Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Tohle snad nemyslí vážně. 🤦🏻‍♂️(DOBROVOLNÉ!)


DnOndra

Hráč

50
6.8.2021 14:34, naposledy upraveno 6.8.2021 20:54 uživatelem DnOndra

                                        Nechuťárna od Nadace TV NOVA, (koho to nezajímá, tak rovnou může odejít)

Odkazy:  https://www.facebook.com/KontoBARIERY 
             
https://www.nadacenova.cz/o-nas/uvodem
             
((video, které si pusťte, jestli vás to zajímá a chcete o tom vědět mnohem více. https://www.youtube.com/watch?v=WyiuF_grIdU&t=3s ))


Opět vás zdravím, tentokrát nepřicházím se žádným návrhem, ale s příspěvkem na dobrou věc. Jestliže jste viděli už video, které je v odkazech tak vám to tu nemusím úplně vysvětlovat, je to v tom videu všechno vysvětlené do podrobna. Dále jsem vám tam hodil odkazy, na stránky co je nadace nova, a taktéž KontoBARIERY kteří tohle odhalili, a ověřili si tyto informace ze svých zdrojů.

Teď vám tak nějak popíšu, co dělá nadace TV nova.
 
      Nadace nova pomáhá malým nemocným dětem do 18 let. Pomáhají dětem kteří jsou opravdu vážně nemocné, a vyžadují každodenní péči kterou rodiče opětují. Pomáhají hlavně v České Republice a někdy výjimečně v zahraničí, což je krásné, milé apod. 

Co se tedy odehrálo ? 


Česká šampiónka Jana Czeczinkarová darovala vozidlo nadaci Nova TV, která to darovala rodině nemocného dítěte se jménem Honza, a rodině Švejdům. Honzík má Angelmanův syndrom, pro ty kteří nevědí co to znamená.. Ve skratce, nechodí, nemluví apod. Vozidlo bylo darováno z důvodů, aby se mohli lépe postarat o Honzíka a jezdit s ním na rehabilitace.

Tak, to máme první věc za sebou, ale co je na tomto špatně ? Na tomto je špatně to, že je to
celé lež. Vozidlo nebylo DAROVÁNO, ale pouze ZAPŮJČENO na dobu tří měsíců. Rodiče doufali že to Honzíkovi pomůže, naopak.. Honzíkovi to moc nepomohlo. No, dobře, uplynula nějaká ta doba a vozidlo jim bylo tedy odebráno, rodina Švejdů zjistila že bez auta to prostě nepůjde dál. Takže, poprosili KontoBARIERY aby jim s tímto pomohli, a aby udělali finanční sbírku pro nové vozidlo. 

Většina lidí to nevěděla, že vozidlo bylo pouze zapůjčeno, a teď se přesuňme na reakce lidí pod příspěvkem.


Dále vyjádření pana Švejdy (otec dítěte).  


Proč tohle téma vůbec píšu ?

1) Od nadace TV Nova mi to příjde jako ubohost, zajímalo by mě.  Jaký bez mozek si myslel, že mu tohle prostě projde a nikdo na to nepříjde. Bylo by dobré, kdyby se tohle začalo nějak řešit, a nikoliv aby to prošlo bez povšimnutí.

2) ((UPOZORŇUJI! Není to povinné kdyby se přeci jen nějakej chytrák našel...)) Teďka taková jiná věc, věřím v to že tu jsou nějaký lidé, kteří se o toto zajímají a chtěli by tomuhle Honzíkovi pomoct, proto můžete přispět nějakým penízkem, i kdyby to mělo být deset korun českých tak to té rodině dost pomůže.  Já sám mám v plánu nějakou částku přispět.  (( https://www.kontobariery.cz/Pribehy/Komu-muzete-pomoci/Lazne-pro-Honzika?fbclid=IwAR0X6WjCiUCpMEcusq-Z4mhqOR-OWH7COU1CIs6ZBdapAxtFmXnd4h11-4c ))

Všichni, co přečetli tento příspěvek tak za moje “gramatické chyby” se omlouvám, jsem docela rozčílený z toho, co se stalo.. Berte si ponaučení, že se tohle prostě nedělá, je to zlost, nechuťárna a kdo ví co ještě.. Rozhodně doporučuji se podívat na video které je vloženo nahoře, máte to tam více podrobně vysvětlené než jsem vám to tu popsal já. Prosím, nebuďme v této době na sebe zlý, a naopak si prostě pomáhat! 🙏🏻



Děkuji všem, co tohle téma někoho zajímá a věnovali mi pozornost. Je to diskuze, tudíž se nebojte o tom vůbec v tomhle tématu diskutovat, pobavit se o tom. 

