Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Tisková zpráva z 8. 4. 2020 - Statistiky výjezdů


9.4.2020 00:09

Vážení občané,

Od 1. 4. 2020 využívají naše výjezdové skupiny nových tabletů, které usnadňují jednodušší zpracování výjezdů. Tablety slouží také k vedení výjezdové dokumentace. Za první týden fungování naše posádky zpracovaly 85 výjezdů. Rádi bychom se s vámi podělili o konkrétnější statistiku.

Nejvíce, celkem 47 výjezdů, dispečink označil 3. stupněm naléhavosti. Výjezdy 1. stupně naléhavosti jsme zpracovali ve 14 případech. Celkem v 10 případech byl pacient přímo ohrožen na životě.

Ve čtyřech případech jsme zahájili rozšířenou neodkladnou resuscitaci. K obnově životních funkcí došlo u jednoho z pacientů, tedy ve 25 % případů, což odpovídá republikové statistice. V jednom případě byla zahájena ATLS, bohužel pacient i přes veškerou snahu záchranářů na místě zemřel.

Drtivou většinu výjezdů v období od 1. 4. 2020 do půlnoci 8. 4. 2020 tvořily úrazy. K primárně traumatizovaným pacientům jsme vyjížděli celkově v 73 případech. Méně závažné úrazy jsme ošetřili v 57 případech, v 16 případech šlo o polytraumata, která musela být předána na ARO.

Primárně interní stavy jsme řešili pouze třikrát. Naši občané si dokáží užít i noc, což bohužel přineslo i tři případy intoxikací. Ve dvou případech šlo o intoxikace ethanolem. Jeden z případů byl předán k šetření PČR, šlo o intoxikaci mladé ženy neznámou látkou.

Opioidy pro tlumení bolesti byly podány celkem 14 pacientům. Anestetika byla podána sedmi pacientům. Tři z nich byli na místě uvedeni do umělého spánku.

Celkem 70 pacientů bylo transportováno do nemocnice vozidlem RZP. V šesti případech byl pacient ponechán na místě, v dalších šesti případech podepsal na vlastní žádost a zodpovědnost negativní reverz. Vrtulník letecké záchranné služby transportoval celkem tři pacienty.

U čtyř pacientů museli naši lékaři konstatovat exitus. Bohužel i takové výjezdy musíme jako zdravotnická záchranná služba řešit.

ZZS HMP se může pochlubit vysokou dostupností lékaře v PNP. Lékař vyjel k 58 výjezdům. Zbývajících 27 výjezdů řešily posádky RZP.

Děkujeme veřejnosti i ostatním složkám IZS za spolupráci.

Jan Válek, vedoucí lékař VZ ZZS.


Powered by LeoSight IFS
LT~18

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo