Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Rozhovory ČT

nEscafeX

Hráč

26
7.4.2020 01:59

Rozhovor s kandidátem na prezidenta ČR | 7.4 2020 

Dne 7.4.2020 krátce po vysílání Televizních Novin, proběhl rozhovor s kandidátem na prezidenta s Antoniem Riccim a s jeho snoubenkou, rozhovor dělal Hlavní Reportér John Reed.

[John_Reed:] Dámy a pánové, hlásí se vám John Reed živě ze studia ČT. Společně se mnou tu sedí kandídát na prezidenta ČR a společně s ním jeho snoubenka. Zdravím vás

[Antonio_Ricci / Snoubenka:] Zdravíčko

[John_Reed:] Tak pane Ricci, vy jste kandidoval na prezidenta, co přesně stálo za vašim rozhodnutím.

[Antonio_Ricci:] No... Za mým rozhodnutím stálo hlavně to, že jsem viděl.. Viděl jsem v jakém je naše země stavu.

[John_Reed:] Chci se zeptat. Jakožto snoubenka, jak snášíte tento tlak médií ?

[Snoubenka:] Po pravě. Skoro se mě to nedotklo. Prozatím nějak moc.

[John_Reed:] Dobře, děkuju. Pane Ricci, jak vnímáte opozici ? 

[Antonio_Ricci:] To je super otázka, jde o tohle... Opozice určitě není špatná, ale co se týká medializace. Oproti mě celkem zaostává. Ale, jsem si jist, že se jedná o schopné lidi. 

[John_Reed:] To máte pravdu, pane Ricci, co je vaším hlavním bodem kandidatury, na co se chcete soustředit?

[Antonio_Ricci:] Mým hlavním bodem kandidatury je, vyzdvihnout náš policejní sbor a pomoci mu jednat rychle a efektivně. Ale zároveň nechci, aby z České Republiky byl policejní stát. Zároveň chci spravedlivou justici

[John_Reed:] Budete se soustředit i na OSVČ ? Jak je podpoříte ?

[Antonio_Ricci:] Tak... OSVČ, jsem rád že na tohle narážíte. OSVČ bych chtěl podpořit případnými dotacemi a pomoci s medializací.

[John_Reed:] Dobrá pane Ricci. Máte něco, co byste chtěl vzkázat svým voličům ? Případně nevoličům?

[Antonio_Ricci:] Svým voličům bych chtěl vzkázat... Jsem rád, že mne volíte. Každý má právo na svobodnou volbu a váš hlas jste dali mě. Mockrát vám děkuji předem.

[John_Reed:] Dobrá. Tak tímto se s vámi loučí John Reed za Českou Televizi, děkuji za rozhovor.

[Antonio_Ricci/Snoubenka:] Já také

[John_Reed:] Pro Českou Televizi, Hlavní Reportér John Reed.

Rozhovor udělal: Hlavní Reportér, John Reed

Rozhovor sepsal: Ředitel ČT, Roman Novák

nEscafeX

Hráč

26
7.4.2020 02:02, naposledy upraveno 13.4.2020 15:06 uživatelem nEscafeX

ROZHOVOR

Kenny Cápek | Vedení HZS

Dnes nás ve studiu navštívil Brigádní Generál Kenny Cápek.

OTÁZKA: Kolik aktuálně máte členů?

ODPOVĚĎ: K dnešnímu dni, evidujeme 22 členů, z toho 19 ve výjezdové jednotce.

OTÁZKA: Jak je to s náborem? 

ODPOVĚĎ: Nábor je prozatím uzavřen.

OTÁZKA:  Kdyby se někdo chtěl stát hasičem, co musí absolovat?

ODPOVĚĎ: Tak.. Samozřejmě ho čeká několik testů, a následně kurz ve výcvikovém zařízení v Brně

OTÁZKA: Jak jste na tom s vozovým parkem?

ODPOVĚĎ: Disponujeme dvěma žebříky značky IVECO MAGIRUS, dvě cisterny od značky WISS, dva Rychlé Zásahové Automobily MERCEDES SPRINTER  a dvě velitelská vozidla značky ŠKODA OCTAVIA.

OTÁZKA: Kolik máte denně výjezdů?

ODPOVĚĎ: Přibližně 5 až 10 výjezdů za den, ětšinou to jsou požáry, dopravní nehody, a jako poslední technická pomoc.

OTÁZKA: Jak dlouho máte na výjezd?

ODPOVĚĎ: Jelikož držíme pohotovost 24 hodin denně, tak dle zákona musáme vyjet do dvou minut.

OTÁZKA: Pokud se občan ocitne u dopravní nehody, co má udělat?

ODPOVĚĎ:  Tak hlavně zachovat klidnou hlavu, poskytnout první pomoc a informovat složky IZS.

OTÁZKA: Složky IZS... S kým nejvíce spolupracujete?

ODPOVĚĎ:  Je to vyrovnané, ale podle mě máme nejlepší vztahy se ZZS.

OTÁZKA: Pokud se občan ocitne u dopravní nehody, co má udělat?

ODPOVĚĎ:  Tak hlavně zachovat klidnou hlavu, poskytnout první pomoc a informovat složky IZS.

OTÁZKA: Chtěl by jste něco dodat?

ODPOVĚĎ: Určitě bych chtěl dodat...dávejte na silnicích pozor, jelikož za tento týden už dvě smrtelné nehody.

Petr Smith

Česká Televize

nEscafeX

Hráč

26
12.4.2020 01:21, naposledy upraveno 12.4.2020 01:51 uživatelem nEscafeX

Rozhovor

John Sandler | Zástupce Ředitele ZZS

Dnes nás navštívil ve studiu České Televize John Sandler, který pracuje několik let u ZZS. V rozhovoru se můžete dočíst jak se pan John Sandler dostal vůbec do ZZS, jeho úspěchy a různé informace o ZZS.

OTÁZKA: Co vás vedlo k tomu jít zrovna k záchranářům?

ODPOVĚĎ: No, abych to nějak začal, nejdříve jsem pracoval v nemocnici. Je to, řekl bych, rodinná tradice. Můj otec byl kardiochirurg, tak já kráčel po jeho stopách...A stal se ze mne neurochirurg, dlouhou dobu jsem pracoval v Anglii kde jsem sbíral zkušenosti. No a poté se mi nabídla práce právě u ZZS, tady v hlavním městě České republiky.

OTÁZKA: Rozumím, kdy se vám tato příležitost naskytla? A jaké byli vaše pocity, že pozvali právě vás?

ODPOVĚĎ: Naskytla se mi už pár let nazpátek, chvíli jsem zde pracoval. Poté jsem jezdil po celé ČR, chtěl jsem poznat co nejvíce záchranných služeb. A poté jsem skončil znovu zde, tam, kde to celé začalo.

OTÁZKA: Chápu, je něco co by jste na Pražské Záchrance změnil?

ODPOVĚĎ: Moje pocity...? Těšil jsem se, rád měním pracoviště, zkouším nové věci a urgentní medicínu. Co bych změnil? Zastaralé doktorské vozy *smích*

OTÁZKA: Jaký byl váš nejštastnější případ a naopak nejskandálnější či směšný?

ODPOVĚĎ: Nejšťastnější? Asi když jsem byl u domácího porodu. Jinak směšné výjezdy nemíváme, skandál jsem také ještě žádný nezažil.

OTÁZKA: Dobrá, dokázal byste odhadnout počet výjezdů za den?

ODPOVĚĎ: Průměrně se to pohybuje okolo těch sedmi výjezdů za den.

OTÁZKA: Chystáte v budoucnosti nábor do vaších řad? A co vše potřebují lidé co chtějí být u vás?

ODPOVĚĎ: Samozřejmě že chystáme. Potřebují střední maturitní vzdělání v medicínských oborech. Jako například zdravotnická sestra, zdravotnický záchranář. Je to minimum, pak potřebují plnoletost a čistý trestní rejstřík.

OTÁZKA: Rozumím, takže byste vzali i nějakého nového člověka co nemá zkušenosti a chce se něco přiučit?

ODPOVĚĎ: Samozřejmě.

OTÁZKA: Kolik evidujete členů ve vašem týmu?

ODPOVĚĎ: Momentálně patnáct.

OTÁZKA: Dostáváte na tísnovou linku i falešné tísnové výzvy? Pokud ano, jak je řešíte?

ODPOVĚĎ: Zatím jsem žádný neevidoval.

OTÁZKA: Dobrá, poslední otázka. Chtěl by jste závěrem něco vzkázat občanům České Republiky?

ODPOVĚĎ:  Chtěl bych vzkázat, aby si obstarali zdravotní pojištění. Vyplatí se to

Roman Novák

Česká Televize 

nEscafeX

Hráč

26
12.4.2020 01:39, naposledy upraveno 12.4.2020 01:51 uživatelem nEscafeX

Rozhovor

Nathaniel Warren & Michael Noel | Vedení TSI

Dobrý den, vítejte u dalšího rozhovoru. Tentokrát to bude rozhovor s vedením bezpečnostní firmy TSI. Do studia jsem si přizval Řadového Ředitele Nathaniela Warrena společně s jeho zástupcem Michaelem Noelem. Jen pro info, TSI je nová soukromá firma která přestěhovala pobočku k nám do Prahy, ostatní informace můžete nalézt v tomto rozhovoru.

OTÁZKA: Pokud dobře vím, tak firma TSI je v Praze nová že? Kde vás můžou lidé nalézt?

ODPOVĚĎ: Ano pobočka se přestěhovala sem do Prahy relativně nedávno, nalézt nás můžou v budově staré autoškoly která prošla rekonstrukcí.

OTÁZKA: Dobře, jaké služby vaše firma poskytuje a jaké jsou ceny těchto služeb?

ODPOVĚĎ: Firma poskytuje stráženie objektov našim bezpečnostným systémom. Za bezpečnostný systém sa platí podľa veľkosti oblasti, dajme tomu že chcete mať oblasť veľkú. 1m2, tak za takúto oblasť zaplatíte 3500Kč. Takže za 1m2 platíte 3500Kč. Okrem montáže samostatného systému poskytujeme aj fyzickú ochranu objektov. Máme určené hodiny odkedy do kedy strážime vládne sídlo a podobně.

OTÁZKA: Rozumím, kolik zaměstnanců evidujete ve vaší firmě?

ODPOVĚĎ: Aktuálně máme 25 zaměstnanců.

OTÁZKA: Když jsme u toho, plánujete v blízké době dělat nábor do vaší firmy?

ODPOVĚĎ: Pořád jsme schopni příjmat další zaměstnance

OTÁZKA: Mohu se zeptat, kolik hlídek denně asi máte?

ODPOVĚĎ: Hliadky pracujú v podstate nepretržite, či už sa to týka stráženie vládneho sídla,monitorovaných oblastí alebo stráženie osôb.

OTÁZKA: Chápu, máte nějaký list kam si všechny pozemky které hlídáte zapisujete? A mohli byste nám prozradit kolem jakého čísla se to pohybuje?

ODPOVĚĎ: Samozrejme. Máme databázu s informáciami o monitorovaných oblastiach ktoré sú strážené našim bezpečnostným systémom. Aktuálne evidujeme cez 10 takýchto oblastí

OTÁZKA: Rozumím, co vše musí člověk splnovat aby se k vám do firmy dostal?

ODPOVĚĎ: Víte pane reportére sehnat si v dnešní době dobré zaměstnance je opravdu náročné. Proto neklademe u hlídačů takový důraz co se požadavků týče, dá se říct že pokud vlastní osoba nějaký rozum tak mu u nás na vydělání si příležitost dáme. Pochopitelně na další postup v naší firmě je potřeba ukázat jaké si kvality

OTÁZKA:  Chápu, otázka na pana Michaela Noela pokud mám dobré informace tak vy jste byl ve vedení PČR co vás vlastně vedlo k tomu přejít do TSI?

ODPOVĚĎ: No viete, vlastne sme obaja z vedenia PČR. Niekto to musel rozbehnúť a tak sme sa toho chopili my, avšak Warren po čase odišiel a vytvoril Súkromnú firmu. Ja som v PČR naďalej pretrvával, ale už som tú prácu pomaly nestíhal, bolo kopec vecí ktoré sa museli riešiť, a tak som sa rozhodol že PČR prenechám niekomu kto má energiu a dokáže toľko vecí riešiť. Takže som PČR prenechal môjmu bývalemu zástupcovi Williamovi Morganovi. Ktorý je terajší Plukovník 

OTÁZKA: Rozumím, mám pro vás poslední otázku a to co plánujete zlepšit ?

ODPOVĚĎ: Tak rozhodně chceme rozšířit náš bezpečnostní systém do více domácností protože bezpečnost je pro nás na prvním místě. Taktéž se plánujeme více rozšířit a mít také další možnsti co se týče služeb pro naše zákazníky. 

Roman Novák

Česká Televize 

nEscafeX

Hráč

26
13.4.2020 00:02, naposledy upraveno 13.4.2020 00:05 uživatelem nEscafeX

Rozhovor

Piotr Wieczdowkrisz | Ředitel Městské Policie hl. města Prahy

Dobrý den, vítejte u dalšího rozhovoru. Dnes jsem si přizval k nám do studia ředitele Městské Policie Hlavního Města Prahy. V rozhovoru se dozvíte jeho historii v Městské Policii, jak se vlastně dostal na tak vysoký post. A pokud bude v budoucnu nábor

OTÁZKA:  Rovnou přejdeme na otázky, kolik momentálně evidujete členů v Městské Policii?

ODPOVĚĎ: Momentálně evidujeme 6 strážníků.

OTÁZKA:  Rovnou když jsme u toho, plánujete v blízké době nábor k vám do Městské Policie?

ODPOVĚĎ: Bohužel, máme nařízeno samosprávou hlavního města Prahy pouze 6 příslušníků.

OTÁZKA:  Rozumím, co lidé potřebují na to aby u vás mohli pracovat?

ODPOVĚĎ: Tak.. minimální věk 18 let, fyzickou a psychickou způsobilost a středoškolské vzdělání s maturitou.

OTÁZKA:  Chápu, dokážete odhadnout kolik výjezdů za den asi máte?

ODPOVĚĎ: To se takhle říci nedá říci, ale dalo by se říct, že nad deset výjezdů každý den určitě.

OTÁZKA: Jaké jsou vaše zkušenosti u městské policie? Býval jste i v jiném městě policista?

ODPOVĚĎ: Tak samozřejmě, pracoval jsem u Městské policie v Českém Těšíně dva roky.

OTÁZKA:  Dobrá, co plánujete jako ředitel Městské Policie zlepšit?

ODPOVĚĎ: Určitě zlepšit aktivitu hlídek, aby se hlavně zaměřovali na problémové skupiny a chtěl bych se se samosprávou hlavního města domluvit o navýšení počtu strážníků.

OTÁZKA:  Dobře, volají vám na vaši linku Městské Policie i falešné výzvy? Jestli ano, jak to řešíte?

ODPOVĚĎ: S falešnou výzvou, jsme se ještě nesetkali, ale kdyby se to stalo, tak to ohlásíme státní policii a ve spolupráci s nimi osobu vypátráme.

OTÁZKA:  Jak jste dostal na tak vysoký post v Městské Policii, samozřejmě že máte roky praxe. Ale jak se to vlastně stalo? A jak dlouho jste na takovou nabídku na povýšení čekal? A jaké byly vaše první pocity

ODPOVĚĎ:  Tak všechno to bylo o komunikaci se samosprávou města. Přesněji se starostkou hlavního města, se kterou jsme nad tím konzultovali společně s mým zástupcem.

