Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Přísnější přístup administrátorů


19.2.2022 11:56

Vážení a milí hráči, 

dlouho jsem neměl důvod sepisovat na fórum jakýkoli sloh, avšak v současnou chvíli zde vidím ideální příležitost.

V rámci zlepšení kvality RP na našem serveru jsme se dohodli společně s kolegy v Admin Teamu, že začneme být ohledně několika pravidel přísnější. Vlastně vám tu ani nebudu vykládat nic nového, v rámci pravidel se vůbec nic nezměnilo. Pouze se změnil náš přístup k nim v souvislosti se zlepšením RP.


RP injuries

Je to už docela delší doba, kdy jsem uveřejnil příspěvek o cukajících pásech a začal jsem tento nešvar vcelku úspěšně eliminovat ze serveru. Ti chytřejší pochopili, že se o svých injuries mají rozepsat. Ti, kteří bohužel nebyli tolik obdařeni nebo naopak byli a jen se snaží tento systém obejít, začali používat variantu "jebl se hlavou o volant" či "bouchl se o palubovou desku", čímž své RP tak nějak i zakončují. Stejný problém, jiné slovní spojení. Naučí se to nováčci a budou to považovat za správnou cestu. Sami víte, že to správně není. V případě opakovaného výskytu této hlášky bez další přidané hodnoty (nebo z principu už jen samotného "jebl se hlavou o volant") budeme aplikovat stejnou medicínu jako u cukajících pásů.


PK jako závěr okrádání

Neboli DM. Ano, přesně tak. Doteď se každé okrádání zakončovalo tím, že jste osobu zabili (správněji uvedli do PK módu). Z jakého IC důvodu? Eh... Jo, žádného. Pouze jste si chtěli krýt záda pravidlem 19. Což je vlastně mixing. Pokud tedy nemáte zažádáno o CK dané osoby nebo si to situace výjimečně nevyžaduje, s PK po okradení, únosu a podobných akcích končíme. Začněte více propracovávat cesty, jakými se můžete anonymizovat. Ale pravidla, coby OOC zákon, z toho vynechte.


Vykrádání banky alias krop krop krop

Úroveň RP během vykrádání banky je na bodu mrazu, nejen ze strany ilegálního RP, bohužel i především ze strany PSA. Celá banka se odehrává maximálně 5 minut, kdy se všichni bez RP postřílí a je to. PSA se mezitím několikrát po PK vrátí, protože je tam někdo zavolá... Ne, celé je to špatně a končíme.

Kdokoli se po PK na takové akce prostě vracet nebude, nejste superhrdinové a ač tu není nikdo nucen RPit dlouhodobé injuries, v tomhle případě je vhodné přihlédnout na to, že jste byli převezeni a vypadali jste přitom jako cedník. 

PSA nyní čekají postihy za každé bezhlavé naběhnutí do banky, ať už to budou postihy IC nebo OOC (čili bany). Avšak správnost RP jim bude muset býti umožněna a to především jádrem tohoto problému - ilegály. Nebude se na bance jen tak střílet, zatímco nedošlo k žádné komunikaci. Stává se až moc často, že PSA přijede a než zahlásí něco do vysílačky, dostane PK ze střechy. To není RP, které by si někdo mohl užít. Ilegálové hrají na WIN, aby zabili co nejvíce PSA a utekli s penězi, PSA zase bezkonkurenčně musí chytit každého. 

Nebudete tedy žádní Rambové a skončíte se střílením na potkání, jedná se, stejně jako u následujího tématu, o pouhopouhé DM. Ze strany PSA pak taky porušení zdravého rozumu, pakliže jsou zde rukojmí. Ale taková situace je v pořádku řešitelná i IC.


Přepadání stylem střílej vše, co vidíš

Mezi svými dosavadními 55 permabany napočítám alespoň k 10, které byly za špatně odvedenou práci v ilegálním RP. Bohužel dodnes si z toho mnozí nevzali poučení a stále své RP zaměřují na více střílení a málo RPení. Výjimkou nejsou ani akce, kde se okrádá. Taková typická skimovská okrádačka začíná tím, že si přijede řidič s černým vozem (často A8, Raptor, Skyline) a začne střílet po vozidlu, jehož řidiče zamýšlí okrást. Nedojde ke komunikaci, interakci, pouze a jen střílení. Tak, to je prosím pěkně něco, čemu se na jiných serverech říká RDM (= Random DeathMatch). S tímto tu však bojujeme delší dobu, pouze mi přišlo vhodné na to upozornit.