- Ondra. 

EDIT: Po pár mediálních tlacích co nadace Nova obdržela se rozhodli doplatit veškerou částku na nové vozidlo, které bude určeno pro Honzíka, i přes ty tlaky by jste si někteří z vás měli stejnak uvědomit, že se nemáte pokoušet udělat takovou prasárnu, jako udělala nadace Nova. Můžeme být rádi, že to všechno dopadlo tak jak mělo, a ponaučení plyne takové, co psal níže Holub. 👏🏻 


Holub

Hráč

46
6.8.2021 15:02, naposledy upraveno 6.8.2021 15:03 uživatelem Holub

Svou odpověď musím z důvodu poněkud rozpolcených pocitů a názorů rozdělit. Taktéž upozorňuju, že půjde o trochu víc kontroverzní názor.

Nadace Nova a TV Nova všeobecně
Se vší upřímností mě tento dickmove ze strany TV Nova nepřekvapuje, ostatně podobně laděných misleading rozhodnutí má za svou historii celou řadu. Teď nemluvím o nadaci, ale přímo o TV Nova, byť obojí s největší pravděpodobností spadá pod jeden subjekt. Z mého pohledu je již "hezkou" řádku let TV Nova pouhopouhá parodie na televizi a to právě kvůli politice, kterou udržují a to především ve "zpravodajské" relaci TV Nova, která je jedna lež za druhou. Bohužel mám to štěstí (či smůlu), že někteří lidé v mém okolí sledují právě tuto rádoby zpravodajskou relaci, takže mám o zábavu s protiargumentací ohledně mnohých klamavých reportáží víc než postaráno. Ve výsledku mě skutečnost, že auto nebylo darováno, ale zapůjčeno, nepřekvapuje právě z toho důvodu, že u TV Nova nejde o nic jiného - lži za účelem lepší publicity. A překvapuje vás to při zjištění, že Nova je vlastně televizní ekvivalent bulvárních časopisů?

O neziskových charitativních organizacích
A zde přichází i další věc - charitativní organizace. A zde platí jedna velice jednoduchá poučka - věřte jen důvěryhodným organizacím, které již mají renomé a nemají na krku kauzy podobného typu. Bez urážky, ale věřit tomu, že Nadace Nova skutečně něco takového daruje (zvlášť při zjištění, že se skládá z podobné "elity" jako TV Nova), je hodně slepá naivita. Ostatně do dvou tří měsíců uvidíte, že skrze jinou charitativní organizaci bude rodině zajištěné vozidlo. Takovým organizacím (a lidem, kteří rodinám v takovéto situaci pomohou) patří obrovské díky a respekt.

Co to vlastně celé bylo?
Jednoduché - celé to byl tah za účelem lepší publicity, ze které vzešlo tohle (logicky, co jiného taky očekávat, že ano) a to jen díky přístupu a interní politice Novy (opět - v obojím figurují shodné osoby). Stejně tak šlo o tah za lepší publicitu pro onou českou šampionku, byť u ní aspoň trochu věřím té skutečnosti, že uvedla věci na pravou míru.

TL:DR - Cokoliv pod Novou je sračka. Pokud chcete pomoct, tak hledejte legitimní a důvěryhodné neziskové charitativní organizace.

Kenny15

Hráč

19
6.8.2021 15:26

Zkráceně, NOVA je prostě odpad společnosti. Jediné co za tu dobu co Nova existuje, tak byl nejlepší Comeback, to je snad asi jasné že? Jsou to prostě zloději, kteří patří pod Babišův holding, bo miliardář Kellner už jaksi mezi náma není. 

P.S: Seriál Co ste hasiči předběhl i Ordinaci. :)

Zeintar

Hráč

49
6.8.2021 18:24

Nečekal bych, že si nějaká tak velká korporátní firma, jako je Nova, toto vůbec dokáže dovolit. No, někdo asi přijde o práci. :D

6.8.2021 21:43

Nový UPDATE!! Nova zaplatila Honzíkovi a jeho rodině zbytek částky požadované na vybrání na webu konto bariéry, více info zde: https://www.youtube.com/watch?v=vZ1INtGsfI8&ab_channel=DeeThane


Powered by LeoSight IFS
LT~69

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
3428 Kč / 9200 Kč

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: MrKys (1600Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
LadyHope

300Kč včera v 18:16

Dexyy

500Kč včera v 18:16

FerryCZ

19Kč včera v 13:47

Nejnovější uživatelé
Matus503

Registrován 2.5.2024

Seagatexd

Registrován 2.5.2024

Stepsik

Registrován 1.5.2024