Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

O šíření falešných zpráv z úst Zeintara aneb kdopak tady vlastně krysa je


Holub

Hráč

45
12.11.2021 17:50, naposledy upraveno 12.11.2021 20:41 uživatelem Holub

Úvod

Je tomu 24 hodin od okamžiku, kdy došlo k zabanování dvou lidí - mě a Zeintara. Po této události se začali šířit falešné zprávy o tom, že já jsem byl ten, kdo nahlásil nejenom Zeina, ale i další dva hráče. Ve skutečnosti se věci mají tak, že jsem předhodil sebe a Zeintara jakožto hlavní aktéry a tvůrce expoitu tak, jak fungoval.

Co těm, kteří těmto zprávám nedochází je to, že pro mě bylo cílem dostat Zeina pryč, zajistit mu ban a to nejen kvůli jeho hraní cituji "na hranici pravidel", ale i kvůli jeho přístupu, kdy se obrátil zády k člověku, kterému vděčil za většinu toho, co získal. Položme si jednoduché otázka - kde by byl dneska Zein, kdyby nedošlo na začátek spolupráce s polepy (neovládá žádný z programů, který na tohle byl potřeba, ostatně i pro dodělání textury čepice na rallye musel za Heavym)? Kde by Zeintar byl po finanční stránce, kdyby nedošlo k optimalizaci daného exploitu(1) (tohle nebudu dále rozebírat, jen dodám, že by s největší pravděpodobností nenaleznul cestu jak tohle provozovat nadále)? Nebyl by tam, kde je (popřípadě byl). Tím tedy máme motiv z mé strany - pomsta Zeintarovi.


(1) -  daný exploit (vlivem toho, že si dané chyby někdo všiml) nebylo možno provozovat v původní podobě již někdy okolo června/července. Tehdy již byl proces optimalizován, avšak stále byl závislý na jiné věci, která byla tehdy již smazána. Zeintar hledal další cesty jak tuhle ztrátu nahradit či obejít, bez úspěchu.


Zeinův ban jako cíl

Popravdě jsem i uvažoval nad tím, zda tohle téma vytáhnout při řešení stížnosti, která vznikla. Věděl jsem, že je zde dost možné riziko, že by tohle téma mohlo být vytaženo proti mně právě Zeinem.

Pokud jste si dostatečně pročetli úvodní dva odstavce, došlo vám, že mým cílem ke zveřejnění daného exploitu byl princip pomsty vůči Zeintarovi. Takže těm chytřejším i dochází to, že by zde nebyl žádný zisk, kdybych do dané věci vtáhnul i další dva lidi, kterých se tohle týkalo. Zeintarova perma zde byla ta trofej, ten cíl, to, čeho jsem chtěl docílit jako zprávu pro něj (a podobné lidi) kvůli jeho přístupu.

Dalším důvodem, proč poslat Zeintara na porážku, bylo to, že jeho přístup v rámci hraní byl mnohokrát na hranici pravidel. Neříkám, že jsem měl mnohem lepší RP, nebo něco takového, jen je to další důvod, který jsem do tohohle zahrnul. Vím, že o Zeintarovu hlavu (a ban) usilovalo víc lidí a věděl jsem, že pokud nebudu já tím člověkem, který ho předhodí před koncil, tak už to nebude nikdo, vůbec nikdo.


Takže kdo poslal na porážku další lidi, kterých se tohle týkalo?

Zeintar.

Proč jsem to nemohl být já? Je to velice jednoduché - položme si variaci otázky "co bych získal, kdybych předhodil LS AT toho a toho člověka." Odpověď je jednoduchá - uškodil bych si víc, než by mi za to stálo. Neměl bych z toho žádný zisk, není zde žádný motiv proč bych nahlašoval kohokoliv jiného krom sebe (když jsem o daném exploitu věděl a ještě ho dokázal optimalizovat a udržet při životě, tak nemělo smysl o čemkoliv lhát...) a Zeintara (viz odstavec výše). Zničil bych si důvěru mezi lidmi, kteří o tomhle věděli a kteří mi nevrazili kudlu do zad. Jednoduché a prosté. Zeintar byl (nejenom) pro mě škodná, postřelené zvíře, které je potřeba zbavit trápení, zbavit života.

Pro Zeintara? Pro něj to byla pomsta vůči mně za to, že jsem poslal na porážku jen a pouze jeho. Věděl, že tím pošle do kolen lidi, se kterými jsem (byl) v kontaktu a se kterými se bavím. Tady máte Zeintarův motiv - pomstít se mi a to tím, že to zmrví i těm, se kterými se bavím. Ostatně jakpak jinak se mi mohl pomstít, když jsem si na porážku přišel sám? Takže buďto si Zein vlivem psychologické hry (a že by tohle nebylo poprvé, ostatně permabany za účelem zjištění informací tu existovali už dávno předtím) myslí, že já jsem tady ten, co všechno řekl, nebo to byl skutečně on. 

