Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Firemní vozidla

1 2



7.1.2022 11:19

@Michael bohužel jsi přetavil moji větu na tuto situaci špatně. Souhlasím, že jsem tohle napsal a souhlasím, že to i v tomto případě platí. Přesto tě však opravím, protože soud rozhoduje o tom precedentu, ne o tom, zda můžeš dané auto přepsat. To v tomto případě znamená, že jelikož neexistuje zákon, který by stanovil podmínky, za kterých lze vozidlo přepsat na firmu, tak by třeba někdo mohl firmu zažalovat za to, že má vozidla s ilegální úpravou (dle momentálních zákonů takové vozidlo můžeš vlastnit, ale nemůžeš jej provozovat - nesmíš s ním na silnici) a soud by mohl rozhodnout, že firmy prostě taková vozidla nesmí ani vlastnit a tím utvořit precedent.

Mimochodem soud teďka dohání nějaké resty, ale máme nové soudce, takže je možné, že se brzy vyřeší všechny podněty, doženou se exekuce a vznikne nám prostor pro dořešení díry v zákonech kolem provozování firemních vozidel a obcházení povinného ručení. Ty frakční supersporty jsou IC i OOC problém. OOC to řešíme tak, že nepřepisujeme lidem taková auta, která nemají opodstatnění pro firemní účely. IC to zatím řešeno není, ale jakmile to bude IC podchycené (např. silniční daní), tak je možné, že OOC to trochu rozvolníme a třeba dovolíme lidem přepsat i ty supersporty na frakci - jen se jim to pak dost prodraží.

Samozřejmě skript anebo pravidla pro adminy o tom, co přepisovat a za jakých podmínek se uzpůsobí IC zákonům (až budou ohledně téhle věci sepsány), jelikož vozidla přepisuje úřad a ten by to zkrátka nepřepsal, kdyby to bylo v rozporu s tím IC zákonem.

Michael

Hráč

19
7.1.2022 17:48

Zdravím Rataj-i,

Když-li se zpětně vrátím k tomu, co jsem napsal, tak si uvědomuji chybu špatné formulace příspěvku a chci to nyní uvést na pravou míru. Je velmi dobře, že si pamatuješ větu, jež jsem si dovolil použít. Dle momentálních "IC" zákonů nemůžeš legálně provozovat vozidlo na pozemní komunikaci, avšak podotýkám, že nikde "IC" není upraveno, co se rozumí pod pojmem pozemní komunikace. Avšak tohle je hledání děr v systému, což je spíše ubližování samotnému serveru, neboť nejsi schopen ve hře podchytit úplně každou díru. Spíš bych se vrátil k těm přepisům vozidel. 

Já stále zastávám názor, že by se měl vydat precedent, jež by upravoval za jakých podmínek lze přepsat vozidlo na dotyčnou právnickou osobu. Na základě precedentu bys mohl eliminoval přepisy nesmyslných vozidel na firmy a později na základě podání podnětu na soud by se mohl sepsat IC zákon. 

Nadále vysoce respektuji, že se snažíte zase soud dát do funkční podoby a snažíte se vyhotovit všechny podněty. Do budoucna by se mohla zavést i ta silniční daň, jak ty zmiňuješ, což je z mého pohledu super podchycení jednoho velkého problému, který na serveru je v podstatě od začátku. 

1 2


Powered by LeoSight IFS
LT~23