hráče v rámci celé RP akce (aby si z toho podobní debílci, co tohle dělají, z toho odnesli ponaučení). Zamezí se tím událostem, které nám tady předvedl a hlavně by šlo o těžkou páku v podobě pravidel, pač by už hráč svým záměrným ničením RP nezískal jenom ban, ale i nejhorší možný scénář v rámci dané RP akce (což je pro takové lidi daleko větší a víc férový trest než jen samotný ban). Chceš se z toho dostat lépe? Hledej si cesty IC, nebuď debil a hrej v souladu s pravidly. Chceš být debil a vyhýbat se tomu skrze OOC tresty? Užij si ban a do toho strach z toho, že RP, ze kterého jsi se takto snažil dostat, skončilo pro tebe hůř než kdyby jsi to férově dohrál.

//EDIT - Doplněno.

S dotyčným hráčem jsme i danou situaci probrali. Vzhledem k jeho férovému přístupu v rámci PM jsem si dovoli jeho jméno vycenzurovat. Taktéž bych rád podotknul, že sám byl v podobné situaci a že s tím, proč tohle vlákno vzniklo, souhlasí.

Adiko

Hráč

39
22.6.2021 14:05, naposledy upraveno 22.6.2021 14:07 uživatelem Adiko

@Holub ono je dobrý házet špínu na druhé, to chápu u tebe, trošku i souhlasím z touhle stížností/návrhem.  Co tak se pak podívat na tvého oblíbeného kamaráda Falconeho a.k.a Schitzu? Vím že tohle je návrh / stížnost na jiného hráče ale taky by se hodilo hledět i na sebe, díky. 

Holub

Hráč

46
22.6.2021 14:21, naposledy upraveno 24.6.2021 12:51 uživatelem Holub

@Adiko Sám jsem zmiňoval v návrhu od Flyera (který vznikl jako reakce na to, co se pak ten večer stalo vlivem toho všeho), že Schitzu tam měl skončit s CK. Minimálně mně to takto přišlo. Rozhodnutí ale nebylo na mně, bylo na těch výše. Navíc jsem v příspěvku uváděl, že ačkoliv hlavní motivace k řešení celé věci byl právě přístup Davídka, tak nebyl ani první, ani poslední, kdo něco takového udělal. Má to být jako pojistka proto, aby se už nic podobného neopakovalo a to bez ohledu na to o koho jde. Kdyžtak ještě příkládám část odpovědi, kterou jsem uvedl ve vlákně od Flyera.

....JENŽE pravidla mu (Schitzovi) umožnili skrze jejich mezeru z toho vyjít ještě dobře (byť tedy na začátku padaly scénáře ohledně možného CK, na kterém bych i přes kamarádství s daným hráče s největší pravděpodobností trval). 

(https://leosight.cz/forum/topic/5603)

 

Ad hledět i na sebe - hodím ti tady záznam RP (z dané voidnuté RP akce), když jsem do toho byl zapojený já. Jestli zde najdeš nějaké pochybení z mé strany, tak klobouk dolů (zní to egoisticky, ale je to tak, když jsem během toho "blitz playe" hrál větší injuries než Davidek i když bych z toho vyváznul lépe než on). Ostatně bych řekl, že málokdo by si s tím dal takovou práci.
Hodil jsem to chronologicky do playlistu tak, jak se všechno událo. Začalo to nitrem, končí to druhým pokusem o jeho únos. Kdyby někdo chtěl, tak tady můžu hodit i ten první pokus.

https://youtube.com/playlist?list=PLt-_KPc0bhzYY0EcfUEHZI9oBOXq5fLEX


Davídek dostal za svá pochybení ban, tím pádem za ně dostal trest (a je v tuhle chvíli jedno, jestli se jednalo o něco, co dělal za tímto úmyslem, nebo ne). Bohužel sám ze své zkušenosti vím, že je celá řada lidí, co tohoto přístupu zneužívají proto, aby se tomu ICčku vyhnuli právě tak, aby to vlivem jejich banu skončilo voidnuté. To je to, co chci změnit.

22.6.2021 14:34, odstraněno 22.6.2021 14:35 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
22.6.2021 14:39

Cibule nasekáme na menšie kúsky a restujeme v kotlíku za občasného miešania na roztopenej bravčovej masti. Ochutíme soľou, celým čiernym korením a bobkovými listami. Strúčiky cesnaku rozpučíme čepeľou noža, nakrájame nadrobno, pridáme k cibuli a prikryjeme pokrievkou. Keď je cibuľa do sklovita opečená, pridáme mäso a restujeme ho, pokým sa nezatiahne. Potom ho ochutíme mletou paprikou, premiešame a ešte chvíľu restujeme. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, dochutíme soľou, podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou. Po približne 20 minútach pridáme na menšie kúsky nakrájané umyté papriky a paradajky. Guláš dusíme pod pokrievkou domäkka. Na  záver dochutíme majoránkou.

Dobrú chuť.

FLYER udělil za tento příspěvek varování: Off-topic

Powered by LeoSight IFS
LT~79

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
4053 Kč / 9200 Kč

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: MrKys (1600Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
MartasHyper

67Kč včera v 20:39

kendi

40Kč včera v 14:53

vitoo

250Kč včera v 12:46

Nejnovější uživatelé
DomcaKnight

Registrován 4.5.2024

JonY

Registrován 4.5.2024

sKuffey

Registrován 4.5.2024