Co vidíte, je snímek z komunikace, která v tohle vyústila. Pod snímkem Zeintarovi postavy je ještě jeden, zachycující jeho přípravu k danému exploitu (snímky posloužily jako dokumentace a důkazní materiál k exploitu a jeho realizaci). Konverzace bylo vyfocená v ten den ve 23:12, takže už poté, co zde Zeintar začal šířit falešné zprávy.

Co je na tomto snímku důležité je i to, že jsem zde zmínil pouze sebe a Zeintara jakožto lidi, kteří za tím exploitem a jeho podobou, která by nebýt včerejšího nahlášení z mé strany nefungovala vůbec. Není zde zmíněn nikdo další, narozdíl od Zeinova dialogu, doznání a naprášení dalších lidí. Opět je to důkaz toho, že za jejich naprášením stojí Zeintar.

Stejně tak dalším důvodem je časová díra mezi bany pro mě a Zeintara a mezi dalšími dvěma hráči.

včera v 19:01 Zeintar Rataj Dlouhodobé a mnohonásobné zneužívání bugů (Pravidlo č.4) (Permanent)
včera v 19:01 Holub Rataj Dlouhodobé a mnohonásobné zneužívání bugů (Pravidlo č.4) (Permanent)

Oba dva bany byly uděleny soustavně, chvíli poté, co jsem dořešil řešení dané věci s Ratajem, Dzardysem a Flájou (Flája se přidal před mým seznámením s daným exploitem a podáním vysvětlení). K Zeintarově derniéře přišlo, dle mých informací, víc členů AT. U toho mého? Pouze tito tři.

Další věc, která hovoří ve prospěch toho, že Zein naprášil všechny (zatímco já jen sebe a jeho) je i to, že Rataj dokonce přišel do roomky, ve které jsem byl s jedním z hráčů a doptával se na další věci (ještě předtím, že Zeintar vůbec dorazil na TSko představit svou verzi příběhu). Požádal si daného člověka o podání vysvětlení k dané věci? Ne, ostatně jak by mohl, když o daném člověku a jeho roli v dané věci nevěděl.

 


Závěrem...

...chci říct, že chování a činnosti každého člověka tady má své dopady a následky. Pro ty z vás, co si tady dělají nepřátele na potkání, mám jednu, řekl bych i dobrou, radu - přemýšlejte nad tím, co uděláte a co to s sebou přinese za následky. Zeintar si to dokázal solidně po... a tím, že tady šíří pohádky o tom, jaké je v tomhle neviňátko, si v ničem nepomáhá. Neříkám, že já jsem lepším člověkem, avšak narozdíl od něj mám své zásady, kterými se držím. Víte, dá se to brát tak, že boží mlejny melou, nebo že pro každou svini se vaří voda. A já? Já jsem spokojený, že můj odchod z LS byl ve znamení toho, že jsem jednu svini (a sebe) poslal na porážku. Stejně jako dřív Scor zajistil odchod někoho jiného, kdo nebyl pro tuhle komunitou výhrou, tak i já jsem se zajistil o to, že díky mně nebude v této komunitě krysa, pokrytec a lhář. Sbohem, Zeintare, věřím tomu, že tě tvá karma dožene i jinak než skrze mě.

Jo, je tu ještě druhé ponaučení či zpráva tohoto příběhu - naučte se nést za své chyby zodpovědnost. Není to jednoduché (to jsem také nikdy neřekl), ale je to daleko víc čestné než všechny naprášit (jako Zeintar) jako psy.

A... málem bych zapomněl. Zde máte představu o částce, ke které si Zeintar skrze tenhle exploit přišel - přes 90 milionů to určitě bude. To je jen něco, na co jsem zapomněl.


A ano, posral jsem si to. Na druhou stranu - zkušeností nazýváme jednoduše své chyby a omyly (2).