Na závěr bych chtěl jen podotknout, že jsem v tomto topicu nezmínil vlastně nic nového, ani jsem nikterak neupravil pravidla serveru. Jednám jen tam, kam mé kompetence dosahují, a vše, co je zde zmíněno, už nějakou dobu praktikujeme s kolegy z Admin Teamu. K dnešnímu dni jsme dokázali společně zvednout kvalitu RP ze strany PSA i ilegálů, avšak stále jsou zde poměrně značné potíže, na nichž v následujících týdnech můžeme zapracovat. Máte-li nějaký smysluplný návrh, který by mohl dopomoci zvýšení samotné úrovně, jistě víte, kam takový návrh směřovat. Následně to můžeme projednat a pokud to bude něco opravdu zásadního, třeba se dočkáte. 

Loučím se s vámi, zase příště.

Dzardys

19.2.2022 12:25
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
19.2.2022 12:29

Přesně tento myšlenkový blok je důvod, proč už nikoho neokradeš.

19.2.2022 12:34, odstraněno 19.2.2022 12:47 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
Dzardys udělil za tento příspěvek varování: Nevhodné a nadbytečné vyjadřování

Sensei

Hráč

27
19.2.2022 13:49

Možno by som dodal, že je na mieste použiť CK podmienku. Keď už niekoho okradnete nemusíte ho nutno zabíjať na PK ako už uviedol @Dzardys vyššie ale pohrozíte mu, že ak to nahlási, bude ho to stáť život. Pokiaľ viem tak stačí poslať logy potom administrátorovi, ktorý vám to schváli ako CK podmienku. Ak sa mýlim opravte ma. Samozrejme teraz mi nejde o to aby sa všetci CKčkovali, len podotýkam, že je to možnosť...

Mersfitz

Hráč

12
19.2.2022 14:09, naposledy upraveno 19.2.2022 14:11 uživatelem Mersfitz

Tak jo, podělím se s mojí zkušeností o vykrádaní banky. Sice je to už nějaký ten pátek, respektivě rok ale i tak vám to povím. Rozhodli jsme se s kámošem že půjdeme vykrást banku, chtěli jsme si udělat nové postavy ale zároveň jsme se těchto aktuálních nechtěli zbavit bez žádného RP. Takže nás napadlo vykrást bankec. Zbraně jsme sehnali. V této době ještě nebyl systém vykrádaní banky jako je teď. Takže jsme si požádali aby na nás admin dohlížel. Jakmile jsme přijeli na místo ještě s jedním cápkem ( U toho nevím jestli nakonec dostal CK) tak sme vzali borku co byla před bankou a vzali ju jako rukoujmou. Následně jsme začali vykrádat. Já jsem hlídal zadní vchod se shotgunou. Ale co se nestalo? Policajt mě bezhlavě odpráskl. Nezajímali je rukojmí. Prostě nás zabili. Po tom dokonce admin udělal hlasování jestli bude re-rp! Ale páni policajti kterým bylo úplně fuk RP to přehlasovali že nebude, byl tam snad jen jeden který chtěl aby bylo re-rp. Nakonec jsme si oba dali CK. 

Zeintar

Hráč

49
20.2.2022 15:06

RP má být o zábavě. Tím, že zde budou přísnější tresty, lidi hezky RPit nedonutíte, ty lidi musí sami chtít. Holt, tak jste si to nastavili už od začátku, špatně se to už bude měnit. Když někdo RPit nechce, tak RPit prostě nebude. Ukázkové případy jsou právě ti lidi, kteří RPí /do pásy cukly, kteří hrajou na peníze a snaží se jen mít toho co nejvíce.

Obecná kvalita roleplaye už teď není až tak špatná (nebo jsem si na ni spíš zvykl), ale určitě se nezlepší, pokud lidem nedáte pozitivní motivaci. Banování je negativní motivace, co ty lidi zkusit spíš nějak podpořit, když budou dobře RPit? Odměnou, či něčím podobným? 

20.2.2022 16:27, odstraněno 20.2.2022 16:28 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
20.2.2022 17:45
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem
22.8.2022 01:42, odstraněno 22.8.2022 02:56 uživatelem
Tento příspěvek byl odstraněn uživatelem

Powered by LeoSight IFS
LT~121

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

DUBEN 2024
SPLNĚNO!

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: freecko (2000Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

WoT Turnaj - BO3

sobota 16:00

Kdo je online?
golfik34

15Kč včera v 23:50

golfik34

15Kč včera v 23:49

golfik34

50Kč včera v 23:49

Nejnovější uživatelé
raxgax

Registrován 17.4.2024

Petronelus

Registrován 17.4.2024

westarSK

Registrován 17.4.2024