Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Tisková zpráva 22.7.2021 - Likvidace zabavených zbraní


22.7.2021 11:05

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

POLICIE SAN ANDREAS - TISKOVÁ ZPRÁVA


Dnes byla dokončena likvidace 269 střelných zbraní, které byly užity k trestní činnosti anebo byly drženy bez platného zbrojního průkazu. Jedná se o zbraně, které naši policisté zabavili v období od 25. prosince doposud. Ze statistického hlediska by se dalo říci, že jsme za tu dobu v průměru zabavili každý den alespoň jednu zbraň. A to hovoříme pouze o zbraních, které byly uskladněny ve skladu zabavených věcí - tam umisťujeme především zbraně, které bylo potřeba uchovat k dalšímu vyšetřování; některé zbraně (především při nalezení ilegálních skladů) byly likvidovány okamžitě a jejich přesná čísla nemáme.

Sklad zabavených věcí na policejní stanici v Montgomery se stal spíše jen skladem zbraní a prakticky jsme naplnili jeho kapacitu. Proto bylo na čase zbraně zlikvidovat a uvolnit tak místo ve skladu.

Množství ilegálně držených zbraní je v San Andreas velký problém, stejně tak jako násilná trestná činnost - její četnost se za poslední měsíc snížila, avšak stále tvoří značně velkou část zločinů v našem státě. Nejčastější jsou ozbrojené loupeže, ty se týkají obchodů, bank, ale také řidičů kamionu. Právě kvůli častému přepadávání kamionů posílíme hlídky na dálnicích. Obecně pak pro snížení množství ilegálně držených zbraní budeme provádět více namátkových kontrol a zvýšíme počet členů kriminální služby, která odhaluje organizovaný zločin - ve kterém se vyskytuje největší množství těchto zbraní.

Dalším častým případem je zakoupení zbraní s platným zbrojním průkazem a jejich následný prodej. Takové případy však dokážeme velice efektivně řešit, jelikož každý prodejce zbraní je ze zákona povinen evidovat každý prodej a dopadení takových pachatelů je obvykle otázka jednotek dní.

Řádně registrovaných a legálně držených zbraní je v San Andreas 140.

za Policii San Andreas,
kpt. Einar Wyatt


Powered by LeoSight IFS
LT~26