(2) - Oscar Wilde

//EDIT: A je to zase tady. Pro vysvětlení - u rodičů už několikátým rokem nebydlím. Actually právě důvodem je má matka. Je hezké, že vytrháváš věci z kontextu, ale ne všichni máme takové štěstí, abychom žili v rodině, která má funkční kořeny a je funkční sama o sobě. To je něco, čím si rozmazlený fakan z rodiny podnikatelů neprojde (a je jedno jak moc se oháníš brigádami). A pro tvé info - od rodičů na kterékoliv z mých aut nepadla ani koruna. Ibiza u mě skončila jako auto po dědovi (za pár korun), na osmdesátků padly peníze z brigád (jednu dobu jsem jel dvě brigády naráz, na začátku prváku), Ofce byla z peněz po prodeji osmdesátky a A4 z toho, co zůstalo a z prodeje Ofce. Ukaž mi, kde tam peníze od rodičů jsou. Od nich tam není ani koruna.
 

Patryk

Hráč

24
12.11.2021 18:01

Už v kľude chalani sa vychillujeme, nabijeme peru a nebudeme sa hrotiť kvôli bezvýznamnej počítačovej hre

12.11.2021 18:07

now ᴘʟᴀʏɪɴɢ: Oldest RP server in gta sa: The rat war ───────────⚪────── ◄◄⠀▐▐⠀►► 𝟸:𝟷𝟾 / 𝟹:𝟻𝟼⠀───○ 🔊


Chci zde jen zmínit, že jsi se zachoval tak, jak jsi měl, i když pozdě. Ale víš jak se říká, raději pozdě, než nikdy. Částky které jste měli se mi zdali jako nemožné, ale nikdy by mě nanapadlo, že jste zneužívali glitche v kódu. Určitě nemluvím za sebe, když napíšu, že je to nehorázně nefér vůči hráčům, co zde hrají x hodin a snaží se si pomoci peněz zlepšit RP. Nebylo by zde od věci také napsat, že se v Zeintarovi vůbec nepleteš, byl nám ještě schopný na teamspeaku říct, jak ten glitch fungoval a dále diskutoval o tom, jak by se to dalo využít i po fixu. Dále bych chtěl napsat, že i když se jedná o tvého kamaráda, tak se mi Heavy přiznal, že zná dalších x dírek v kódu, které by se dali využít k poškození ekononiky, a nejen ekonomiky, takže doufám, že se tyto věci nahlásí a nebude se to opakovat, je to pro hráče demotivující.


Koneckonců příští měsíc jste nejspíše zpět s žádostí o unban, držím vám kluci mezitím palce. 

12.11.2021 18:15
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
12.11.2021 18:34

Narovinu, co si budeme, už od začátku bylo všem jasné, že jsi to udělal jen kvůli tomu, že jste se Zeinem měli nějakou potyčku, což bylo vcelku úsměvné.

A to taky byl jediný případ, kdy se tomu člověk mohl upřímně zasmát. O porušování pravidel na vaší straně z mé strany nebylo pochyb, to víš moc dobře a určitě si této skutečnosti nejsi vědom sám, avšak že to dosahovalo do takové míry mne upřímně zarazilo, v pár případech i skutečně zklamalo. Byť jsme my dva vedli časté spory, tak nějak jsem v tebe dokázal i věřit, byť ne vždy to bylo jednoduché. 

Každopádně jak bylo výše zmíněno, není třeba to nadále rozebírat. Že jste to posrali, toho jste si vědomi snad všichni. Ale většina z vás to dokázala vzít zodpovědně a postavili jste se problému jako vyspělí jedinci. Nejvíce mě však mrzí na tom všem, že ani od jednoho z vás nepadla jediná omluva, naopak jsem mohl pochytit výsměch, který gradoval u některých v aroganci, dokonce snad triumfální postoj. 

Ani tolik snad nejde o omluvu admin teamu, vyřešit se to dalo, ale myslím si, že je na místě omluva hráčům, kteří to sice nemuseli pochytit, ale z vaší strany to byla dobytčárna nejvyššího kalibru. Spousta poctivých hráčů trpí na jezdící kulomety, které je přepadnou na každém pátém kilometru, a nemají možnost si vydělat zdaleka tolik, kolik jste si bugli vy. 

Každopádně i tak jsi měl odvahu na to přijít (byť tvým hlavním zájmem nebylo doznání, ale potopení druhé osoby) a přiznat se, což je na jednu stranu chvalitebné. Přeji hodně štěstí do budoucna. 

lolcz

Hráč

35
12.11.2021 18:51

Nazdaaar,

Holube od tvojich chytrých keců bude konec kámen :) 

Zeintar

Hráč

49
12.11.2021 19:13

Nečetl jsem to celé, ale docela hroty no.

A to, že sis ještě snažil vzít zásluhy toho žes to "optimalizoval" 😂😂😂😂 Funny guy, já jsem byl ten, kdo ten bug vymyslel.

