Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Návrh zákona - Zákon o policii


29.9.2019 13:02, naposledy upraveno 1.10.2019 13:57 uživatelem Rataj

Tento návrh se ještě připravuje a nebyl podán k posouzení

Vláda San Andreas

Návrh zákona č. 4/2018

Zákon o policii

ze dne 29.9.2019


Autor: Nathan Durant (RSA)

 

Hlava I.

Postavení a činnost policie

§1  Policií je rozuměna instituce Policie San Andreas se sídlem na ulici Policejní, č.p. 83; PSA - Centrála Los Santos. Jedná se o jednotný ozbrojený bezpečnostní sbor. Dále též jen „policie.“

§2  Policistou je rozuměn každý příslušník instituce Policie San Andreas a nikdo jiný.

§3  Policie působí na celém území San Andreas.

 

Hlava II.

Organizační struktura policie

§4  Nejvyšším představitelem policie je Ministr vnitra a spravedlnosti, není však jejím příslušníkem. Zodpovídá se mu policejní plukovník, který policii vede.

§5  Policie funguje na základě tohoto hodnostního rozpoložení sestupně: plukovník, podplukovník, major, kapitán, nadporučík, poručík, nadpraporčík, praporčík, strážmistr, rotný.

 

Hlava III.

Povinnosti policie

§6  Policista je povinen řešit každé porušení zákona a zabývat se i podezřením.

§7  Policista je povinen dodržovat veškeré postupy a další povinnosti napsané v příručce policisty, kterou publikuje a pravidelně reviduje vedení Policie San Andreas.

§8  Policista je povinen přečíst práva osobě, kterou uzavírá do vazební věznice.

 

Hlava IV.

Pravomoci policie

§9  Policista je oprávněn zadržet a zamezit pohyb osobě, která porušila zákon, nebo je z takového činu obviněna. Takto zadrženou osobu může policista prohledat, předvést na stanici i vyslýchat.

§10  Policista smí k zadržení užít donucovacích prostředků, pokud se pachatel brání zadržení.

§11  Policista smí osobě zabavit jakékoliv nelegálně držené předměty.

1.10.2019 10:38, naposledy upraveno 1.10.2019 15:39 uživatelem Awoo

Faktická a gramatická poznámka k hlavě IV. - Pravomoce policie , §9 Policista je oprávněn zadržet a zamezit pohyb osobě, která porušila zákon, nebo je z takového činu podezřena. Takto zadrženou osobu může policista prohledat, převést na stanici i vyslýchat. 

 

Domnívám se, že správný tvar je "Pravomoci policie" , zároveň bych se vyvaroval použití slova "podezřena" a nahradil jej slovem "podezřelá". Dále slovo "převést" je dle mého názoru použito nesprávně. Pokud by policista měl zadrženou osobu transportovat na stanici vozidlem, poté by mělo být použito slovo "převézt". Dle mého názoru, nejlépe hodící se slovo pro blíže nespecifikovanou formu transportu osoby na stanici, je slovo "předvést" .

 

- Ace Heart, jednatel OSSA

1.10.2019 14:01, naposledy upraveno 1.10.2019 14:01 uživatelem Rataj

Návrh ještě není dokončen a podobné úpravy rozhodně přijdou na řadu na závěr, tedy před podáním návrhu. V každém případě jsem dané části poupravil, některé podle připomínek, některé ještě jinak.

 

Nathan Durant, RSA


Powered by LeoSight IFS
LT~24