OTÁZKA: Rozumím, máte něco co byste chtěl ještě sdělit do vysílání?

ODPOVĚĎ: Tak určitě bych chtěl upozornit na to, aby lidé dodržovali dopravní předpisy... A že na nás je i mafie krátká.

Roman Novák

Česká Televize

nEscafeX

Hráč

26
29.4.2020 09:32, naposledy upraveno 29.4.2020 09:33 uživatelem nEscafeX

Rozhovor

Lorenzo Armani | Plukovník Policie České Republiky

Dobrý den, naše moderátorka Christin Fold si pozvala k nám do studia pana plukovníka PČR Lorenza Armaniho. Doufáme, že se vám tento rozhovor bude líbit.

OTÁZKA: Jak jste se dostal k tomuto povolání?

ODPOVĚĎ: No, už od malička mám rád ozbrojené síly. Do této kategorie padá i PČR. Bohužel, zde Armáda nefunguje, proto jsem se rozhodl přidat k PČR. Chtěl sem, aby naše město bylo bezpečné pro všechny občany.

OTÁZKA: Nepřemýšlel jste někdy i o jiném zaměstnání?

ODPOVĚĎ: Přiznám se, že přemýšlel. Umím i trocha základy medicíny, přemýšlel sem o řidiči RZP. Ale PČR vyhrálo prostě. 

OTÁZKA:  Máte nějakou jak už pozitivní, nebo negativní vzpomínku ze zaměstnání?

ODPOVĚĎ: Tak pozitivní jsou vždycky. V každé práci se najde trošku srandy. To je určitě pozitivní. Negativní také mám, z hlediska na můj post, je to velmi stresující. Tudíž se oběvují i zdravotní problémy, které naštěstí nijak nezasahují do mého povolání. 

OTÁZKA: Vy jste vedení Policie České Republiky, mohu se zeptat, co vás k tomu motivovalo peníze, nebo jste chtěli být vedení, nebo předešlé vedení bylo špatné?

ODPOVĚĎ: Já upřímně nečekal že se dostanu do vedení. Dostal sem se tak..že.. No prvně sem se dostal do kriminálky. Poté Vedení uznalo, že se v tom orientuji a dostal sem se do vedení SKPV. Poté, po odchodu pana Noela z PČR, si mně nový velitel dosadil na jeho zástupce. Nyní po odchodu velitele jsem tam dostal já. Takže peníze v tom nebyli, upřímně mi na nich nezáleží. Stačí když mám dům, auto, víc nepotřebuji. 

OTÁZKA: Kdyby vám někdo nabídl jinou práci, se stejnými penězi, dobrým kolektivem. Odstoupíte od Policie, a půjdete radši tam, nebo radši budete stále u Policie? 

ODPOVĚĎ: Určitě bych zůstal v PČR. Samozřejmě záleží jaká práce by to byla, jelikož.. Já se v kanceláři nudím, musím mít i výjezdy. V PČR mám oba, i kancelář i výjezdy. Například ve vládě nejsou výjezdy ani tak podobné, takže bych zůstal v PČR. 

OTÁZKA: Takže, vás nemotivují peníze, spíše to, aby vás ta práce bavila.

ODPOVĚĎ: Ano, přesně jak říkate.

OTÁZKA: Chtěl byste něco v Policii, ať už to je kolektiv, nebo systém, chtěl byste něco změnit?

ODPOVĚĎ: Ano, mám v plánu pár razatních změn. Hlavně v našem kolektivu, jelikož po delším zkoumání jsme zjistili. že pár příslušníků nezná vůbec pojmy respekt a autorita k vedení. A slušné chování jak k vedení tak i k našim občanům. A přitom mají jít příkladem. 

OTÁZKA: Už se vám někdy stalo, že jste udělal chybu ve svém zaměstnání? Například nějaký špatný postup.

ODPOVĚĎ: Ano, určitě ano. Taky jsem jenom člověk který může pochybit. Ačkoli to je u mé pozice nepřípustné, vždycky nemusí jít vše podle plánu. 

nEscafeX

Hráč

26
29.4.2020 09:50, naposledy upraveno 29.4.2020 10:17 uživatelem nEscafeX

Rozhovor

Connor Hamaro | Vedení Hasičského Záchranného Sboru

Dobrý den, naše skvělá moderátorka Christin Fold, si k nám do studia pozvala vedení Hasičského Záchranného Sboru.. Pana Connora Hamara, v tomto rozhovoru se dozvíte několik zásadních informacích o HZS.

OTÁZKA: Jak jste se k takovému postu dostal?

ODPOVĚĎ: No měl jsem dlouholetou praxi, no a zrovna byl nábor. Tak jsem to zkusil a povedlo se to.

OTÁZKA: Lákaly vás peníze? 

ODPOVĚĎ: Ne 

OTÁZKA: Jste spokojen s kolektivem HZS? 

ODPOVĚĎ: Ano jsem, občas mě někdo naštve. Ale jo jsem

OTÁZKA: Přemýšlel jste někdy o změně práce, nebo o výpovědi?

ODPOVĚĎ: Ne

OTÁZKA:  Kdyby vám někdo nabídl lépe placenou práci, se stejným postem. Přijal byste práci, a odešel od HZS?

ODPOVĚĎ: Podle toho která práce by to byla.

OTÁZKA: Probíhá u Vás v HZS nábor?

ODPOVĚĎ: Ano na stránkách

OTÁZKA: Kolik členů za takový nábor naberete?

ODPOVĚĎ: 4 až 5 členů

OTÁZKA:  Kolik evidujete výjezdů za den?

ODPOVĚĎ: V průměru tak 48.

OTÁZKA: Setkal jste v minulosti s nějakou negativní věcí, popřípadě jak se řešila?

ODPOVĚĎ: Ano setkal řešila se tak. Nebo takhle někdo z mých kolegů napadl jiného kolegu. 

OTÁZKA: Máte v budoucnu nějaký plán ohledně HZS? 

ODPOVĚĎ: Ano, nějaké výcviky.

OTÁZKA:  Už se někdy stalo, že jste udělal nějaký špatný krok?

ODPOVĚĎ: Ne zatím ne

Roman Novák |  Česká Televize

(( OOC: Extrémně nudný rozhovor *smích* ))

nEscafeX

Hráč

26
29.4.2020 10:16

Rozhovor

Julia Steinwald | Starostka hlavního města Prahy

Dobrý den, Roman Novák si pozval k nám do studia paní Starostku hl.m. Prahy Julii Steinwald. V tomto rozhovoru se dozvíte několik věcí ohledně změn a podobně.

OTÁZKA:  Koukal jsem na web vlády České Republiky a máte tam celkem dost vyhlášek. Plánujete něco na těchto vyhláškách změnit nebo naopak nějaké nové přihlášky přidat? 

ODPOVĚĎ: Máme momentálně k projednání několik vyhlášek a rozšíření těch stávajících. Zatím nechci příliš zveřejňovat dané informace, ale mohlo by to změnit několik problematik směrem k lepšímu. 

OTÁZKA: Rozumím, rovnou když jsme u těch vyhlášek. Tak plánujete přidat po celém městě značky ohledně toho určitého zákazu? Jelikož dost řidičů se na to vymlouvá, že tam nejsou značky. Takže si myslím že by tato změna byla jenom dobrá. 

ODPOVĚĎ: Takový plán by nutně znamenal rozšíření značených parkovacích míst i v lokalitách. Kde to doposud nebylo nutné. Sice se rozšíření zákazu stání mimo vyznačená parkovací místa. dále projednává, ale v tuhle chvíli je celá myšlenka rozšíření tak trochu v plenkách.

OTÁZKA: Jak je možné, že ve městě funguje Městské Policie hl.m. Prahy lépe jak Policie České Republiky? 

ODPOVĚĎ: Víte, ono je to naprosto jednoduché. Správné vedení Městské policie v kombinaci s dostatečně rozšířenými pravomocemi jim umožňuje dohlížet nad městem daleko lépe. Představte si celou tuto situaci takto - státní policie musí řešit x různých problematik. A právě kvůli tomu, že musí řešit x různých problematik, se kterými se občané kolikrát. občané ani nesetkají, tak také nedisponují dostatečným množstvím pracovníků pro řešení problémů, které by v první řadě měly připadat na hlavu státní policie. Právě kvůli tomu, že Městská Policie má daleko lépe definované pole působnosti má právě i daleko lepší předpoklady pro to fungovat efektivněji. 

OTÁZKA: Rozumím, mám tu ještě jednu řečnickou otázku. Jak je možné že Policie České Republiky, nepřijede na 5 telefonátů a řečení do vysílačky k úřadu. 

ODPOVĚĎ:  Jak již bylo řečeno - státní policie nedisponuje dostatkem lidí, které by mohli rozprostřít na všechny tyto případy. Z mně dostupných informací když se řešila jistá záležitost několik dní zpět, tak zaměstnanců ve službě bylo oproti celkovým zaměstnancům no, bavíme se o jedné čtrnáctině. A co si budeme nalhávat - tohle je na funkční státní policii doopravdy málo. A ačkoliv bych s tímto velice ráda něco udělala, tak moje pole působnosti se vztahuje na město a tím pádem také i na Městskou Policii. 

OTÁZKA: Dobře, a jaký máte názor na aktivitu Generální Inspekci Bezpečnostích Sborů? Státní Policie má neustále nějaký problém a GIBS absolutně nereaguje.

ODPOVĚĎ: Pokud nepočítám jisté rezervy ze strany státní policie, tak zde žádný zásadní problém nevidím. Ovšem to je také způsobeno tím, že stejně jako projednávání státní policie jde o záležitost mi mé pole působnosti. 

OTÁZKA: Dobře, přejdeme spíše na pozitivní otázky. Jak jste se k práci Starostky hl.m. Prahy vlastně dostala? Bylo to náhodou nebo jste na toto místo čekala? 

ODPOVĚĎ: Upřímně k této pozici jsem se vlastně dostala díky shodě okolností. A také díky vidině toho, že je toho zde ve městě ke zlepšení víc než dost. 

OTÁZKA: To je pravda, kolik momentálně vláda eviduje členů? A jste spokojena s kolektivem vlády ČR nebo by jste něco změnila? 

ODPOVĚĎ: Ohledně kolektivu ve vládě toho moc nevím už jen z toho důvodu, že spadám pod městský celek. Ale mohu říci, že když už došlo na řešení některých pracovních záležitostí, tak zde nebyl sebemenší problém. 

OTÁZKA: Odemne to je vše, chtěla by jste něco vzkázat divákům? 

ODPOVĚĎ: Nebojte se projevit svůj názor a své návrhy pro zlepšení kvality města nám můžete kdykoliv zaslat. Jde nám o váš názor.

Roman Novák |  Česká Televize 

nEscafeX

Hráč

26
4.5.2020 02:09

Rozhovor

Diana Mandrake | Prezidentka České Republiky

Dobrý večer, dnes ve večerních hodinách jsem si dovolil pozvat paní prezidentku Dianu Mandrake do našeho rozhovoru. Tento rozhovor proběhl na vládním sídle, takže si myslím že pro diváky skvělá změna. Doufám, že si tento rozhovor užijete. 

OTÁZKA: Jaké máte pocity z toho, že jste byla právě vy zvolena na paní prezidentku?

ODPOVĚĎ: No .. bylo to hodně emotivní zezačátku jsem tomu moc nevěřila, myslela jsem si že je to vtip, ale opak byl pravdou. Vlastně stále teď to dá se říci ještě .. rozdýchávám 

OTÁZKA:  Rozumím, jakou reakci měl váš snoubenec kterého jste v minulém rozhovoru zmínila? Byl též překvapen?

