Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Výuka v období karantény.

Danielyk

Hráč

19
27.3.2020 20:38

Distanční výuka / samostudium

Jsem studentem prvního ročníku na střední škole a naše výuka je dá se říci nijaká. Konkrétněji nám učitelé posílají zápisy v prezentacích, na otázky moc nereagují, sem tam se nám na Google Classroom objeví nějaký úkol s termínem odevzdání o týden později, ze kterého dostaneme známku a to je tak vše.

Neříkám, že mi nevadí mít málo práce, ale rád bych po těchto "prázdninách" uměl vše co mám, to se ale bohužel s dosavadním přístupem nedaří, musím ke studiu používat mimoškolní weby a videa, popřípadě články. 

Zajímalo by mě:

• Jak funguje výuka u vás?
  • Změnil se za ty více jak dva týdny systém, kterým se učíte?
  • Jakým způsobem komunikujete s pedagogy?
  • Máte méně úkolů, nebo až moc a co je podle vás lepší?

Danielyk-

27.3.2020 21:47, odstraněno 27.3.2020 21:56 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
29.3.2020 16:52

Myslím, že v prváku si s tím nemusíš nijak lámat hlavu. :)

Já jsem tedy střední školu stihnul opustit, a to už před pár lety. Výukové materiály máme na Moodle. Tam píšeme i případné testy, nicméně mi nepřijde, že by měly nějaký význam (musím se přiznat, že testy na Moodle nemám rád, vždy, když můžou, vrazí mi kudlu do zad :D). Co jsme třeba měli udělat prezentaci na odbornou angličtinu, tak ji musíme namluvit do PowerPointu a zaslat e-mailem. Webináře probíhají na Adobe Connect. Konzultace máme formou e-mailu, pokud se nepletu, bylo možné dohodnout i  osobní konzultace s vyučujícím. Nevím, jestli to některé vládní opatření už neznemožnilo, nicméně to pro mě není podstatné, když jsem od školy vzdálen 200 km. :D

Nevím, jak to mají ostatní, ale nedokážu se doma soustředit tak, jako bych se soustředil ve škole. Proto mi např. přednášky přes Adobe Connect moc nedávají. Jak říká Pavot, mrzí mě, že jsme přišli o praxi v nemocnici. Sice aktuálně v nemocnici pracuji, ale dělám sesterskou praxi. Jsem za to vděčný, získám tím zkušenost, kterou bych jinak asi nezískal. Rád bych se ale učil s pacienty pracovat i z pohledu oboru, který studuji. Ale to holt doženu časem. :)