Ty jsi tady ten, kde to tu celé vytáhnul. Ty jsi tady ten, co na to Rataje upozornil. Rataj skutečně není tak hloupý na to, aby si v logach nenašel, kdo to všechno dělal. Snitchnul jsi tady lidi, kteří tě měli rádi, jen aby sis ulevil na svém srdíčku v tom, že nemáš kamarády, o své mámě (která tě necháva u tebe stále ZADARMO bydlet) říkáš, jaká je píča a když ti koupila auto, rikal jsi, že je úplně vypatlana píča. Když se tě zeptala na to, jestli bys ji nepřispěl na nájem, začal jsi nám pal na TS říkat, jak bys ji pobodal, kdybys měl šanci a že se nedozije dalšího dne.

Kdybys nebyl tak hloupej, došlo by ti, že Rataj by v logach stejně hodně rychle našel, kdo to dělal, I kdyby jsi nesnitchnul všechny okolo. To, že se tady snažíš zachovat nějakou cest nic nemění na tom, že jsi pořád jen krysa.

No, dokazuje to i to, co jsi napsal do "Skimo Money Making 2.0", cituji: ,,Aspoň vidíš, co jsem schopnej udělat a že dokážu bodnout kudlu do zad někomu, když mě nasere 🙂"

 

Funfact, ti další hráči nebyli 2, byli 3, ale ten jeden měl permu už předtím. Zapomněls na něj, ale Alík pak ne, snitchnul ho taky. 😂

 

PS:

Není vůbec žádný hrdinství se "přiznat k bugu", když to neděláš kvůli sobě, ale kvůli tomu, aby kvůli tomu dostal někdo jiný ban. 

Paradox

Hráč

2
12.11.2021 19:54

haha sranda citat, pobavilo

👍

pises tu ako keby sa uz nikdy na leosight nevratis ale kazdy predsa vie ze to nie je pravda

boží mlejny melou

DnOndra

Hráč

50
12.11.2021 20:40, naposledy upraveno 12.11.2021 20:44 uživatelem DnOndra

Pánové, k tomuto se musím vyjádřit, protože se mi z tohohle příspěvku dělá totálně špatně. Ať už se hrotíte mezi sebou jakkoliv, tak si myslím, že NENÍ zrovna dobré tady šířit pomluvy. Všichni víme, jak to bylo, a jaký byl hlavní cíl. Nemá cenu to dále řešit, to že je někdo KRYSA je pěkné.. Ovšem si myslím, že by se to dalo vyřešit klidněji než tímto..

"Snitchnul jsi tady lidi, kteří tě měli rádi, jen aby sis ulevil na svém srdíčku v tom, že nemáš kamarády, o své mámě (která tě necháva u tebe stále ZADARMO bydlet) říkáš, jaká je píča a když ti koupila auto, rikal jsi, že je úplně vypatlana píča. Když se tě zeptala na to, jestli bys ji nepřispěl na nájem, začal jsi nám pal na TS říkat, jak bys ji pobodal, kdybys měl šanci a že se nedozije dalšího dne."

Ačkoliv tu většina víme, že Toust snitchnul jenom tebe Zeintare, a sebe (a ano, Rataj není blbý, že by si nezjistil, kdo to všechno dělal, s tím s tebou souhlasím). Ale jaký důvod k tomu měl, to nikdo neví.. Možná pár lidí. Ale, mě nezarazila ta "krysa", mě zarazilo tohle -  "o své mámě (která tě necháva u tebe stále ZADARMO bydlet) říkáš, jaká je píča a když ti koupila auto, rikal jsi, že je úplně vypatlana píča. Když se tě zeptala na to, jestli bys ji nepřispěl na nájem, začal jsi nám pal na TS říkat, jak bys ji pobodal, kdybys měl šanci a že se nedozije dalšího dne." I když by to byla pravda, myslím si, že ostatním do toho může být maximální prd. Pokaď vím, řešila se tu celou dobu hra, díky které tohle celé vzniklo. Ovšem, co už se tu začalo dít je za hranou. Nemyslím si, že by se tohle mělo řešit před stovky lidma, kteří tohle čtou. Jednak si z toho můžou vzít příklad a dělat tohle denně, (a to se vsadím, že 30% je toho schopná), a za druhé oba víme že tohle k ničemu nevede.

Za mě to je vše, a nehroťte se tolik kucí, však je to zbytečné. 🙁

Peace.

12.11.2021 20:46

Nemám k tomu co dodat, Ondra to shrnul vše. Zamyslete se nad tím, co vytahujete veřejně na internet. Zamykám, žádná podobná témata už tu nechci vidět.

 


Powered by LeoSight IFS
LT~163