ODPOVĚĎ: S mým mužem jsme o tom ještě moc nemluvili, jelikož je stejně zaneprázdněn pracovně jako já, tak se těším na večer, až si o tom promluvíme a zapijeme to u skleničky vína. Takže stále mě jeho reakce čeká, dá se říct, každopádně, myslím, že byl na mne pyšný. 

OTÁZKA: Když jsme u vašeho snoubence, mohu se zeptat jestli plánujete nějakou veřejnou svatbu?

ODPOVĚĎ: No dnes proběhla na rychlo taková soukromá svatba, ale ano, plánujeme s manželem i jednu veřejnou, tahle byla spíše v rodinném kruhu.

OTÁZKA: Jaké plánujete změny ve vládě? Jak v ministrech nebo celkově  jelikož jste v předchozím rozhovoru mluvila o celkové reformaci, jak to zatím probíhá a kdo již není ministrem nebo zaměstnancem vlády?

ODPOVĚĎ: No .. začala jsem s členy vlády hodně zhurta a již dnes někdo z nás opustil své křeslo. Jednalo se o pana ministra Spravedlnosti Vasila Tereshchenka který bohužel muset opustit pohodlí těchto prostorů. Nadále naše řady v blízké době opustí i pan Khan s jeho ženou, kteří budou odcházet dobrovolně momentálně má vláda 6 členů a v blízké době bude výběrové řízení na 3 neobsazené pozice již dnes jsme i začali pracovat na ústavě. Na jejiž základě stvoříme poslaneckou sněmovnu a začneme vytvářet nové zákony.

OTÁZKA: Kdo zaujme pozici premiéra ve vládě?

ODPOVĚĎ:  Pozici premiéra zastoupil pan Arthur Butler, jeho bývalou pozici přebrala zase slečna Emily Carter. 

OTÁZKA: Mohu se ještě zeptat, kdo obsadí další pozice ve vládě?

ODPOVĚĎ: Pozici ministra financí zastoupil pan William Morgan, který povede i ČOI a tak zavedeme i pravidelné kontroly živnostníků v našem státě, jež doposud chyběly.

OTÁZKA: Dobrá, a na jaké pozice bude ještě výběrové řízení pokud se mohu zeptat.

ODPOVĚĎ: Ministr spravedlnosti, ministr dopravy a také předseda poslanecké sněmovny

OTÁZKA: Dobře, rovnou když mluvíme o té poslanecké sněmovně. Máte nějaké lidi které byste určitě chtěla ve sněmovně vidět?

ODPOVĚĎ: No .. o tom stále váhám, koho chci a koho ne, samozřejmě, jedno místo bych chtěla navrhnout Panu Tereshchenkovi. Další ponechám v uvozovkách náhodě

OTÁZKA: Jste ráda, že právě vy jste první prezidentkou České Republiky? Jelikož zatím ve vládě na pozici Prezidenta ČR byly samý pánové, nikoliv dámy.

ODPOVĚĎ: Samozřejmě, ani nevíte jak moc jsem ráda, že jsem zrovna já měla tuto možnost. Protože né každý má tuto možnost, avšak s touto mocí, přichází i veliká zodpovědnost. Mám strach, že když to pokazím, tak i další ženy, co budou následovat budou osočovány za mé činy. A tak musím být lepší, než mí mužští předchůdci

OTÁZKA: Dobrá, jakou věc krom poslanecké sněmovny máte v plánu zavést nejdříve?

ODPOVĚĎ: No asi nejdříve již zmíněnou ústavu, to je momentálně můj primární cíl bez ní, zůstanu na jednom místě a bez poslanecké sněmovny.

OTÁZKA:  Pro mne to bude již vše, chtěla byste něco vzkázat svým občanům?

ODPOVĚĎ:  Ano. Ráda bych ještě jednou poděkovala všem voličům co volili a všem co volili mě a vložili tak do mě svou důvěru je to pro mě více než jen důležité, že mi tolik lidí důvěřuje a chci jim, vám všem zaslíbit, že tento stát povedu jen k lepší budoucnosti. 

Pro Českou Televizi, Roman Novák