Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

🔫 Zbrojní průkazy


22.9.2021 21:39, naposledy upraveno 25.3.2024 08:25 uživatelem Dzardys

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))


Jednou z nejčastějších otázek, které jsou kladeny sboru PSA, je právě systém fungování vydávání zbrojních licencí. Ideální to bude shrnout tedy jednotně do příspěvku, kde by měly být veškeré důležité informace.


Jaké typy zbrojních licencí mohu nabýt?

V současné době může občan státu San Andreas nabýt dvou typů zbrojních licencí, tedy T1 a T2, kdy pro jednotlivé licence musí splňovat specifické požadavky.


Co k vydání zbrojní licence potřebuji?

Aby vám mohla být vydána platná zbrojní licence, budete potřebovat platný psychotest vydaný psychology ze Zdravotnické záchranné služby, který vás označuje psychicky způsobilým k držení střelné zbraně, a platný doklad o zdravotní způsobilosti téže od ZZS. Dle zákona 6/2020 §12 Zbrojní průkaz nemůže být vydán osobě, která v minulosti spáchala násilný trestný čin zločin se střelnou zbraní. Zbrojní průkaz nemůže být vydán osobě, která má v trestním rejstříku záznam o trestném činu spáchaném střelnou zbraní. Ale pozor, platný psychotest, úspěšně vyplněný teoretický test vám automaticky nezařizují oprávnění k nabytí zbrojní licence. Vydání licence je na uvážení PSA.


Obecné podmínky pro nabytí a vlastnictví zbrojní licence

- čistý trestní rejstřík
- méně než 5 záznamů o protiprávním jednání v dopravě v posledním půl roce (i mimo aktuální trestní resjtřík)
- žádný záznam o porušení kteréhokoli paragrafu zákona 6/2020 v posledním půl roce (i mimo aktuální trestní rejstřík)
- žádný záznam o výkonu trestu stanoveného ZSP trvajícího déle než 20 dnů v posledním roce
- žádný záznam o maření úkolu úřední osoby, pokusu o útěk nebo útěku policejní hlídce v posledním roce (i mimo akutální trestní rejstřík)
- žádný záznam násilného charakteru v posledním roce (i mimo aktuální trestní rejstřík)
- žádný záznam zahrnující distribuci, držení nebo převoz omamných, psychotropních a dalších nepovolených látek a polotovarů v posledním půl roce (i mimo aktuální trestní rejstřík)


Jaké jsou podmínky pro nabytí T1?

- poplatek 300,000 Kč
- minimální věk 21 let
- svéprávnost
- zdravotní, psychická a fyzická způsobilost
- trvalý pobyt na území San Andreas
- odborná způsobilost


Jaké jsou podmínky pro nabytí T2?

- poplatek 1,000,000 Kč
- minimální věk 21 let
- svéprávnost
- zdravotní, psychická a fyzická způsobilost
- trvalý pobyt na území San Andreas
- odborná způsobilost
- vlastnictví licence T1
- zaměstnání u jedné z následujících složek státu San Andreas: PSA, ASA, DOCAR
(zaměstnání není vyžadováno v případě, že má zájemce pádný a podložený důvod pro nabytí této licence -> například lovecké účely v rámci důvěryhodné organizace)
- úspěšně splněná zkouška z bezpečné manipulace na střelnici pod dohledem FLU


Veškeré tyto podmínky se vztahují i na vlastníky zbrojních průkazů, v případě nedodržení kritérií stanovených výše bude fyzické osobě zbrojní průkaz odebrán.

Zbrojní licence téže nemůže být vydána dříve než 3 měsíce od podání poslední zamítnuté žádosti. Policie nevydá zbrojní licenci občanům, u nichž existuje důvodné podezření z páchání trestné činnosti, lhůtu pro potvrzení či vyvrácení tohoto podezření stanovuje na maximální dobu 30 dnů od případné žádosti ze strany podezřelého občana.


Kdo může vydávat zbrojní průkazy?

Vydávání zbrojních průkazů a následnou registraci zbraní, která je povinná pro všechny, má na starost Firearms Licensing Unit. V případě, že jdete zažádat o vydání zbrojní licence, se shánějte po FLU, nikoli po vedení PSA. V případě, že nikdo ze zaměstnanců PSA nereaguje na vaši osobní žádost o nabytí zbrojní licence, užijte následující formulář pro online registraci, následně se vám někdo z FLU ozve. Telefonáty a SMS ohledně zbrojních licencí inicializované z vaší strany nejsou relevantní.

Registrační formulář je jednotný pro registraci k nabytí ZP a registraci vlastněné zbraně.

O zamítnutí žádosti o vydání ZP bude každý občan informován prostřednictvím elektronické komunikace na adresu, jíž zadává do žádosti, a to včetně sdělení důvodů pro zamítnutí žádosti, aby mohlo dojít k jednodušší nápravě.

REGISTRACE


Powered by LeoSight IFS
LT~60