Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Co se může a co se nemůže krást?


13.9.2021 19:08, naposledy upraveno 2.11.2021 08:05 uživatelem FLYER

Zdravím vás, dost často se nás hráči ptají, co se smí, a co se nesmí krást.

A proto jsme se rozhodli sepsat zde jak to tedy je.

Základem je hlavně znalost pravidel 31, 33, a 35.

 

Co se tedy může a co se nemůže krást? 

  • Itemy na zemi mimo interiér se můžou krást všechny. Ano, je tomu doopravdy tak.

  • Itemy v interiéru:
    V interiérech se může krást všechno, co na zemi najdete.
    Platí ale jisté podmínky, dle pravidla 35 “Vykradení zamčené nemovitosti vyžaduje předem povolení administrátora, který musí akci po celou dobu sledovat. Je možné vykrást pouze zamčenou nemovitost hráče, který je online, nebo je neaktivní po dobu 14 dní a více, pokud člen AT nerozhodne jinak. V případě frakčních nemovitostí záleží na uvážení člena AT. Vykradení odemčené nemovitosti je možné bez dohledu AT. Každé vniknutí do domu a jeho vykradení musí být adekvátně sehráno, hráč musí na místě ponechat poznámku s informací o vniknutí a vykradení. Není možné vykrást trezor v interiéru (policie může zabavit nelegálně držené předměty v trezoru při domovní prohlídce dozorované GA+ a IC schválené soudem).”

  • Itemy v autě:
    V autech se může krást všechno, co tam najdete.
    Platí ale jisté podmínky, dle pravidla 33 “Vykradení zamčeného vozidla vyžaduje předem povolení administrátora, který musí akci po celou dobu sledovat. Je možné vykrást pouze zamčené vozidlo hráče, který je online, nebo je neaktivní po dobu 14 dní a více, pokud člen AT nerozhodne jinak. V případě frakčních vozidel záleží na úvážení člena AT. Vykradení odemčeného vozidla je možné bez dohledu AT. Každé vykradení vozidla musí být adekvátně sehráno a člen AT si může vyžádat logy této akce.”

  • Itemy v inventáři hráče:
    Dle pravidla 31 “Není možné okrást hráče o klíče, vlastní doplňky a termální vrtačku (ani policie ji nemůže zabavit).”
    To často lidi nechápou, jelikož nekteré předměty z online shopu padají i z beden a proto se krást mohou, pak je tu i několik dalších nejasností a proto jsme zhotovili seznam konkrétních itemů, které se krást nesmí, ale i těch, které se krást smí (samozřejmně né všechny, jen ty nejvíce diskutované).

 

Nemůžou se krást:

  • klíče: od aut, klíče od podniku, klíč od domu, ovladač od garáže, ovladač od zvedáku
  • věci z online shopu: termální vrtačka, klíč fox, klíč legendary, klíč vánoční, vlastní doplňky, frakční doplňky

 

Můžou se krást:

  • věci z beden: klíč univerzální, bedna fox, bedna legendary, bedna vánoční, všechny šátky, motorovka, helma fast mich, celoobličejová helma, anonymous maska, hokejová maska, sklo atd.
  • doklady: pas, jakýkoliv řidičák, občanský průkaz, ale i kreditní karta(i peníze z ní v případě, že zjistíte PIN), legitimace(jakékoliv frakce), IZS odznaky, psí známky, atd.

 

V případě, že nemůžete natáčet, podejte si report s žádostí o dozor člena AT.

V případě, že stále nevíte, jestli nějaký předmět můžete ukrást, zeptejte se nás ve hře v /hc, nebo se zeptejte zde dole v komentářích.

Dave323

Hráč

32
13.9.2021 19:45

Menší otázka ohledně toho PINu z karty, může se to z hráče při okrádání vymáhat např vyhrožováním apod?

13.9.2021 20:00
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
13.9.2021 20:17
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Zeintar

Hráč

49
13.9.2021 20:26, naposledy upraveno 13.9.2021 20:26 uživatelem Zeintar

Já ti nevím, @FLYER , připadá mi to jako padělek, kvůli tomuto pravidlu

31. Přepadení a okradení hráče musí být nahráváno (video může být členem AT až 7 dní zpětně vyžádáno a jeho nedodání je trestáno). Přepadávat lze pouze takové postavy, které mají nahráno více, než 10 hodin. Stejně tak i okrádající musí mít přes 10 nahraných hodin. Přepadení musí být správně RP sehráno. Není možné okrást hráče o klíče a věci z online shopu (ani policie je nemůže zabavit), to se však nevztahuje na zbraně z beden.

 

Jak píše @neznamy#3962 , toto pravidlo je přesně kvůli tomu, aby si někdo nekoupil nějakou věc z online shopu a pak aby to nějaký randomák ukradl? 

Sensei

Hráč

27
13.9.2021 20:57

Ono sme sa raz o tom bavili na TS a Rataj povedal povedal, že je to viac menej kvôli tomu, že vyššie uvedené veci si hráč vie zaobstarať aj IC cestou bez kreditov...

14.9.2021 15:39

Pravidlo ještě upravíme pro jasnější klarifikaci. Flyer sestavoval tento seznam ve spolupráci se mnou a tento seznam je oficiální. Důvod, proč se šátky a masky mohou krást (nejedná-li se o vlastní doplňky) je ten, že se tyto předměty dají běžně obstarat i v IC světě a je nesmysl rozlišovat u stejného předmětu jak k němu hráč přišel. Samozřejmě se dá i třeba termální vrtačka obstarat IC cestou, ale pro tu jsme se rozhodli ochranu zachovat, jelikož už je omezená počtem použití (resp. šancí na zničení) a jedná se o hodnotnější předmět, než jsou třeba právě ty masky.

14.9.2021 19:07, naposledy upraveno 14.9.2021 19:08 uživatelem FLYER

@Dave323 @neznamy#6054 Ano, to se může, musíte ale počítat s tím, že vám hráč může za A) lhát, a za B) si může hned v bance jít nahlásit že ztratil kartu, tím pádem se jeho předchozí karta zablokuje.

@Zeintar @neznamy#3962 Rataj vám to ve zprávě nade mnou vysvětlil.

Florian

Hráč

15
22.9.2021 00:25

Dobrý večer vespolek, chtěl bych se zeptat proč nebo z jakého důvodu nemohu nebo nemůže mi někdo sebrat klíčky od vozidla nebo nějakého domů když vlastně v realitě vám taky někdo okradne, neumím si představit že přijdu za někým a řeknu mu přepadení a on mi odpoví vy nemáte právo mi vzít klíčky :D. A odpovím mu tak se omlouvám můžete pokračovat v chůzi. Děkuji moc. ( myslím si že je to až moc omezovaní RP )


Powered by LeoSight IFS
LT~108

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: freecko (2000Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

WoT Turnaj - BO3

dnes 16:00

tootsao hledá spoluhráče na Counter-Strike 1.6 dnes v 22:00
Kdo je online?
AsiLucker

280Kč včera v 20:34

Jablkoo

154Kč včera v 17:28

rock

130Kč včera v 15:46

Nejnovější uživatelé
Adameek58

Registrován 20.4.2024

Sumakts

Registrován 19.4.2024

Dantero

Registrován 19.4.2024