Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

🧙🏾‍♀️ Nelegální roleplay - Co RPit a čemu se vyvarovat 🧙🏾‍♀️


Zeintar

Hráč

49
8.11.2021 22:43, naposledy upraveno 9.11.2021 09:42 uživatelem Zeintar

Přátelé, spoluhráči,

jelikož jsem zrovna ICčkově na kongresu a nemám co dělat, projíždím fórum a vidím tady spousty stížností na to, jak se zde okrádá a na celkové nelegální RP, rozhodl jsem se o tom sepsat topic, co vše může nelegální strana dělat místo okrádání kamionů a znepříjemňování života ostatním hráčům.

 

Docela mě mrzí, že se zde na skimu o nelegálním roleplayi mluví jako o "mufyáncích" a celkově o lidech, kteří neumí RPit. Když se na to však podíváme z druhé strany, je zde několik stran, kteří RPí nelegální roleplay, ale nejvíce je slyšet pouze o těch, kteří přepadávají kamióny, nebo jinak znepříjemňují existenci ostatním hráčům. Přitom ti, kteří skutečně RPí nelegál, o těch se nedoslechnete. Minimálně ICly ne. Protože to právě oni dělají správně.


O čem vlastně roleplay nelegála spočívá?

Spočívá to o roleplayi. To je celé. Vskutku. Chcete si nelegální RP skutečně užít? Vykašlete se na nějaké peníze, nehoňte se za nimi. Nesnažte se za každou cenu být nejbohatší, mít nejvíc aut, nejvíc baráků ... Jsou to jenom peníze. Roleplay jako takový o penězích prostě není. Roleplay je o tom, si ho užít, vyzkoušet si situace, o kterých by se vám v reálném světě mohlo jen zdát. Přestaňte se, prosím, předhánět v tom, kdo okrade denně více lidí, kdo bude mít více Audi A8 a kdo bude mít větší zbraně, nebo kdo kolik lidí zabije denně víc.

U nás, na SAMP jsme měli takové super věci zvané "Oficiální status Nelegální frakce". Tento status byl něco, co každá nelegální frakce chtěla získat. Všichni pro to bojovali, nikoliv však zabíjením ostatních, nebo okrádáním lidí, ale roleplayem. Každý se snažil RPit vše co nejlépe, aby poté jejich frakce byla "Oficiální". Tento status nás všechny hnal kupředu tak moc, že jsme denně vymýšleli akce, co dělat, co RPit, jak si to užít. Co nám ten status "Oficiální nelegální frakce" umožňoval? Umožňoval nám mít větší moc, vyrábět zbraně, kupovat drogy. A v tom jsme získali větší "moc", neboť jsme se mohli stát dodavateli pro celé San Andreas. Tady však nic takového není. Každý, kdo si zaplatí, má za pár kreditů a 1 milión korun přístup ke všemu, nelegální frakce nemají motivaci, proč se snažit RPit hezky, možná pro trusted playera, ale ten ti vlastně stejně nepomůže krom toho, že každý den dostáváš 3 kredity, místo jednoho.

Co tedy můžeme RPit jakožto nelegál?

Rozdělíme si to na 2 kategorie. Mafie (ty by měly být schované, neměl by o nich nikdo moc vědět) a Gang (více otevřený pouličním bitkám, ale taktéž nevyvolává potyčky s policií!)


MAFIE

Mafiáni. Moc chytří lidé. Jsou to ti, kteří většinou nejsou vidět, ale přesto dokážou ovládat celé město. Jsou to ti, kteří tahají za nitky, kteří si promýšlejí 3 kroky dopředu a všechny možnosti, než udělají další krok. Jsou to ti, kteří to mají v hlavě naprosto srovnané. U mafie jsou standartně 3 kategorie. Dáme jim nějaké pracovní názvy - Nejvyšší kumpáni, mafiáni a ti, kteří odvedou špinavou práci.

Kumpáni - To jsou ti nejchytřejší. Řídí celou organizaci, mají v hlavě vše. Starají se o celý chod, přemýšlí nad všemi možnými variantami. Nedělají téměř žádnou práci, pouze posílají svoje lidi, aby tu práci udělali. Z toho si logicky berou podíl.

Mafiáni - Klasičtí mafiáni. Občas se pustí do nějaké nelegální aktivity, nicméně není to pravidlem. Spíše se starají o respekt a pomalu stoupají na vyšší příčky. Starají se například o vybírání výpalného, ochranu, nebo se zabývají manipulací nejrůznějších akcí. (Zejména tam, kde se vsází)

Ti, co odvedou špinavou práci - Obyčejní, nahraditelní "vojáci". To jsou ti, kterým kumpáni říkají, co dělat a jak to dělat. Nikomu moc nevadí, když se o ně přijde. Nevědí, nic moc o organizaci, jsou postradatelní. Vypálí za vás nepohodlný obchod, nebo budou vyhrožovat tomu správnému člověku.

 

Co tedy můžeme jakožto mafiáni RPit ?

