Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Chyba při psaní /me?


13.7.2021 22:55

Zdravíško, pojďme se pozastavit nad jednou menší chybou, kterou dělá- až překvapivě dost lidí...
Trusted playeři, helpeři, dokonce i někteří admini- A o co vlastně jde?
Je to malá blbůstka při psaní /me, ukážu to na několika příkladech:

/me zasmála se
/me sedla si
/me dala ji pěstí

Může vám to přijít normální. No, pojďme se ale podívat, jak to vypadá, když zahrajeme takové /me:

✪ Scarlett Blackburn zasmála se.
✪ Scarlett Blackburn sedla si.
✪ Scarlett Blackburn dala ji pěstí.

Možná už vidíte, na co narážím. Jestli vám to opravdu přijde jako normální /me, tak si ukážeme jak by to mělo být napsáno správně:

/me se zasmála
/me si sedla
/me ji dala pěstí

No a tady už vám je jistě jasné, o co mi jde. Celý to je o tom "se", "si", "ji", a podobně. Jednoduše si zkuste při každém psaní /me prvně představit jméno vaši postavy, a potom až akci. Takhle to vypadá správně ve hře:

✪ Scarlett Blackburn se zasmála.
✪ Scarlett Blackburn si sedla.
✪ Scarlett Blackburn ji dala pěstí.

Nečekám, že to po přečtení tohohle topicu začnete psát správně. O co vás ale žádám je, aby jste si tuto chybu aspoň uvědomovali. Je to sice malý detail, ale celkem to kazí dojem... Já děkuju těm, co si to přečetli, a předem děkuju i těm, co na tohle budou dávat pozor, a případně upozorňovat ostatní o téhle běžné chybě, kterou dělají dokonce i ti admini.

Přeji hezký zbytek dne :)

Helter

Hráč

15
13.7.2021 22:59

ice udělil za tento příspěvek varování: 19) Je zakázáno se nadbytečně vyjadřovat k přihláškám do AT, stížnostem, žádostem o vytvoření frakce a žádostem o unban, jestliže nemáte s daným tématem nic společného, nebo není váš příspěvek dostatečně předmětný a směřující k tématu.
13.7.2021 23:02

Je to píčovina nípat se v takových maličkostech, ale ono to fakt vypadá ošklivě. Ještě když napíše první písemenko velkým.


Powered by LeoSight IFS
LT~68