Osobně bych se podíval na nějaké filmy, mohu doporučit Scarface, Peaky Blinders, Příběh z Bronxu, popřípadě i to Narcos. Popřípadě si můžeme vzít inspiraci ze hry "Mafia". Pokud se na nějaké tyto filmy podíváme, skutečně si všimneme, že ani 1 mafie neútočí na random lidi. Proč? Mafie se snaží si ve městě získat respekt od lidí, kteří by poté eventualně využívali jejich služby. Skutečně však neokrádá lidi na ulici, nepřepadává chudáky kamioňáky, nebo nestřílí ve městě "jen tak". No jo, ale když to tu čteš, určitě si říkáš: ,,Co mám tedy RPit, když chci RPit mafiána?" Rád bych řekl, že je to jednoduché, ale jednoduché to není. Jak jsem psal již nahoře. Nehoň se za penězi, hoň se za kvalitním RPčkem. Nabízej lidem své služby, uzavírej smlouvy, sháněj si co nejvíce kontaktů, kup si třeba restauraci a se svojí mafií v ní RPěte. Najměte si kuchaře, který vám bude jídlo připravovat, barmana, který bude nalívat drinky, rozjeďte seriózní byznys (přes který poté můžete přepírat špinavé peníze). Poté si udělejte tzn. "za oponou" pár dohod, smluv, nebo pár černých obchodů a je to. Jste ve světě nelegála! Dobrá práce!


GANGY

Gangy mám já osobně hrozně rád, protože mají hrozně rozmanitý roleplay. Gangsteři nejsou tak chytří, jako např. mafiáni, proto se musíte skutečně vžít do role gangstera. Musíte přemýšlet jako gangster. Dá vám někdo nabídku k obchodu, ale vy se vžijete do role gangstera, uděláte za něj špatné rozhodnutí (které byste třeba v reálném životě nikdy neudělali) a bum. Hned tu máme zápletku, je roleplay o něco zajímavější. 

Co můžeme jako gangsteři RPit?

Založil sis zrovna postavu, chceš být fakt ostřílenej gangster, ale nevíš jak začít. Začal bych tím, že si vybereš nějaký hood. Hood je čtvrť města, kde se ty a tvůj gang budete zdržovat. Hood bys měl mít neustále pod palcem, takže čím méně máš členů, tím menší prostor můžeš do hoodu logicky zahrnout. Jakmile si najdeš nějakej hood, začínáš tam RPit hood RP. Zahrajete si supr basketball, povyprávíš svým kámošům o tom, jak tě v dětství babička zbila baseballovou pálkou, půjdeš si zkusit, jaký si budeš dělat lihovkou, nebo sprejem, podpisy, vemeš si pomeranč, koupíš/ukradneš si tetovací strojek a zkoušíš si tetovat, tetuješ ostatní členy, pijete společně alkohol, zahulíte si, koupíš si na svůj Caprice hydrauliku, skáčete v hoodu s hydraulikou a spousty dalších věcí, které můžete RPit v hoodu. Nepřitahujete pozornost, RPíte mezi sebou, opět se nestaráte o peníze a život jde mezi sebou krásně dál. Jakmile vás hood RP omrzí, zkuste se podívat třeba do místního krámu. Asi vás už ta prodavačka, který jste čorli X věcí zná, ale zkusíte to znovu. Jeden zabaví prodavačku, druhej prochází po krámě a nenápadně si strká do kapes věci, co najde vystavených. Nakonec si dáte /chance, zda-li tě prodavačka uviděla s plnejma kapsama a pokud jo, tak vemeš prostě nohy na ramena a utíkáte pryč. 

Potyčky mezi gangy. Jsou to věci, které jsou zde podle mně hrozně špatně chápány, protože každej hnedka vytahuje zbraně. Co se s jiným gangem domluvit na přátelském/či nepřátelském brawlu? (Brawl = freefight např. 2v2 / 5v5. Pouze pěsti, nebo tupé zbraně. Záleží na domluvě) Není potřeba hned vše řešit střílením, ne? 

 


Jak by nelegální roleplay vypadat neměl?

Každodenní okrádání lidí, kteří jezdí kamiony, každodenní přepadávání, okrádání na ulici a tak podobně. Takhle ne, přátelé.

**DOPLNÍM**


Jelikož toto píšu už nějakou tu chvilku a mám téměř 700 napsaných slov, rozhodl jsem se, že tento poněkud delší topic dopíšu příště, ale zatím vám ho tu nechám rozpracovaný. Až to dopíšu úplně, dám vám vědět!

8.11.2021 23:45
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
27.12.2022 00:58

A co nelegální kartely 

 

Holub

Hráč

45
27.12.2022 14:38

@Radegast Záleží na kartelu, ale většinou jsou víc teritoriální (ale zase asi ne tak moc jako v případě gangů, byť opět záleží na kartelu) a v takovém případě dokáží nadělat pěknou paseku. Ovšem většinou stále platí, že si kartel drží svou pozici na které pracuje. Ostatně stejně jako v případě mafie - zisky na prvním místě.

Samozřejmě je rozdíl o jaký kartel jde a na jakém území - na místě, kde je policie většinou podplacená a kde je spíš na okrasu než ku prospěchu věci (avé Mexiko), tak tam si prostě bude dovolovat víc. To je třeba i tím, že postoj k policii může (a většinou taky je) v dané lokalitě mnohem víc přikloněný k negativnímu postoji.

A pak je zde San Andreas - zde je to pro takové kartely mnohem horší. Doživotí by bylo v případě někoho s mentalitou člena mexického kartelu s přístupem ala "jsme v Mexiku" asi ještě ta lepší varianta, tou horší je trest smrti, kterých i pár padlo. Podplatitelnost příslušníků PSA je nižší nežli v případě Mexika, nebudu říkat jak malá či velká je, prostě je nižší nežli v případě Mexika. Stejně tak by se na dané činy dal daleko větší zřetel než právě v Mexiku.

Tolik asi k samotné problematice. Dopředu upozorňuju, že hlavní cíl kartelů je vydělávat a vydělávat více, nikoliv likvidace čehokoliv, co se na ně špatně podívá. Likvidace a podobné praktiky jsou pouze v případě subjektů bránících ve vydělávání v dlouhodobém a ve větším měřítku.


Powered by LeoSight IFS
LT~82